|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
tangosierra Član

Pridružen-a: Sre 09 Maj 2007 22:41 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 10:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sicer je moje 'umerjanje' števca bolj [slovenščina je zame švedska vas] na palec, ampak vseeno velja omeniti. V tem času so se v našem koncu (Krško) pojavljali merilci hitrosti, montirani na javno razsvetljavo, z velikim display-em, ki ti naj bi pokazalo koliko se pelješ. Namreč na tem merilcu je bil logotip zavarovalnice triglav in je najbrž fora vsega tega malo preventive v prometu itd. NO, in čim večkrat sem se poskušal peljati točno 50km/h (tako mi je kazal kazalec na števcu), a na display-u je kazalo hitrost 45km/h. Pri tem sem seveda pazil da sem imel 50 na števcu še predno sem prišel v območje merjenja in da sem resnično držal konstantno hitrost. Seveda je pa pri večjih hitrostih kazalo še večje odstopanje. recimo pri 80km/h na števcu je na displayu pokazal samo 73km/h.
Sicer mi ni šlo v glavo, kakšno vlogo bi potem ta 'radar' imel, če kaže manjšo hitrost od dejanske (kvečjemu bi lahko kazal večjo hitrost od dejanske, da bi človek še malo pritisnil na zavoro).
Kolikor sem pa meril s kolegom (Laguna '99) je pa števec obema kazal dokaj enako nekje do 120 km/h (okej pri 100 recimo 1mm iz točne sredine črtice na števcu)
Aja... imam pa Golfa 3 '96. (da se še jaz malo 'pohvalim' hehe)
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Sre Nov 28, 2007 10:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Table kažejo precej točno, bolj so razštelani števci po avtih, ampak namenoma in vedno navzdol (kaže več, kot dejansko voziš).
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
podboj Član

Pridružen-a: Sre 25 Maj 2005 11:48 Prispevkov: 1251 Aktiv.: 5.28 Kraj: Postojna, Sežana, Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2007 12:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Problem je v gumah. Meni je z novimi letnimi gumami tabla kazala 3-4 km/h več kot je bilo na števcu (to sem omenil 1 stran nazaj), ko pa sem dal na avto nove zimske gume enakih dimenzij (155/70 r13) mi kar naenkrat kaže točno.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2007 1:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Avtomobilski števci že po "difoltu" kažejo 3 do 7% več kot gre avto v resnici. Tiste table pa so neverjetno točne. Večkrat sem jih primerjal z GPSom in razlike ni bilo nikoli več kot 1km/h. Tako da ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.71 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Čet Nov 29, 2007 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Tiste table kažejo približno na kilometer in pol isto, kot spidometer na biciklu. Pod pogojem, da je guma napumpana na tisti premer, kot je nastavljen v števcu.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Merkach Neznanec

Pridružen-a: Pet 28 Nov 2008 0:43 Prispevkov: 8 Aktiv.: 0.04 Kraj: Lj- koroska
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2008 10:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor imam jaz izkušnje s temi tablami , precej lažejo. posebej tiste na avtocesti, prav posebej pa kadar za tabo vozi kakšno večje vozilo...to radarsko sliko dodobra zmoti , in tabla ne more več pravilno merit.
Števec na mojem avtu mi kaže po GPS-u na kilometer natančno, tako da se seveda zanimam za pogrešek vsake table, in do danes sem jih res srečal nekaj ki so pri 50 točne na kilometer ali dva , tiste za višje hitrosti pa lažejo malo več. _________________ Lp , Jure |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.83 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2008 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi pa vprašal ali ima kdo mogoče popisan postopek kako mora policija postopat ob meritvi z radarjem kakšen link ali pdf . Recimo moti me naslednje
- ali je dolžna postavit opozorilo meritev z radarjem ( recimo kot na avtocesti -
kontrola hitrosti)
- ali je dolžna pokazat meritev ( recimo meni v Sodražici je niso ;
namerili so mi pri ravnem odseku iz Žimaric do Sodražice 67 km/h s radarjem
v civilnem vozilu pri tabli vasi, ustavili pa so me sredi vasiu dobre 1/4 km
naprej) Pri policistih pa je bila kar vrsta ko so jih popisovali.đ
- če ti slučajno pokažejo meritev na radarju - kako lahko na podlagi cifre veš da si
to ravno ti ?
Ne divjam ravno , ob tabli naselja pa tudi nisem navajen zabremzat da vse vrže naprej - kar je spet prekršek _________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.89 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2008 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
- ali je dolžna pokazat meritev ( recimo meni v Sodražici je niso ;
namerili so mi pri ravnem odseku iz Žimaric do Sodražice 67 km/h s radarjem
v civilnem vozilu pri tabli vasi, ustavili pa so me sredi vasiu dobre 1/4 km
naprej) Pri policistih pa je bila kar vrsta ko so jih popisovali. |
Iz lastnih izkušenj ... me je pomeril z ročnim merilnikom, ko mi je hotel pokazati "rezultat" je nekaj narobe pritisnil in vse skupaj zbrisal ... rezultat ... brez dokaza ni kazni tako da sem jo odnesel le z opozorilom.
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70829.78
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2008 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5529 Aktiv.: 24.06 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Pon Dec 08, 2008 1:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
- ali je dolžna postavit opozorilo meritev z radarjem (recimo kot na avtocesti - kontrola hitrosti) |
Ne. Tudi na AC je to le "dobra volja" DARSa in ne zakonsko predpisana dolžnost ob postavitvi radarja. Ker naj radarji ne bi bili (samo.....) represivni, so pač dodali še table, da so zaprli par zlobnih jezikov več. Je pa tabel precej več kot samih radarjev, tako da smo spet tam ...
- ali je dolžna pokazat meritev ( recimo meni v Sodražici je niso ; namerili so mi pri ravnem odseku iz Žimaric do Sodražice 67 km/h s radarjem v civilnem vozilu pri tabli vasi, ustavili pa so me sredi vasiu dobre 1/4 km naprej) Pri policistih pa je bila kar vrsta ko so jih popisovali. |
Ja in ne. V kolikor te zmerijo z merilnikom, ki slikovno ne dokumentira (laser Traffipatrol, Riegel ...) ti morajo meritev pokazati. V primerih, ko imajo sliko, te ne rabijo ne ustavljati ne pokazati rezultata meritve (saj je razviden iz slike). Če bi se pritožil, oni sliko dajo na sodišče kot dokaz, sicer je ne vidiš (imajo pa shranjeno!).
- če ti slučajno pokažejo meritev na radarju - kako lahko na podlagi cifre veš da si to ravno ti ? |
Na radarju ne (te vsi slikajo in navadno ti tega ne vidiš), na laserskem merilniku - pištolicipa že pride to v poštev ...
Hja - dejansko ne veš - gre za, da ne rečem, dobro voljo in zaupanje v uradno osebo (?!). Nekatere pištolice sicer pišejo log s točnim časom in rezultatom meritve, vendar, si nimaš kaj preveč pomagati (če ne moreš dokazati, da takrat nisi bil tam), mislim tudi, da se tovrstni LOG ne daje zraven rezultatov meritev. Je pa res, da se, kot vem, nagibajo k čimvečji uporabi naprav, ki tudi slikajo ravno zaradi takšnih (najpogosteje sicer neupravičenih) primerov.
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
antoni Član

Pridružen-a: Pon 17 Dec 2007 19:52 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.15 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 21, 2008 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Vse te debate odpadejo treba je peljati po predpisani hitrosti in ni nobenega problema ne z pistolcami ne z radarji. Zanimivo kako smo "brihtni" namesto, da spijemo en spricar manj cel cas v ostariji studiramo z kolegi kako za...at policaje ej mi pa smo balkanci da namni para... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 21.00 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 12:49 am Naslov sporočila: |
|
|
@antoni, takšno pametovanje prihrani za čase, ko bodo omejitve postavljene smiselno in ne tako kot sedaj!
Po LJ lahko vozim 70 pol metra mimo otrok, na široki odprti in pregledni regionalki brez pešcev med npr. LJ in Lavrico pa nabijejo table 50 in policaji veslo kasirajo ... in to gledam že leta. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 8:34 am Naslov sporočila: |
|
|
@Iztok.
PODPIS!
Pa takih odsekov ni ne vem kako malo. Pri nas imamo sredi polja avtobusno postajo in prehod za pešče. Po novem so naredili še otok in postavili 60. Tam sedaj veselo dežurajo policisti, čeprav se vsak dan najmanj 2x peljem tam mimo pa ne pomnim kdaj sem zadnjič videl koga tam, cca 1km naprej po cesti pa je naselje, kjer je hitrost povišana na 60. Na tistem prehodu sta bili že 2 smrtni žrtvi, pa policajev od nikoder. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 2:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
mucek4 je napisal/a: |
@Iztok.
PODPIS!
|
Isto jaz.
Kdor pozna cesto med Dol.Logatcem in Gor.Logatcem. Tam je cesta široka na obeh straneh pločniki in kolesarska steza omejitev pa 50Km/h.
Se mi zdi, da je enkrat "lucabarosi" že pisal o tem, da so tam veklikokrat policaji, ki veselo kasirajo.
Sem tudi jaz jih enkrat videl in so imeli enega na strani jaz sem k sreči peljal po PS me je pa "meril".
Takih "cvetk" je kar nekaj kjer pa je potreba pa jih ni.
LP Srečko _________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
antoni Član

Pridružen-a: Pon 17 Dec 2007 19:52 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.15 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Dec 22, 2008 9:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok - imas prav kar se realnosti omejitev in drugih prepovedi tice- vendar zal je to samo vse biznis. Avto je tako narejen da se z njim "lahko" dela prekoracitve omejitev hitrosti, pa se pritozi na proizvajalce zakaj leti avto cez 200km/h. kar se pa smiselnosti znakov tice pa poskusaj preko krajevnih skupnosto pa do institucij, ki se s tem ukvarjajo jaz pac tako "pametujem", in vozim po predpisih ( v glavnem zmeraj) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni