|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 1:12 am Naslov sporočila: Motna slika |
|
|
Pozdravljeni
Priklopil sem si nov rač. na star monitor in se mi je pojavila težava, da se mi pojavi motna slika (tekst je moten) v IE. Vsi ostali programi delujejo ok in so teksture kvalitetne.
Pri prejšnem rač. sem imel enek problem, tam sem le izklopil NVIDIA efekte in se je težava odpravila. Tukaj imam NVIDIA efekte in ni razlike, če vklopim ali izklopim.
Poizkusil sem že z vsem (nastavljanje monitorja, ločljivost, barvne profile,...)
Problem je, da ne morem popolnoma onemogočiti NVIDIA programa, še vedno ostane "profil", ki sem ga odstranil in 3D nadzor.
Če spreminjam vrsto in velikost pisave med možnostnimi IE ni bistvene razlike.
Takšno delovanje je povsem moteče, saj me čez nekaj časa pričnejo boleti oči. Ima kdo kakšno idejo?
Prilagam sliko kjer se opazi rahla razlika v besedilu in tudi velikosti besedila med IE in WMP.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
109.4 KB |
Pogledana: |
54 krat |

|
_________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 19.96
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 5:31 am Naslov sporočila: |
|
|
"Clear Type" glajenje pisave izklopi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 10:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi tukaj ni razlike. Še kakšen predlog?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je LCD monitor je priporočljivo nastaviti na ločljivost, ki jo priporoča proizvajalec, vse ostale ločljivosti dajo motno sliko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

|
Objavljeno: Pon Avg 25, 2008 10:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Monitor je CRT. Prepričan sem, da gre za SW nastavitev, le da ne najdem kaj bi bilo.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:30 am Naslov sporočila: |
|
|
Pozabil si napisati kaksna locljivost in osvezevanje sta nastavljena. Ce si pri tem pretiraval, potem malo znizaj refresh in preveri, ce je kaj razlike. Nekateri monitorji imajo dovolj zanic kable, da slika postane meglena, ko so frekvence enkrat dovolj visoke, ceprav naj bi tako locljivost & refresh podpirali.
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

|
Objavljeno: Tor Avg 26, 2008 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ločljivost je 1024¤768 in osveževnje 85Hz. Tudi tukaj ni razlike. Včeraj sem se spet malo igral z gama, kontrastom in osvetlitvijo ter nekoliko izboljšal sliko, vendar ta še vedno ni takšna kot bi morala biti. Je pa kar nekaj programov, kjer se lahko nastavlja zaslon, vendar ne razumem zakaj je v IE takšna razlika proti drugim oknom v win.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni