www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Samsung OMNIA

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.19
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2008 4:29 am    Naslov sporočila: icon_question Samsung OMNIA Odgovori s citatom

Postal sem lastnik novega gsm aparata samsung OMNIA... Zanima me pa nekaj....
Kateri program naj naložim nanj za gledanje divx filmov, saj le-te podpira??

Sicer so nekateri programi že gor (Windows media player) a mi pri poskusu ogleda filma v divx formatu izpiše "file not suported"
Mislim da bi rabil poleg ustreznega programa tudi kodek, samo kje in kakšnega?

NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2008 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem probal pri kolegu. Vse filme, ki jih imam, jih je predvajal 'out-of-the-box'.

Si že preizkusil touch-pad? Very Happy

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
frapor
Član
Član

Pridružen-a: Pon 02 Apr 2007 17:24
Aktiv.: 1.08
Kraj: okolica Kranja

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 14, 2008 9:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam Omnio in mi Divixe/ Xvide normalno predvaja. Nekje sem prebral, da normalno predvaja vse Divixe in Xvide z resolucijo 320x240,ali 400x240, kar sem tudi isprobal. Mogoče je tvoja težava v nepravi resoluciji , ali število slik na sekundo. Ugotovil sem tudi, da če zakodiram film v Xvidu mi porabi cca 10% manj spomina pa tudi boljša slika je. Tudi MPEG4 porabi nekoliko več spomina, slika pa je slabša.
Verjetno boš moral tvoje filme prekodirati npr. z AVS video converterjem, da jih boš lahko gledal.
LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 16, 2008 8:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja, poskusil sem že marsikaj, ima mnogo funkcij....u bistvu se telefona še privajam...

Bom poskusil dati en divx v te resolucije in poročam, kaj je bilo!

Ales007
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18
Aktiv.: 0.54
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

In kako se telefon drugače obnese? Sem še vedno v dvomih, da je prava stvar, kot so zapisali v Mobinetu. Še vedno se obotavljam, ali naj kupim ta ali pa kateri drugi model.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 1:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

meni dela ok...sem zadovoljen.... Wink
frapor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 1:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem z njim izredno zadovoljen. Je pa tudi nekoliko važno, zakaj ga boš uporabljal. Če boš samo telefoniral, potem ne rabiš takega telefona. Kot slaba lastnost lahko povem je, da se na soncu ne vidi dobro na displej. Nekatere moti nestandardna resolucija, kar si jaz pri tem telefonu štejem v plus za moje potrebe. Pisalo-stilus sem uporabljal samo 2 dni. Sedaj sem se privadil s prsti in ga ne rabim. Nevem, v čem so tvoji dvomi in kateri telefon bi vzel namesto tega.
Nazaj na vrh
Ales007
Član
Član

Pridružen-a: Čet 28 Jun 2007 7:18
Aktiv.: 0.54
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 6:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frapor je napisal/a:
Jaz sem z njim izredno zadovoljen. Je pa tudi nekoliko važno, zakaj ga boš uporabljal. Če boš samo telefoniral, potem ne rabiš takega telefona. Kot slaba lastnost lahko povem je, da se na soncu ne vidi dobro na displej. Nekatere moti nestandardna resolucija, kar si jaz pri tem telefonu štejem v plus za moje potrebe. Pisalo-stilus sem uporabljal samo 2 dni. Sedaj sem se privadil s prsti in ga ne rabim. Nevem, v čem so tvoji dvomi in kateri telefon bi vzel namesto tega.

V dvomih sem predvsem zaradi zaslona, zaradi sonca. Kako pa je z šumniki, so vključeni, glede na to, da ni SLO menija. Druga opcija s katero sem nakako primerjal pa je HTC touch diamond.

Kot kaže bom vzel Samsunga, saj že 6 let uporabljam njihove telefone in z nobenim nisem imel težav. Pa tudi oblike so mi najboljše, izvzamemo Ipoda, ker to je razred zase. Funkcionalno delovanje, pa je zopet drugo vprašanje.

Hvala!

Lp, Aleš
Nazaj na vrh
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 6:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene predvsem odbija nestandardna resolucija.

PS:. si pritisnil GUMB ko si dobil škatlo od mobitela?

frapor
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 18, 2008 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kar se nestandardne resolucije tiče, tudi pri televiziji format 3x4 izginja in ga zamenjuje 9x16. Popolnoma bo enako pri telefonih, ki bodo iz resolucije 320x 240 prešli na 400x240,oziroma 800x480. Poleg tega te pa ne razumem, zakaj te to moti, če telefon lahko deluje z resolucijo 320x240 ali pa 400x240. Saj to je vendar prednost.
Nazaj na vrh
trobida
Član
Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13
Aktiv.: 5.41
Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2008 8:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aljoš, mogoče lahko poveš kje si ga kupil ? Kolega je pred tedni spraševal pri mobitelu, vendar so mu zatrdili, da je vsa zaloga hitro pošla.

Seveda če ni skrivnost Wink ...

Tomaž, S57KO
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 19, 2008 8:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz sem veliko preklicaril okoli, od LJ pa vse do jesenic itd...nakar sem ga dobil pri zastopniku za samsung in sicer J*A*N*U*S trade v Kranju....

Imam ga že teden dni pa še sedaj nisem vseh funkcij naštudiral.... Igrača za odrasle je ta telefon....

Smile

millenko
Član
Član

Pridružen-a: Ned 30 Mar 2008 20:08
Aktiv.: 0.25
Kraj: lasko

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 26, 2009 9:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

omnia je zakon Very Happy sam mors si pa se dodat par programov z neta, d je bolj fancy
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2009 7:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Omnia je zakon... Ja Smile

Ko nanjo namestiš nekaj programov iz interneta, da je bolj "željena, všečna" izvaja samoiniciativne resete, izklope, zmrzuje, ... Telefon za mojo, ki ima živce. Pri meni bi že nekajkrat letel v steno na "reboot".

p.s. millenko.... Pravila Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Perhan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Mar 2008 20:04
Aktiv.: 0.91
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 27, 2009 9:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če koga zanima...
Prodam Omnio, staro 5 mesecev, rabljeno 2 meseca, popolnoma brezhibna, Simobil. Info na PM.

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 8 dni