www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

zalivna masa za zaščito temp. senzorja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Ales
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Mar 2008 22:17
Aktiv.: 0.26
Kraj: Poljčane

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 11:54 am    Naslov sporočila:  zalivna masa za zaščito temp. senzorja Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Malo sem iskal na stricu googlu in na tem forumu, vendar na žalost nisem našel konkretnih odgovorov.
Rabil bi neko zalivno maso za zaščito temp. senzorja pred zunanjimi vplivi.
Na spletu sem našel, da se za to uporablja poliesterska smola, dvokomponentno lepilo ki zdrži višje temperature...
Zanima me s čem vi zaščitite temp. senzorje? Če lahko kdo pove konkretna imena in kje se da omenjene zadeve kupit? (okolica Mb)
Rabil bi manjšo količino za zaščito 5. senzorjev ds1631.
Max temperatura pa nebo presegla 110°C.

lp Aleš
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 24, 2008 1:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz uporabljam 2-komponentno epoxy smolo. V manjših količinah se dobi v modelarskih trgovinah. Strjevanje od 12 do 24 ur na sobni temperaturi. Področje uporabe do ca. 200 st. Celzija.
Ales
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 10:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovor.
Upam da bom še ta teden uspel kupit in sestavit zadevo Very Happy

lp Aleš
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.59
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 25, 2008 11:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ker gre za podobno zadevo okoli senzorja, sem si malo sposodil temo. (ales Pray )
Mene zanima kje dobiti silikonski oz. temperaturno obstojen kabel 3x0,25 ali podobne kvadrature, kateri pridejo ponavadi na tem.senzorjih, samo da so tam uporabljeni dvožilni.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.71
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008 12:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tasker?
Farnell?

Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 21.00
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008 1:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vajdo je napisal/a:
No ker gre za podobno zadevo okoli senzorja, sem si malo sposodil temo. (ales Pray )
Mene zanima kje dobiti silikonski oz. temperaturno obstojen kabel 3x0,25 ali podobne kvadrature, kateri pridejo ponavadi na tem.senzorjih, samo da so tam uporabljeni dvožilni.

Take kable res ni problem dobit. Za FeCuNi ali NiCrNi tipala se celo dobi tudi žica, ki ima baker še dodatno ponikljan. Take potrebujejo plastičarji pri predelavi PVCja, ki pri visoki temperaturi sprošča oksidacijske pline.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ales
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 26, 2008 11:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@ Vajdo
Pri meni je tak da mam 4 senzorje na ''normalni temperaturi'' do 70°C en pa bo izpostavljen na cca 100°C. in ker sem optimist bom pri vseh uporabil navaden flat kabel.... če bo pa pri onem do 100°C kaj narobe bom pa naknadno kabel kupil... zaenkrat mam kr tak nareto, ker takrat ko sem kabel iskal nisem vedel kje ga dobit... no saj še zdaj nevem... mogoče zraven zgoraj omenjenih tud v con***?

LP Aleš
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni