|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.71 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Sob Avg 21, 2004 1:26 pm Naslov sporočila: Satelitski internet? |
|
|
Malo sem brskal po netu in sem naletel na tole stran : http://www.mobisat-sp.si/
Zdaj me pa zanima če ima kdo to, ali je imel, ali pa pozna kdo koga ki ima. Stvar se mi zdi kar zanimiva, glede na to da sem na dial-up in da z ADSL-lom pri nas še en lep čas ne bo nič. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4760 Aktiv.: 20.19 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sob Avg 21, 2004 1:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hoj
Kolega ga je imel (preden si je ADSL nabavil). Zanimivo, ampak stvar zna biti kar draga. Placevati moras siolu, arnesu, ali komurk koli pac za dostop na internet (uplink - ukazi) pa se satelitski download. No malo sem cudno napisal, ampak upam, da si razumel. Sicer pa dobis v italiji skatlo z imenom KIT FreeADSL stane samo 49EUR notri pa dobis SKY STAR 2 kartico ter vse potrebne programe. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.71 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Sob Avg 21, 2004 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Potem ko kupiš kartico in ostalo se moraš še vedno nekje prijaviti da stvar deluje in si potem nekako na istem kot bi vseskupaj kupil pri nas? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.45
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2004 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
To sem jaz hotel pred nekaj leti nabaviti pa se stvar ni izplačala. Moraš nabaviti kar drag hardware, povezan moraš biti z analogno (digitalno) linijo na internet. Če hočeš biti vedno priključen (za download) moraš biti vedno povezan preko telefonske linije. Takrat, ko sem jaz to hotel imeti je bilo nekje 10ksit na mesec + analogni internet. Pa še downloadi so takrat bili relativno slabi, dosti slabši kot jih imaš zdaj pri ADSL-ju.
Pomoje je bolje, da počakaš na ADSL, ker bo sigurno v kratkem prišel v vaš kraj. ADSL rula  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bjack Član

Pridružen-a: Tor 20 Jul 2004 9:30 Prispevkov: 50 Aktiv.: 0.21 Kraj: hribe
|
Objavljeno: Sob Feb 26, 2005 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
OK, vidim da ta tema ni kar nekaj casa vec aktivna, ampak mene pa zanima, ce bi se dalo to:
npr. jaz in se dva prijatelja bi kupili hardware ( kartico, kroznik, ... ) potem bi pa vzeli skupno narocnino za satelitski download ?
LP _________________ Make everything as simple as possible, but not simpler.
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni