www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Predelava baterijskega vrtalnika
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 15, 2008 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vseeno je za domačo rabo najenostavneje s škarjami za pločevino. od tistih ročnih, ali pa namiznih. Finale pa se naredi s pilo in šmirglom.

Seveda to velja za pretežno ravne črte, brez nekih zarez ali izrastkov
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Perhan je napisal/a:
Ker je bila tema odprta nekje v smislu narediti napravo za žaganje TIV, me zanima ali kdo žaga TIV z vbodno žago?

Še nisem poiskusil,režem pa z škarjami za pločevino(podobno kot jo je napravil Andrejj).

Drugače,pa pomojem,bi vbodna žaga,bolj drgala kot žagala.

Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 1:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No jaz imam krožno žago narejeno iz modelarskega motorja. Podobni se uporabljajo v vrtalkah. Deluje zelo lepo, list imam od proxona vidia, ter razmerje jermenic tako da imam obrate nekje 10-11000rpm/min. Je dovolj močan, če pa ga obremenim preveč, mi pa prej jermen spodrsne. Jermen je od električnega obliča, samo da je kontra obrnjen.

sem našel še eno bolj podrobno sliko

Nazadnje urejal/a Vajdo Ned Nov 16, 2008 6:01 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
ilboy
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Jul 2008 15:20
Aktiv.: 0.17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem probal,pa mi ga trga Evil or Very Mad
Nazaj na vrh
ilboy
Član
Član

Pridružen-a: Čet 24 Jul 2008 15:20
Aktiv.: 0.17
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 2:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lep izdelek za katerega pa rabiš dodatne usluge kakšnega strugarja,da ti naredi jermenice in osovino na katero pritrdiš list žage.Če ni skrivnost koliko te je to "koštalo". Question
Nazaj na vrh
Obelix
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Maj 2008 13:59
Aktiv.: 9.02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 4:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo narejeno Vajdo.

Lep primer filozofije samogradnje. Zagotovo je Vajdo vložil več v izdelavo cirkularke, kot bi stala kupljena (nekaj čez 100 Eur). Zato pa ima najbrž dober občutek, ko dela z mašino, kot je nima nekdo drug.

Najdražja komponenta je bila najbrž žagin list Wink

Lep pozdrav, Andrej
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 5:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Res je, najdražji je bil list (starih 8Ksit). Je pa tako da na tisto za 100€ ne gre ta dimenzija lista. Ta list je v bistvu za tisto dražjo katera pride okoli 400€. Osovina in pa jermenice so iz inoxa, katere mi je naredil kolega, in sva kompezirala. Njemu in bratu sem zvezal komplet kotlovnico. Ampak ne samo zaradi osovine ampak zaradi prijateljske plati. Alu plate za ohišje sem dobil zastonj od znanca, ki dela na razrezu alu in fe plošč. Dejansko sem kupil motor in pa list, ter jermen. Tako da sem dal cca 60€. Manjka sicer še vodilo za ravni odrez, imam ga doma, samo še ni prišel na vrsto.
andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem prej napravil in za pogon sem uporabil kotno brusilko.Z tem lahko žagam tudi al pločevino debeline do 6mm.Je tudi na forum pod naslov "žaga"

t_img_0092.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  76.88 KB
 Pogledana:  20 krat

t_img_0092.jpg

Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.57

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo narejeno. Zanima me zakaj si dal vmes jermenski prenos? Zakaj nisi list od žage pritrdil direkt na flexarico? Kolikor vidim iz razmerja jermenic, so obrati ostali približno isti.

lp, prom
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 9:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko pa imajo rezilno širino ta proxxonova rezilka ipd.

V službi uporabljamo za metalografijo cca 1,5 mm rezilne diske , res pa je da se hladijo z vodo s dodatkom še ene tekočine ki maže in drži da se voda ne uparja.
Reže pa tam na 300 obratih.

Reže pa prav vse Twisted Evil vključno ferite in magnete če si pazljiv in režeš počasi je vzorec skoraj spoliran Exclamation

andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 9:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Debelina žaginega lista je 1,6mm.Žago sem mislil direktno na os kotnega brusilka ki pa gre.Pa sem odločil za drugo,ker lahko zvišam ali znižam žagin list.
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 9:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

80x1,6x10mm so dimenzije lista.
Andrej je pa dal preko prenosa zaradi tega, ker bi imel premalo lista za rezanje. Če, bi dal na flex bi imel list zunaj samo par mm ali pa še to ne. Tako je dal na svojo osovino, ki je po fiju manjšega premera in tako ima več lista zunaj. Andrej, mislim a imam prav?
Prav tako sem jaz naredil pri sebi. Če bi dal na motor, bi imel premalo lista zunaj.

andrejj
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 10:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja,prav imaš.
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Huda škatla, Andrej Very Happy
Vajdo
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 16, 2008 10:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo če koga zanima video

Žaga

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika za začetnike Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni