www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Motna slika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 1:12 am    Naslov sporočila:  Motna slika Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Priklopil sem si nov rač. na star monitor in se mi je pojavila težava, da se mi pojavi motna slika (tekst je moten) v IE. Vsi ostali programi delujejo ok in so teksture kvalitetne.
Pri prejšnem rač. sem imel enek problem, tam sem le izklopil NVIDIA efekte in se je težava odpravila. Tukaj imam NVIDIA efekte in ni razlike, če vklopim ali izklopim.
Poizkusil sem že z vsem (nastavljanje monitorja, ločljivost, barvne profile,...)

Problem je, da ne morem popolnoma onemogočiti NVIDIA programa, še vedno ostane "profil", ki sem ga odstranil in 3D nadzor.

Če spreminjam vrsto in velikost pisave med možnostnimi IE ni bistvene razlike.

Takšno delovanje je povsem moteče, saj me čez nekaj časa pričnejo boleti oči. Ima kdo kakšno idejo?

Prilagam sliko kjer se opazi rahla razlika v besedilu in tudi velikosti besedila med IE in WMP.

motna.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  109.4 KB
 Pogledana:  54 krat

motna.JPG

MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 5:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"Clear Type" glajenje pisave izklopi.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi tukaj ni razlike. Še kakšen predlog?
MarkoM
Član
Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29
Aktiv.: 12.33
Kraj: Lovrenc na P.

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je LCD monitor je priporočljivo nastaviti na ločljivost, ki jo priporoča proizvajalec, vse ostale ločljivosti dajo motno sliko.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 25, 2008 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Monitor je CRT. Prepričan sem, da gre za SW nastavitev, le da ne najdem kaj bi bilo.
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozabil si napisati kaksna locljivost in osvezevanje sta nastavljena. Ce si pri tem pretiraval, potem malo znizaj refresh in preveri, ce je kaj razlike. Nekateri monitorji imajo dovolj zanic kable, da slika postane meglena, ko so frekvence enkrat dovolj visoke, ceprav naj bi tako locljivost & refresh podpirali.
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ločljivost je 1024¤768 in osveževnje 85Hz. Tudi tukaj ni razlike. Včeraj sem se spet malo igral z gama, kontrastom in osvetlitvijo ter nekoliko izboljšal sliko, vendar ta še vedno ni takšna kot bi morala biti. Je pa kar nekaj programov, kjer se lahko nastavlja zaslon, vendar ne razumem zakaj je v IE takšna razlika proti drugim oknom v win.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni