www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Bootable CF card

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mfrear
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2008 14:17
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 2:29 pm    Naslov sporočila:  Bootable CF card Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Imam PC modul, ki ima integrirano podnožje za CF kartico. Ali kdo ve kakšno CF kartico potrebujem, zato da bom lahko sistem zaganjal kar iz nje? Uporabil bi rad Windows XP Lite ali Embeded in na kartici se bo nahajal samo operacisjki istem in nekaj dodatnega programja. Vsi ostali podatki se bodo shranjevali na zunanjem USB pomnilniškem mediu. Poskusil sem že več različnih CF kartic od Sandisk-a, vendar le te niso namenjene za to in zato ne delujejo. Če kdo pozna kakšnega proizvajalca ali trgovino, kjer bi lahko našel primerne CF kartice, naj mi prosim sporoči.

Lep pozdrav
Boštjan
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako za to niso namenjene ? Think CF kartica uporablja ATA protokol in malce drugacen konektor, vse kar je potrebno, je adapter, pa se prikljuci kot navaden (P)ATA disk.

Ne morem verjeti, da bi bila kartica namenoma narejena tako, da se ne bi odzivala na ukaze BIOSa, bi pa delovala z OSom (kako naj recimo kartica sploh ve, da se z njo pogovarja BIOS, ki zeli zbootat sistem in zakaj bi kdo tako neumno zakompliciral nekaj dodatno, ce ni treba ?).

Prej bi rekel, da je tezava v tvojem "modulu" (ne vem kaj naj bi to sploh bilo) ali BIOSu.

mfrear
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 19 Nov 2008 14:17
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 3:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole je elektronski naslov, na katerem si lahko pogledate kakšen PC modul uporabljam: http://www.ibase.com.tw/ib883.htm

Tudi meni ni čisto jasno zakaj kartice ne delujejo. Sem dobil odgovor direktno od proizvajalca (SanDisk), ki pravi da niso namenjene temu in naj najdem drugo alternativo.

Od proizvajalca PC modulov sem izvedel, da potrebujem "fixed mode" CF, žal pa ne vem kaj to pomeni. Našel sem tudi enega kitajskega proizvajalca, ki zagotavlja da so njihove CF kartice iz serije ICF primerne (http://www.pqi.com.tw/product.asp?cate1=1), ne najdem pa njihovega distributerja za evropo.

Glede na to da je na modulu že implementiran CF slot, se mi ne zdi smiselno uporabljati dodaten adapter, da bi lahko CF kartico uporabljal kot disk. V tem primeru bi raje priklopil kar solid-state disk.

CF kartico bi rad uporabil za to, ker jo lahko zaklenem in na ta način je operacijski sistem popolnoma zaščiten pred morebitnimi neumnostmi, ki se jih lahko uporabnik spomni. Ostale priključke za diske pa bom porabil pri kasnejši nadgradnji sistema.
Nazaj na vrh
bolha95
Član
Član

Pridružen-a: Pet 14 Dec 2007 21:33
Aktiv.: 1.39
Kraj: Križe / Tržič

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poskusi z načinom formatiranja. Vem, da sem jaz enkrat imel težave z boot-om, ker kartice niso bile pravilno formatirane (FAT, FAT32). Enak način formatiranja z WIN98 in WinXP se razlikuje. Sam nisem mogel verjeti ampak je res tako. To je sicer bilo na PDA-ju, mogoče je tu enako. Funkcionirala je samo kartica, ki je bila formatirana z Win98. Tako informacijo sem dobil od proizvajalca. Ni pa važen tip oz. proizvajalec kartice.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.06
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 4:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali je kartica zaznana s strani BIOSa?

LP, Grega
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70810.56

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 19, 2008 4:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
red_mamba
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Feb 2005 17:56
Aktiv.: 6.27
Kraj: Yogyakarta

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 10:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mfrear je napisal/a:
Tole je elektronski naslov, na katerem si lahko pogledate kakšen PC modul uporabljam: http://www.ibase.com.tw/ib883.htm

Tudi meni ni čisto jasno zakaj kartice ne delujejo. Sem dobil odgovor direktno od proizvajalca (SanDisk), ki pravi da niso namenjene temu in naj najdem drugo alternativo.

Od proizvajalca PC modulov sem izvedel, da potrebujem "fixed mode" CF, žal pa ne vem kaj to pomeni. Našel sem tudi enega kitajskega proizvajalca, ki zagotavlja da so njihove CF kartice iz serije ICF primerne (http://www.pqi.com.tw/product.asp?cate1=1), ne najdem pa njihovega distributerja za evropo.

Glede na to da je na modulu že implementiran CF slot, se mi ne zdi smiselno uporabljati dodaten adapter, da bi lahko CF kartico uporabljal kot disk. V tem primeru bi raje priklopil kar solid-state disk.

CF kartico bi rad uporabil za to, ker jo lahko zaklenem in na ta način je operacijski sistem popolnoma zaščiten pred morebitnimi neumnostmi, ki se jih lahko uporabnik spomni. Ostale priključke za diske pa bom porabil pri kasnejši nadgradnji sistema.

zaupaš ceno tega motherboarda?

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PrimozL
Član
Član

Pridružen-a: Tor 21 Mar 2006 10:55
Aktiv.: 1.72
Kraj: okolica Vipave

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2008 11:51 pm    Naslov sporočila:  Re: Bootable CF card Odgovori s citatom

mfrear je napisal/a:
Pozdravljeni

Poskusil sem že več različnih CF kartic od Sandisk-a, vendar le te niso namenjene za to in zato ne delujejo.

Lep pozdrav
Boštjan

Živijo,

Ravno SanDisk CF kartico 256 MB uporabljam kot IDE disk. Vstavljena je v najbolj poceni CF<-->IDE adapter z eBay-a. Res pa je, da je na njej DOS, ki sem ga na kartico naložil direktno z diskete. Če ti BIOS zazna kartico kot disk, bo mogoče res problem v vrsti FAT.

LP Primož.
Nazaj na vrh
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2008 5:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ce ima kdo kaksne dobre sheme za kartice bi se priporocal.
S prejsnim CF adapterjem je neka SanDisk 512M kartica delovala BP, sicer v PIO modu ampak delovala je. Nato ubavil 2GB lexar 133x kartico, s tistim adapterjem ni hotela delati drugace kot v PIO modu, na DMA 2 pozabi.
Custom-made cf-ide flat kabel stvar ne dela :/
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni