|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.19 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2008 4:29 am Naslov sporočila: Samsung OMNIA |
|
|
Postal sem lastnik novega gsm aparata samsung OMNIA... Zanima me pa nekaj....
Kateri program naj naložim nanj za gledanje divx filmov, saj le-te podpira??
Sicer so nekateri programi že gor (Windows media player) a mi pri poskusu ogleda filma v divx formatu izpiše "file not suported"
Mislim da bi rabil poleg ustreznega programa tudi kodek, samo kje in kakšnega? _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.59 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2008 8:49 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem probal pri kolegu. Vse filme, ki jih imam, jih je predvajal 'out-of-the-box'.
Si že preizkusil touch-pad?  _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Tor Okt 14, 2008 9:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz imam Omnio in mi Divixe/ Xvide normalno predvaja. Nekje sem prebral, da normalno predvaja vse Divixe in Xvide z resolucijo 320x240,ali 400x240, kar sem tudi isprobal. Mogoče je tvoja težava v nepravi resoluciji , ali število slik na sekundo. Ugotovil sem tudi, da če zakodiram film v Xvidu mi porabi cca 10% manj spomina pa tudi boljša slika je. Tudi MPEG4 porabi nekoliko več spomina, slika pa je slabša.
Verjetno boš moral tvoje filme prekodirati npr. z AVS video converterjem, da jih boš lahko gledal.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03 Prispevkov: 3132 Aktiv.: 13.19 Kraj: Škofja loka-poljanska dolina
|
Objavljeno: Čet Okt 16, 2008 8:29 am Naslov sporočila: |
|
|
ja, poskusil sem že marsikaj, ima mnogo funkcij....u bistvu se telefona še privajam...
Bom poskusil dati en divx v te resolucije in poročam, kaj je bilo! _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ales007 Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.54 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Okt 18, 2008 1:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
In kako se telefon drugače obnese? Sem še vedno v dvomih, da je prava stvar, kot so zapisali v Mobinetu. Še vedno se obotavljam, ali naj kupim ta ali pa kateri drugi model. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Sob Okt 18, 2008 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
meni dela ok...sem zadovoljen....  _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24 Prispevkov: 240 Aktiv.: 1.08 Kraj: okolica Kranja
|
Objavljeno: Sob Okt 18, 2008 1:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem z njim izredno zadovoljen. Je pa tudi nekoliko važno, zakaj ga boš uporabljal. Če boš samo telefoniral, potem ne rabiš takega telefona. Kot slaba lastnost lahko povem je, da se na soncu ne vidi dobro na displej. Nekatere moti nestandardna resolucija, kar si jaz pri tem telefonu štejem v plus za moje potrebe. Pisalo-stilus sem uporabljal samo 2 dni. Sedaj sem se privadil s prsti in ga ne rabim. Nevem, v čem so tvoji dvomi in kateri telefon bi vzel namesto tega. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ales007 Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18 Prispevkov: 118 Aktiv.: 0.54 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Okt 18, 2008 6:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
frapor je napisal/a: |
Jaz sem z njim izredno zadovoljen. Je pa tudi nekoliko važno, zakaj ga boš uporabljal. Če boš samo telefoniral, potem ne rabiš takega telefona. Kot slaba lastnost lahko povem je, da se na soncu ne vidi dobro na displej. Nekatere moti nestandardna resolucija, kar si jaz pri tem telefonu štejem v plus za moje potrebe. Pisalo-stilus sem uporabljal samo 2 dni. Sedaj sem se privadil s prsti in ga ne rabim. Nevem, v čem so tvoji dvomi in kateri telefon bi vzel namesto tega. |
V dvomih sem predvsem zaradi zaslona, zaradi sonca. Kako pa je z šumniki, so vključeni, glede na to, da ni SLO menija. Druga opcija s katero sem nakako primerjal pa je HTC touch diamond.
Kot kaže bom vzel Samsunga, saj že 6 let uporabljam njihove telefone in z nobenim nisem imel težav. Pa tudi oblike so mi najboljše, izvzamemo Ipoda, ker to je razred zase. Funkcionalno delovanje, pa je zopet drugo vprašanje.
Hvala!
Lp, Aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jule Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48 Prispevkov: 2533 Aktiv.: 11.76 Kraj: Ajdovščina
|
Objavljeno: Sob Okt 18, 2008 6:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mene predvsem odbija nestandardna resolucija.
PS:. si pritisnil GUMB ko si dobil škatlo od mobitela? _________________ lp Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frapor Član

|
Objavljeno: Sob Okt 18, 2008 8:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kar se nestandardne resolucije tiče, tudi pri televiziji format 3x4 izginja in ga zamenjuje 9x16. Popolnoma bo enako pri telefonih, ki bodo iz resolucije 320x 240 prešli na 400x240,oziroma 800x480. Poleg tega te pa ne razumem, zakaj te to moti, če telefon lahko deluje z resolucijo 320x240 ali pa 400x240. Saj to je vendar prednost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.41 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2008 8:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Aljoš, mogoče lahko poveš kje si ga kupil ? Kolega je pred tedni spraševal pri mobitelu, vendar so mu zatrdili, da je vsa zaloga hitro pošla.
Seveda če ni skrivnost ... _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aljoš Član

|
Objavljeno: Ned Okt 19, 2008 8:56 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem veliko preklicaril okoli, od LJ pa vse do jesenic itd...nakar sem ga dobil pri zastopniku za samsung in sicer J*A*N*U*S trade v Kranju....
Imam ga že teden dni pa še sedaj nisem vseh funkcij naštudiral.... Igrača za odrasle je ta telefon....
 _________________ Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL::: |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
millenko Član

Pridružen-a: Ned 30 Mar 2008 20:08 Prispevkov: 52 Aktiv.: 0.25 Kraj: lasko
|
Objavljeno: Ned Jul 26, 2009 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
omnia je zakon sam mors si pa se dodat par programov z neta, d je bolj fancy _________________ tilen |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2009 7:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Omnia je zakon... Ja
Ko nanjo namestiš nekaj programov iz interneta, da je bolj "željena, všečna" izvaja samoiniciativne resete, izklope, zmrzuje, ... Telefon za mojo, ki ima živce. Pri meni bi že nekajkrat letel v steno na "reboot".
p.s. millenko.... Pravila  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Perhan Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04 Prispevkov: 191 Aktiv.: 0.91 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Jul 27, 2009 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Če koga zanima...
Prodam Omnio, staro 5 mesecev, rabljeno 2 meseca, popolnoma brezhibna, Simobil. Info na PM.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni