www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Satelitski internet?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.71
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 21, 2004 1:26 pm    Naslov sporočila:  Satelitski internet? Odgovori s citatom

Malo sem brskal po netu in sem naletel na tole stran : http://www.mobisat-sp.si/
Zdaj me pa zanima če ima kdo to, ali je imel, ali pa pozna kdo koga ki ima. Stvar se mi zdi kar zanimiva, glede na to da sem na dial-up in da z ADSL-lom pri nas še en lep čas ne bo nič.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.19
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 21, 2004 1:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hoj
Kolega ga je imel (preden si je ADSL nabavil). Zanimivo, ampak stvar zna biti kar draga. Placevati moras siolu, arnesu, ali komurk koli pac za dostop na internet (uplink - ukazi) pa se satelitski download. No malo sem cudno napisal, ampak upam, da si razumel. Sicer pa dobis v italiji skatlo z imenom KIT FreeADSL stane samo 49EUR notri pa dobis SKY STAR 2 kartico ter vse potrebne programe.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.71
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 21, 2004 2:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem ko kupiš kartico in ostalo se moraš še vedno nekje prijaviti da stvar deluje in si potem nekako na istem kot bi vseskupaj kupil pri nas?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.45

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 24, 2004 2:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To sem jaz hotel pred nekaj leti nabaviti pa se stvar ni izplačala. Moraš nabaviti kar drag hardware, povezan moraš biti z analogno (digitalno) linijo na internet. Če hočeš biti vedno priključen (za download) moraš biti vedno povezan preko telefonske linije. Takrat, ko sem jaz to hotel imeti je bilo nekje 10ksit na mesec + analogni internet. Pa še downloadi so takrat bili relativno slabi, dosti slabši kot jih imaš zdaj pri ADSL-ju.

Pomoje je bolje, da počakaš na ADSL, ker bo sigurno v kratkem prišel v vaš kraj. ADSL rula Mr. Green
Nazaj na vrh
bjack
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Jul 2004 9:30
Aktiv.: 0.21
Kraj: hribe

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 26, 2005 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

OK, vidim da ta tema ni kar nekaj casa vec aktivna, ampak mene pa zanima, ce bi se dalo to:
npr. jaz in se dva prijatelja bi kupili hardware ( kartico, kroznik, ... ) potem bi pa vzeli skupno narocnino za satelitski download ?

LP

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 459 dni