www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Prvi sneg letos
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 7:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Umnik je napisal/a:
V Ljubljani bi morali danes policisti izvesti akcijo kontrole zimske opreme!! Banda hudičeva ljubljanska, dvomim, da jih ima več kot polovica zimsko opremo. Sem gledal pred ministrstvom za promet/upravo vozila. Ni gumic pravih, ni.

O so prave gumice so, pa verige in zložljiva lopata v prtljažniku tudi. Čeprav priznam, da je tako eno kot drugo še neuporabljeno na tem avtu. Svoje čase sem montiral verige zjutraj za v službo, jih v dolini snel in popoldne ponavljal vajo. Zdaj pa že kar nekaj let ni potrebe po tem. Tole sporočilo bi šlo enostavno mimo mene, če ne bi že včeraj in danes cijazil za in mimo "voznikov" z novomeškimi registracijami, ki so kot kaže martinovo še malo potegnili. A ste na dolenjskem za semaforje že slišali? Ob zeleni luči se običajno spelje, v križišče se pa načeloma ne rine kot tele v nova vrata, če vidiš, da ne gre naprej in boš zaprl ves promet. Ja, in ob sneženju se dovoljena hitrost prilagodi razmeram na cesti, ne pa pribije na 20/h ne glede na vse. Posledica takih zarukancev je pa ta, da sem včeraj popoldne za dobrih 10km od Trzina do centra porabil debelo uro in 40 minut Twisted Evil .

Sicer pa ... ni lepšega, kot pogled skozi okno na sveže zapadli sneg. Po možnosti v soboto ali nedeljo zjutraj, ko ni treba v službo in lahko v miru spijem :cafe: ob , nato pa v miru skidam kar je zapadlo čez noč.

Lp, Frenki
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
zlabo
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 21:38
Aktiv.: 1.33
Kraj: Domžale-Kamnik

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nikoli nebom razumel ljudi ki se bojijo snega na cesti Very Happy
še dobro da avstrijci včeraj niso plužili na njihovi strani prelaza jezersko Laughing
http://www.youtube.com/watch?v=dOGMsbHCvYU
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pegla
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Nov 2003 17:32
Aktiv.: 1.20
Kraj: Sv.Anton

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 10:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala bogu, da ga pri nas ni, ker ko dobiš italijana pred sabo zmanjšaš hitrost
za 3x tako, da se snega bojim le zaradi Italijanov, ker ne moraš nikamor prti,ko se
pojavijo.

Sam pa zelo rad vozim po snegu, dobre gume ali verige in gaasaa Very Happy , seveda paziti moraš tudi na druge udeležence v prometu, ker so ponavadi bolj nevarni kot jaz. Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo zanimivo
Na moji Alfici -samo sprednji pogon- elektronika dela čudovito. Ko mi zdrsne eno kolo le-tega elektronika pribremza (ne blokira), tako da se moč razporedi na drugo gumo. Rezultati v snegu so čudoviti. Kako je to rešeno pri Mazdi pa ne vem.

pegla
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 11:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
Silvo zanimivo
Na moji Alfici -samo sprednji pogon- elektronika dela čudovito. Ko mi zdrsne eno kolo le-tega elektronika pribremza (ne blokira), tako da se moč razporedi na drugo gumo. Rezultati v snegu so čudoviti. Kako je to rešeno pri Mazdi pa ne vem.

Na Škodah Octavijah z ASR-m dela tudi tako, na Renault Espace pa ti samo gas
odvzame in ne brenza tisto kolo, ki spodrsava. Sad

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008 12:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo, da Premacy sploh ni "poskusil" zavrtet kolesa - Vsaj- opazno ni bilo. Optičala sicer ni v snegu ,ampak v blatu - na dvorišču so se vršila neka zemeljska dela. Pogonska kolesa se se namreč kar precej pogreznila. Vozilo je sicer kar precej težko, pa tudi motor je kar močan (bencinski motor 2.0 16V). TCS je zelo občutliv - zazna zdrs kolesa med vožnjo (recimo ob poledici)-prižge se kontrolna lučka, kar sicer v vozilu ne opaziš.
pegla
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008 12:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako deluje sistem je vse odvisno od softverja ki je v elektroniki!
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.93
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008 1:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pegla je napisal/a:
Kako deluje sistem je vse odvisno od softverja ki je v elektroniki!

Še bolj pa od gostote zobčkov ABS sistema ... resolucija je bila pri prvih sistemih precej groba ... Wink
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.78

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zima se nadaljuje. Ničkaj prijeten pogled skozi okno. Še posebej ne, ker me še čaka nočni šiht. Sneg je moker ter zelo težak. Če bo tako nadaljevalo, se znajo pojavljati težave z distribucijo električnega toka.

P1270053.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  418.8 KB
 Pogledana:  11 krat

P1270053.JPG

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.90
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 5:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas

IMG_0857.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  774 KB
 Pogledana:  11 krat

IMG_0857.JPG

Nazaj na vrh
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.48
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi pri nas:

DSC03896.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  592.84 KB
 Pogledana:  3 krat

DSC03896.JPG

DSC03895.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  580.39 KB
 Pogledana:  2 krat

DSC03895.JPG

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 27, 2009 10:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri nas pa prav neprijeten dež.. pa kaka mokra snežinka vmes.
Nazaj na vrh
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 8:29 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Relacija Lj - Tržič... Noč od nič. Dež.
Zgleda se bom res moral spet kaj v Silvotove konce pripeljat...
Nazaj na vrh
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.33
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Relacija Lj - Tržič... Noč od nič. Dež.
Zgleda se bom res moral spet kaj v Silvotove konce pripeljat...

Ja v naših krajih so pa pravi čudeži, zjutraj sem vstal in je bilo pred hišo 5cm snega, nato me kliče sodelavec, da ne more v službo, čeprav je oddaljen 3km od mene in cca 100m višje, seveda sem se sam prepričal, samo 3 km vstran je 70cm snega Shocked , pri meni dežuje pri njemu pa ves čas sneži, skratka noro vreme.

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 28, 2009 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem zna biti na Kopah zanimivo... Se bo tgleda treba naslednji vikend gor zapeljat.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni