www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Osvetljava kleti v bloku - ideje?!
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.46
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 9:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
Malo večji akumulator je problem, ker ga nimam od kje polniti, nositi kakšen 75 ali 100Ah akumulator v stanovanje se mi pa tudi ne zdi ravno "udobno".

Ne vem koliko luči misliš uporabiti. Ampak na tako velik akumulator luč sveti precej dolgo. Menim da ga ne boš polnil več kot 2x na leto.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 20.02

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 10:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pravzaprav več kot 2x, ampak zgolj zaradi samopraznjenja Smile
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 16.00

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 01, 2008 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V Metroju imajo "postajo" za pomoč pri zagonu avta in za vir energije. Komplet stane malo, imaš pa notri vse kar rabiš.
lp

Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 7:30 am    Naslov sporočila:  Re: Osvetljava kleti v bloku - ideje?! Odgovori s citatom

mucek je napisal/a:
LP!

V kleti bloka, kjer si urejava stanovanje, imam 2 kleti, eno manjšo (stalaže; za krompir itd.) in eno večjo ("ropotarnica"). V tej večji bi rad naredil osvetlitev tako, da bi lahko tam tudi sem in tja kaj naredil (kar ne spada v stanovanje).
Problem je v tem, da v kleti ni na voljo elektrike (so sicer 220V luči po hodniku, a je inštalacija precej nova in se v izogib sporom ne bi priklapljal "na črno"). Tako sem pričel razmišljati, kako bi uredil osvetlitev.
Sam sem delal osvetlitev kuhinjskega pulta s 3W warm white LED diodami, ki se izpade zelo lepo in še dobrih deset diod mi je ostalo, tako da sem jih mislil uporabiti v kleti.
Pojavlja pa se vprašanje, kako narediti samo napajanje; verjetno bo treba uporabiti akumulatorsko napajanje - vendar kakšno? Svinčev akumulator (večjih dimenzij) ne pride v poštev zaradi teže - s 7Ah sem računal, da bi se mi za moje potrebe izšlo (pa bi imel dva - enega v stanovanju na polnjenju, drugega v kleti).
Elektrike iz stanovanja v klet ni mogoče potegniti (sem sondiral po zračniku, a gre le do pritličja). Druga, bolj advanced ideja je (ker je v hodniku zraven moje kleti okno), da bi dal zraven še manjšo sončno celico, ki bi malo dopolnjevala akumulator (v kleti tako ali tako ne bom prevečkrat) - a ne vem, če je smiselno.

Ima še kdo drug kakšno idejo glede te izvedbe?!

LP, Grega

p.s. Pa dobrodošli še drugi predlogi - to, da moram stene in strop na novo prebarvati z belo barvo že vem ... Smile

Ponudi se, da boš vsem sosedom v kleti napeljal luči pa boš pri tem še nekaj zaslužil.
Ne razumem pa kako delajo te bloke, da v kleti ne napeljejo luči. Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To so verjetno stari bloki, kjer je bila ena klet res klet, druga klet je pa bila ponavadi drvarnica v kateri pa res ne potrebujes luci.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 11:44 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno so v kleti luči - po hodnikih (40-60W). On pa bi rad dobro luč v svoji "kamri" noter.
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.32

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 12:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja po hodnikih so, da najdes svojo klet. Smile

Saj je pri meni isto. Ena klet ima notranjo luc, druga pa samo "hodnisko".
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni