|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2005 6:48 pm Naslov sporočila: Novi Mercedes-ov radarski sistem... |
|
|
Zanimiv video: http://download.stern.de/_stream/NEBELCRASH_DSL.wmv
(nemški jezik)
Zanimivo je tudi, da se potem predstavnik zglasuje najprej na kovinska tla in tračnice kot glavni vzrok, kasneje pa za glavni vzrok omeni kovinski blok na koncu steze...
P.S. 70,9MB
aly. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ah no ja, pa kaj ti rabi ne vem kakšen sistem, ti se varno ustaviš, potem se pa drug zabije vate od zadaj in te po možnosti porine še toliko da priletiš v tistega spredaj. Tako se je meni zgodilo prejšnji teden sredi belega jasnega dneva na suhi cesti tip zadaj tudi zaviral ni mi pa smo se že zdavnaj ustavili in to lepo počasi ne na hitro.
Bi bilo pa dobro imet kakšno tako zadevo da v megli pomaga "gledat" vozniku, pa tudi v lepem vremenu, za tiste ki ne gledajo na cesto ampak okrog sebe, štelajo radio in čvekajo po telefonu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4771 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uf, jaz sem nedolgo nazaj tako eno punco potiskal. Enostavno pregledal.
Drugace, pa bi prej rekel, da je zopet kaksna marcedesova finta. Brezplacna reklama. Se spomite se reklame za marcedes A.  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
So obravnavali ta video na enem drugem forumu, in je neresničen. Tako da nivse res. Je pa res to kar pravi Reber: če nima tisti za tabo, ni efekta, razen če si sam na cesti. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vsaj od spredaj potem avta nimaš razbitega...
Drugače se pa čisto strinjam z zgoraj napisanim, samo tisto z neresničnim posnetkom pa ne morem sprejet. Tole je bilo na TV-ju, tako da dvomim, da so vse skupaj zrežirali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Vajdo Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06 Prispevkov: 1088 Aktiv.: 4.58 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2005 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Upam da kdo ne bo jezen, ker sem dal povezavo na drugi forum, na katerem poteka debata. *** Klik *** |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Nov 30, 2005 5:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da so si s tem videom sami pljuvali v skledo.
Delati "simulacijo" delovanja sistema in jo prikazati kot dejanski test je ena velika potegavščina, ki se jo Mercedez nebi smel privoščiti. Potem pa še simulacija ne deluje lahko bi vsaj prej poizkusili.
Ni mi jasno zakaj so simulacijo sploh delali. Razbili so 4 avtomobile drugega učinka pa ni bilo. Lahko bi meglo naredili na eni pisti, kjer nebi bilo 600T blokov železa in drugih ovir, ki motijo delovanje sistema, ter dejansko uporabili sistem. Saj pravijo da dela.
Ne pa da so imeli vklop alarma narejen preko stikala in plošče, ki jo je avto povozil. Pa še stikalo ni prijelo dvakrat. Blamaža za to bi moral en odletet. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

|
Objavljeno: Sre Nov 30, 2005 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Highlag, napačno si razumel. Tukaj ni šlo za nobeno stikalo!! Ko bi voznik začutil, da se je zapeljal čez desko, bi bremzal. A je to naredil prepozno!
Poskus so pa izpeljali v dvorani, saj lahko le na takšen način 'pričarajo' učinek megle... Hoteli so posneti film, le kaskaderja si niso pravega izbrali...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4227 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sre Nov 30, 2005 7:44 pm Naslov sporočila: re |
|
|
ta boljši je bil tist Scheiße, Scheiße,Scheiße,
tako globok.
Imam dve mnenji za katere se ne morem odločit:
- ali je vsa ta krama v avtu dobra ( večje število napak , večjo ''varnost'' hkrati pomeni tudi večjo negotovost odpovedi )
-zgubljaš občutek za cesto ker se zanašaš na vso to elektroniko ( recimo meni že servo smrdi pa poledenela cesta)
sem se nekaj tednov nazaj peljal s enim karavan BMW , ena višjih serij , notri je bil vse bež vključo s preprogami cca 12Msit. Bil je avtomatik. Če kdo pozna cesto do Idrije skozi Zalo. sedel sem na zadnjem sedežu in bil sem tako dobesedno obtolčen kot še v nobenem avtu ne - še dobro da je bil vmes ročni naslon da sem se nekako vpel vmes - ne bi verjel ampak res
Aja navigacija pa sredinski zaslon res je delala odlično ker voznica ni pogledala nič skozi okno ko je parkirala na zelo ozkem parkirišču med dva tesno skupaj avta
imel sem občutek ko je gledala na sredinski LCD kot da parkira letanosilko
sem samo čakal kdaj bo zškripalo po pločevini , no ni bilo nič  _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Nov 30, 2005 8:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meglo lahko tudi zunaj naredijo. Ni to noben izgovor. V skrajnem primeru bi lahko del ceste zagradili s kakšno folijo naredili nekakšno sobo, z avtom bi brez težav zapeljal skozi. Sploh pa imajo meglo tudi na kakšnih odrih. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
eagle01 Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2007 22:24 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.05 Kraj: daleč
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2008 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zakaj pa sploh dajo tak video ven če pokaže da sistem ne dela? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bojans Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52 Prispevkov: 1196 Aktiv.: 5.57 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 07, 2008 11:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če bi naši vrli vozniki znali uporabiti GUMB, kakršnega ima vsak avto, namreč varnostne utripalke, bi...... _________________ Razlike med mrličem in butlom ni. Nobeden od niju se ne zaveda. Trpi pa okolica. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni