www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Novi Mercedes-ov radarski sistem...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.58
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 28, 2005 6:48 pm    Naslov sporočila:  Novi Mercedes-ov radarski sistem... Odgovori s citatom

Zanimiv video: http://download.stern.de/_stream/NEBELCRASH_DSL.wmv
(nemški jezik)

Zanimivo je tudi, da se potem predstavnik zglasuje najprej na kovinska tla in tračnice kot glavni vzrok, kasneje pa za glavni vzrok omeni kovinski blok na koncu steze...

P.S. 70,9MB
aly.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2005 6:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ah no ja, pa kaj ti rabi ne vem kakšen sistem, ti se varno ustaviš, potem se pa drug zabije vate od zadaj in te po možnosti porine še toliko da priletiš v tistega spredaj. Tako se je meni zgodilo prejšnji teden sredi belega jasnega dneva na suhi cesti Rolling Eyes tip zadaj tudi zaviral ni Evil or Very Mad mi pa smo se že zdavnaj ustavili in to lepo počasi ne na hitro.

Bi bilo pa dobro imet kakšno tako zadevo da v megli pomaga "gledat" vozniku, pa tudi v lepem vremenu, za tiste ki ne gledajo na cesto ampak okrog sebe, štelajo radio in čvekajo po telefonu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Uf, jaz sem nedolgo nazaj tako eno punco potiskal. Enostavno pregledal.
Drugace, pa bi prej rekel, da je zopet kaksna marcedesova finta. Brezplacna reklama. Se spomite se reklame za marcedes A. Wink

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

So obravnavali ta video na enem drugem forumu, in je neresničen. Tako da nivse res. Je pa res to kar pravi Reber: če nima tisti za tabo, ni efekta, razen če si sam na cesti.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2005 9:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsaj od spredaj potem avta nimaš razbitega... Twisted Evil

Drugače se pa čisto strinjam z zgoraj napisanim, samo tisto z neresničnim posnetkom pa ne morem sprejet. Tole je bilo na TV-ju, tako da dvomim, da so vse skupaj zrežirali.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Tor Nov 29, 2005 11:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upam da kdo ne bo jezen, ker sem dal povezavo na drugi forum, na katerem poteka debata. *** Klik ***
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2005 5:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mislim, da so si s tem videom sami pljuvali v skledo.

Delati "simulacijo" delovanja sistema in jo prikazati kot dejanski test je ena velika potegavščina, ki se jo Mercedez nebi smel privoščiti. Potem pa še simulacija ne deluje Rolling Eyes lahko bi vsaj prej poizkusili.

Ni mi jasno zakaj so simulacijo sploh delali. Razbili so 4 avtomobile drugega učinka pa ni bilo. Lahko bi meglo naredili na eni pisti, kjer nebi bilo 600T blokov železa in drugih ovir, ki motijo delovanje sistema, ter dejansko uporabili sistem. Saj pravijo da dela.

Ne pa da so imeli vklop alarma narejen preko stikala in plošče, ki jo je avto povozil. Pa še stikalo ni prijelo dvakrat. Blamaža za to bi moral en odletet.

NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2005 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag, napačno si razumel. Tukaj ni šlo za nobeno stikalo!! Ko bi voznik začutil, da se je zapeljal čez desko, bi bremzal. A je to naredil prepozno!
Poskus so pa izpeljali v dvorani, saj lahko le na takšen način 'pričarajo' učinek megle... Hoteli so posneti film, le kaskaderja si niso pravega izbrali... Very Happy
Nazaj na vrh
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2005 7:44 pm    Naslov sporočila:  re Odgovori s citatom

ta boljši je bil tist Scheiße, Scheiße,Scheiße, Laughing Laughing Laughing Twisted Evil
tako globok.

Imam dve mnenji za katere se ne morem odločit:

- ali je vsa ta krama v avtu dobra ( večje število napak , večjo ''varnost'' hkrati pomeni tudi večjo negotovost odpovedi )

-zgubljaš občutek za cesto ker se zanašaš na vso to elektroniko ( recimo meni že servo smrdi pa poledenela cesta)

sem se nekaj tednov nazaj peljal s enim karavan BMW , ena višjih serij , notri je bil vse bež vključo s preprogami cca 12Msit. Bil je avtomatik. Če kdo pozna cesto do Idrije skozi Zalo. sedel sem na zadnjem sedežu in bil sem tako dobesedno obtolčen kot še v nobenem avtu ne - še dobro da je bil vmes ročni naslon da sem se nekako vpel vmes - ne bi verjel ampak res Exclamation Rolling Eyes
Aja navigacija pa sredinski zaslon res je delala odlično ker voznica ni pogledala nič skozi okno ko je parkirala na zelo ozkem parkirišču med dva tesno skupaj avta
imel sem občutek ko je gledala na sredinski LCD kot da parkira letanosilko
Shocked sem samo čakal kdaj bo zškripalo po pločevini , no ni bilo nič Confused

Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sre Nov 30, 2005 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meglo lahko tudi zunaj naredijo. Ni to noben izgovor. V skrajnem primeru bi lahko del ceste zagradili s kakšno folijo naredili nekakšno sobo, z avtom bi brez težav zapeljal skozi. Sploh pa imajo meglo tudi na kakšnih odrih.
eagle01
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2007 22:24
Aktiv.: 0.05
Kraj: daleč

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj pa sploh dajo tak video ven če pokaže da sistem ne dela?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bojans
Član
Član

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 0:52
Aktiv.: 5.57
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2008 11:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če bi naši vrli vozniki znali uporabiti GUMB, kakršnega ima vsak avto, namreč varnostne utripalke, bi......
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni