|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Nov 21, 2008 9:30 pm Naslov sporočila: ASUS EEE PC701 |
|
|
Sedaj se dobi že za 200€. Če prav imam prenosnika, bi raje za teren in avto imel tega malčka. Zanima me, kako je z namestitvijo Windowsov. (pred vsem me zanima delovanje MPLAB-a, AVR-studia, darkotvega programatorja ter ICD2 klona) Kaka je vzdržlivost baterije?
Še vgradnja touch screen-a: ***klik*** _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gašper Član

Pridružen-a: Čet 07 Feb 2008 0:32 Prispevkov: 29 Aktiv.: 0.14 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 1:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Kar se tiče namestitve XPjev imaš na tej strani navodila, kako si narediti USB ključ, kot bootable disk. Zadeva preverjeno deluje. _________________ http://zz-efekti.blogspot.com/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jernej_L Član

Pridružen-a: Sob 23 Sep 2006 13:14 Prispevkov: 74 Aktiv.: 0.32 Kraj: Loka
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 6:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Glede programatorjev pozabi na karkoli kar potrebuje com ali lpt port, zadeva ima samo usb, drugače pa zaradi majhnosti na tem zaslonu verjetno ne bo šlo risat vezij. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Delfi je napisal/a: |
Glede programatorjev pozabi na karkoli kar potrebuje com ali lpt port, zadeva ima samo usb, drugače pa zaradi majhnosti na tem zaslonu verjetno ne bo šlo risat vezij. |
Včasih bi bilo treba kje na terenu kaj preprogramirati, skonfigurirati ruter.... itd... Imam sicer 15" prenosnik. Skupaj v vso "navlako" je torbica težka vrjetno čez 10kg. To vsaj zame ni več prenosni računalnik. Cena 200€ se mi ne zdi pretirana, v koliko bi mi delalo vse kar mi dela na sedanjem prenosniku. (MPLAB, AVRStudio, LogoSoft, maestroflash) Slednja dva sicer potrebujeta serijski port, ampak na prenosniku sta mi z USB mesnikom normalno delovala. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka57 Moderator

Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47 Prispevkov: 5820 Aktiv.: 24.55 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Sob Nov 22, 2008 8:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
7 colski zaslon je vseeno za moje pojme (mislil sem oči) malo majhen. Če ga primerjaš z Acer One, ki je praktično enake velikosti, vendar z 9 colskim zaslonom in 120GB HDD, navijam za slednjega, saj je razlika v ceni za en boljši USB Flash.
Seveda pa popolnoma drži, če dodamo še 100€ pridemo na HP Compaq 2133, če dodamo še 100€.............. in smo kmalu na 1000 in več.
Ko je prišel ven me je držalo, da bi ga kupil, kajti obožujem take in podobne "igračke", posebno, če lahko sam kaj postoriš na njih.
Če nimaš problemov z očmi, ti bo zagotovo služil, tudi za Garminovo navigacijo, ne samo za programiranje! _________________ Lp, Jaka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 3:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Prijatelj ima tega doma, sva mu vgradila še nek mini 20 GB trdi disk in RAM... stvar je odlična za modifikacije. Zaslon je sicer po velikosti zadovoljiv, čeprav bi lahko bil večji. Ima pa res majhno resolucijo, ki je pod minimalno resolucijo večine programov, tako da je potrebno imet "premikajoče" namizje. Sicer pa se obnaša kot običajen prenosnik in na njem deluje normalno vse čemur ustrezajo zmogljivosti. Delujejo tudi marsikatere igre, ne le programi. Za GPS navigacijo in kaj preverit na spletu je stvar več kot odlična. S programiranjem ni težav, konstruiranje tiskanih vezij pa je rahlo oteženo zaradi resolucije monitorja.
Baterija v varčevalnem načinu zdrži dobri 2 uri.
Bi pa mu bilo fajn dodat še touch screen.
Sem si namreč tudi sam omišljal ta prenosnik, pa je potem oče prinesel domov zelo podobnega a zmogljivejšega Acerja za 300 €. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4769 Aktiv.: 20.12 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 11:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Imam tega malčka že lep čas. Prav za delo na terenu. Zadeva je super !
Neobčutliv na tresljaje. Majhen, kompakten. Baterija zdrži dosti (tam do 4. ure dela) Za inštalacijo winXP ni tak problem. Priporočam uporabo nLite, ker lahko odstraniš komponente, ki jih ne rabiš. COM port ni problem. Uporabljal USB <> COM in deluje dobro.
Za kaj več o tem malčku pa si poglej ta forum , kaj lahko vse dodat pa si oglej tole.
Za popoln vodnik po inštalaciji winXP pa si poglej tole. _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.61 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Ned Nov 23, 2008 12:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Inštalacija windowsXP je preprosta z zunanjim USB CD pogonom. Lahko uporabiš kar navaden CD pogon v kombinaciji s kablom USB/ATA+napajalnik, kupiš v mimovrste za cca 25€
Ko je sistem naložen, lahko nalagaš stvari preko USB ključka.
Računalnik je res majhen, zaslon pa skoraj premajhen, ampak je primeren za marsikaj, zmogljiv, čeprav v primerjavi z današnjimi kar podhranjen... ampak to še ne pomeni, da se z njim ne da delat
Novejši z 9" zaslonom in večjim diskom je seveda boljša in žal dražja opcija. _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Nov 29, 2008 12:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čedalje bolj me ima, da kupim nekaj malega. Tale je sicer dražji a ima precej bolj bogato opremo + XP. Mnenje? Ga ima kdo? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

|
Objavljeno: Sob Nov 29, 2008 1:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja, tega pa imam doma. Moram priznat, da je zadeva zelo zmogljiva, predvsem procesor, pa tudi resolucija zaslona je dokaj visoka. Osebno mi ni všeč edino svetleč stil barve in glare zaslon. XPji delujejo na njem čisto normalno, pa tudi vse ostalo. Fajn pa je tudi, ker ima "pravi" trdi disk že vgrajen. Edino CD predvajalnika nima, kar pa tudi ni posebno moteče. Za videoprenose pa naj omenim, da je tudi kamera solidna.
Skratka približek navadnemu prenosniku, kar se tudi pozna pri ceni. Ni pa več stvar tako primerna za domače nadgrajevanje, kot prej omenjen ASUS. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Sob Nov 29, 2008 1:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si kupil takega? Koliko razumem, so XP-ji naloženi? (slo ali angleška verzija?) _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

|
Objavljeno: Ned Nov 30, 2008 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Si kupil takega? Koliko razumem, so XP-ji naloženi? (slo ali angleška verzija?) |
Da, XPji so že naloženi, sicer angleški. Naložene je tudi nekaj druge programske opreme (antivirus ipd.), ki se mi zdi malo nadležna ampak ok, pripravi računalnik do takojšnjega delovanja.
Kupil pa sem sicer v B** B***u. _________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 30, 2008 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdajle je v igri še eden ***klik*** Jutri je v akciji. Procesor je enak kot pri ASPIRE. Ima nekoliko večji disk ter 10" zaslon. Ima tudi BLUETOOTH.
Kako sploh narediti varnostno kopjo - recimo Ghost na računalnikih brez CD-ja. Od kot gre boot-at? USB? Preko spominske kartice? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kose19 Član

Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37 Prispevkov: 1228 Aktiv.: 5.18 Kraj: okolica Kobarida
|
Objavljeno: Ned Nov 30, 2008 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Razdeliš HD na dve particiji in je. _________________ - Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan - |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

|
Objavljeno: Ned Nov 30, 2008 4:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
kose19 je napisal/a: |
Razdeliš HD na dve particiji in je. |
He, he še vedno je en disk - kaj če "škripne"?
PS
Osnovne instalacije vzamejo največ časa, zato imam za vse svoje računalnike narejene arhive le teh. Vsaj enkrat mi je to že zelo pomagalo. _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni