|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2008 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek je napisal/a: |
Malo večji akumulator je problem, ker ga nimam od kje polniti, nositi kakšen 75 ali 100Ah akumulator v stanovanje se mi pa tudi ne zdi ravno "udobno". |
Ne vem koliko luči misliš uporabiti. Ampak na tako velik akumulator luč sveti precej dolgo. Menim da ga ne boš polnil več kot 2x na leto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MadMax Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16 Prispevkov: 4743 Aktiv.: 20.02
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2008 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pravzaprav več kot 2x, ampak zgolj zaradi samopraznjenja  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3580 Aktiv.: 16.00
|
Objavljeno: Pon Sep 01, 2008 10:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
V Metroju imajo "postajo" za pomoč pri zagonu avta in za vir energije. Komplet stane malo, imaš pa notri vse kar rabiš.
lp _________________ 3 x 3 = 9 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Sep 02, 2008 7:30 am Naslov sporočila: Re: Osvetljava kleti v bloku - ideje?! |
|
|
mucek je napisal/a: |
LP!
V kleti bloka, kjer si urejava stanovanje, imam 2 kleti, eno manjšo (stalaže; za krompir itd.) in eno večjo ("ropotarnica"). V tej večji bi rad naredil osvetlitev tako, da bi lahko tam tudi sem in tja kaj naredil (kar ne spada v stanovanje).
Problem je v tem, da v kleti ni na voljo elektrike (so sicer 220V luči po hodniku, a je inštalacija precej nova in se v izogib sporom ne bi priklapljal "na črno"). Tako sem pričel razmišljati, kako bi uredil osvetlitev.
Sam sem delal osvetlitev kuhinjskega pulta s 3W warm white LED diodami, ki se izpade zelo lepo in še dobrih deset diod mi je ostalo, tako da sem jih mislil uporabiti v kleti.
Pojavlja pa se vprašanje, kako narediti samo napajanje; verjetno bo treba uporabiti akumulatorsko napajanje - vendar kakšno? Svinčev akumulator (večjih dimenzij) ne pride v poštev zaradi teže - s 7Ah sem računal, da bi se mi za moje potrebe izšlo (pa bi imel dva - enega v stanovanju na polnjenju, drugega v kleti).
Elektrike iz stanovanja v klet ni mogoče potegniti (sem sondiral po zračniku, a gre le do pritličja). Druga, bolj advanced ideja je (ker je v hodniku zraven moje kleti okno), da bi dal zraven še manjšo sončno celico, ki bi malo dopolnjevala akumulator (v kleti tako ali tako ne bom prevečkrat) - a ne vem, če je smiselno.
Ima še kdo drug kakšno idejo glede te izvedbe?!
LP, Grega
p.s. Pa dobrodošli še drugi predlogi - to, da moram stene in strop na novo prebarvati z belo barvo že vem ...  |
Ponudi se, da boš vsem sosedom v kleti napeljal luči pa boš pri tem še nekaj zaslužil.
Ne razumem pa kako delajo te bloke, da v kleti ne napeljejo luči.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Tor Sep 02, 2008 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
To so verjetno stari bloki, kjer je bila ena klet res klet, druga klet je pa bila ponavadi drvarnica v kateri pa res ne potrebujes luci. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.71 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Tor Sep 02, 2008 11:44 am Naslov sporočila: |
|
|
Očitno so v kleti luči - po hodnikih (40-60W). On pa bi rad dobro luč v svoji "kamri" noter. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Tor Sep 02, 2008 12:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja po hodnikih so, da najdes svojo klet.
Saj je pri meni isto. Ena klet ima notranjo luc, druga pa samo "hodnisko". |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni