www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

USB <-> serial ali parallel
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cfrik
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Jan 2007 16:15
Aktiv.: 0.17
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 22, 2008 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš notranji oscilator namesto kristala, si poglej vrednost calibrate v čipu. Nato pa to vrednost vpiši v OSCCAL register. Če imaš napačno frekvenco oscilatorja pride do napake v sinhronizaciji pri prenosu, ter tako dobivaš čudno solato. Sem imel enak problem z Atmega 8 in ATtiny 2313.
DejanX
Član
Član

Pridružen-a: Sob 11 Okt 2008 18:09
Aktiv.: 0.35
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 8:54 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po približno 4 mesecih sem odkril težavo.
Po pomoti sem odklopil MAX232, ki bi naj bil nujen. In kaj se je zgodilo? Brez težav je delovalo.

Prej mi na nobeni frekvenci in hitrosti ni delovalo, zdaj pa deluje. Še zdaj ne razumem, zakaj bi moral uporabljati MAX232 ...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 10:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DejanX je napisal/a:
Po pomoti sem odklopil MAX232, ki bi naj bil nujen. In kaj se je zgodilo? Brez težav je delovalo.

Prej mi na nobeni frekvenci in hitrosti ni delovalo, zdaj pa deluje. Še zdaj ne razumem, zakaj bi moral uporabljati MAX232 ...

MAX232 ti poviša napetostne nivoje. Če imaš ti to na kratko razdaljo, naprimer do 1 meter, ti bo brez njega tudi delovalo. Kar pa bo več, pa so bojo data linije počasi "izgubile" in ga boš potreboval. Pomoje pa si samo MAX232 narobe zvezal, ker se nisem doživel, da bi zaradi njega delovalo slabše. Ali pa je MAX pokvarjen...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
DejanX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

program_er je napisal/a:
DejanX je napisal/a:

MAX232 ti poviša napetostne nivoje. Če imaš ti to na kratko razdaljo, naprimer do 1 meter, ti bo brez njega tudi delovalo. Kar pa bo več, pa so bojo data linije počasi "izgubile" in ga boš potreboval. Pomoje pa si samo MAX232 narobe zvezal, ker se nisem doživel, da bi zaradi njega delovalo slabše. Ali pa je MAX pokvarjen...

Večkrat sem ga zvezal, tudi menjal sem ga že in vedno isti rezultat.
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nam zaupaš kateri model USB na serial adapterja imaš?
DejanX
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

matjazkariz je napisal/a:
Nam zaupaš kateri model USB na serial adapterja imaš?

Vem, da ima čip PL-2303. Nič drugega ne piše.
Nazaj na vrh
matjazkariz
Član
Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09
Aktiv.: 4.33

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Namigujem na verjetnost, da je adapter, ki ga uporabljaš USB na serijski port na TTL nivojih in ne na RS232 nivojih.... Si pomeril napetosti na serijski strani?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Osnove programiranja AVR-jev Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni