|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
cfrik Član

Pridružen-a: Sre 24 Jan 2007 16:15 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.17 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če imaš notranji oscilator namesto kristala, si poglej vrednost calibrate v čipu. Nato pa to vrednost vpiši v OSCCAL register. Če imaš napačno frekvenco oscilatorja pride do napake v sinhronizaciji pri prenosu, ter tako dobivaš čudno solato. Sem imel enak problem z Atmega 8 in ATtiny 2313. _________________ lepo je imeti poklic in hobi na istem področju vendar je časa premalo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DejanX Član

Pridružen-a: Sob 11 Okt 2008 18:09 Prispevkov: 72 Aktiv.: 0.35 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 8:54 am Naslov sporočila: |
|
|
Po približno 4 mesecih sem odkril težavo.
Po pomoti sem odklopil MAX232, ki bi naj bil nujen. In kaj se je zgodilo? Brez težav je delovalo.
Prej mi na nobeni frekvenci in hitrosti ni delovalo, zdaj pa deluje. Še zdaj ne razumem, zakaj bi moral uporabljati MAX232 ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
program_er Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47 Prispevkov: 2173 Aktiv.: 10.33 Kraj: Maribor (Pohorje)
|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 10:27 am Naslov sporočila: |
|
|
DejanX je napisal/a: |
Po pomoti sem odklopil MAX232, ki bi naj bil nujen. In kaj se je zgodilo? Brez težav je delovalo.
Prej mi na nobeni frekvenci in hitrosti ni delovalo, zdaj pa deluje. Še zdaj ne razumem, zakaj bi moral uporabljati MAX232 ... |
MAX232 ti poviša napetostne nivoje. Če imaš ti to na kratko razdaljo, naprimer do 1 meter, ti bo brez njega tudi delovalo. Kar pa bo več, pa so bojo data linije počasi "izgubile" in ga boš potreboval. Pomoje pa si samo MAX232 narobe zvezal, ker se nisem doživel, da bi zaradi njega delovalo slabše. Ali pa je MAX pokvarjen... _________________ Upanje ni del naše projektne strategije.
Member of Trisat - 1. Slovenian satellite running new fault tolerant aerospace processor.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DejanX Član

|
Objavljeno: Ned Jan 18, 2009 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
program_er je napisal/a: |
DejanX je napisal/a: |
MAX232 ti poviša napetostne nivoje. Če imaš ti to na kratko razdaljo, naprimer do 1 meter, ti bo brez njega tudi delovalo. Kar pa bo več, pa so bojo data linije počasi "izgubile" in ga boš potreboval. Pomoje pa si samo MAX232 narobe zvezal, ker se nisem doživel, da bi zaradi njega delovalo slabše. Ali pa je MAX pokvarjen... |
Večkrat sem ga zvezal, tudi menjal sem ga že in vedno isti rezultat. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Pon Jan 19, 2009 8:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nam zaupaš kateri model USB na serial adapterja imaš? _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DejanX Član

|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 9:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
matjazkariz je napisal/a: |
Nam zaupaš kateri model USB na serial adapterja imaš? |
Vem, da ima čip PL-2303. Nič drugega ne piše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjazkariz Član

Pridružen-a: Sre 03 Nov 2004 18:09 Prispevkov: 1026 Aktiv.: 4.33
|
Objavljeno: Tor Jan 20, 2009 9:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Namigujem na verjetnost, da je adapter, ki ga uporabljaš USB na serijski port na TTL nivojih in ne na RS232 nivojih.... Si pomeril napetosti na serijski strani? _________________ LP, Matjaž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni