|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 7:57 am Naslov sporočila: Google ponuja satelitske posnetke |
|
|
Spletni iskalnik Google poslej omogoča tudi ogled satelitskih fotografij krajev in objektov v ZDA in Kanadi.
Satelitske posnetke je priskrbelo podjetje za izdelavo digitalnih zemljevidov Keyhole, ki ga je Google kupil lani.
Nekatere fotografije so zelo ostre, saj lahko na njih razločimo posamezne hiše in celo avtomobile. Ko uporabnik vpiše poštno številko kraja, se mu prikaže satelitski posnetek ali zemljevid z označenim krajem.
Satelitske posnetke lahko poljubno približate.Posnetki so stari vsaj pol leta
Keyhole je očitke o vdiranju v zasebnost omilil z zagotovilom, da so vse fotografije stare najmanj šest mesecev. Trenutno so na voljo le fotografije Severne Amerike, ker pa ima podjetje podatke za ves svet, lahko kmalu pričakujemo razširitev ponudbe.
Satelitske fotografije za vsak žep
Satelitski posnetki, ki so v komercialne namene na voljo že dlje časa, so bili zaradi cene doslej večini uporabnikov nedostopni. Na nekaterih spletnih straneh so se že začeli pojavljati satelitski posnetki najbolj zanimivih krajev v Severni Ameriki.
Vir RTVSLO _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.63 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 11:58 am Naslov sporočila: |
|
|
poznam to zadevo.
Sem imel inštalirano. Zanimiv je 3D prelet nad slovenijo... vse kar vidiš je par zelenih zaplat, ki naj bi predstavljale hribe
Ima free download in deluje 30 dni. Potem pa rabiš licenco.
Za naše kraje (še) neuporabno. Amerike pa nisem preverjal.
LP, aly. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LoLek Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 343 Aktiv.: 1.44
|
Objavljeno: Pon Apr 18, 2005 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če hočeš gledati domačo hišo s ptičje perspektive in izračunati velikost parcele je najbolje obiskati http://rkg.gov.si/GERK/
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3363 Aktiv.: 14.17 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Tor Apr 19, 2005 3:24 am Naslov sporočila: Hm, |
|
|
Ker se trenutno nahajam nekje ob obali Pacifika, bi prav rad nasel satelistko sliko moje lokacije, a se nekako ne znadem, ne najdem ...
Ali lahko kdo pomaga?
Vilko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Simon Član

Pridružen-a: Tor 19 Apr 2005 12:53 Prispevkov: 23 Aktiv.: 0.10
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Oliver Član

Pridružen-a: Sre 27 Okt 2004 13:36 Prispevkov: 39 Aktiv.: 0.16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Apr 21, 2005 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
LoLek je napisal/a: |
Če hočeš gledati domačo hišo s ptičje perspektive in izračunati velikost parcele je najbolje obiskati h**p://rkg.gov.si/GERK/
 |
Hvala LoLek za zanimivo povezavo.
vilko je napisal/a: |
Ker se trenutno nahajam nekje ob obali Pacifika, bi prav rad nasel satelistko sliko moje lokacije, a se nekako ne znadem, ne najdem ...
Ali lahko kdo pomaga?
Vilko |
Jaz sem svojo hišo našel takole:
Najprej sem merilo toliko povečal (zoom -), da sem videl celo Slovenijo.
Potem sem približno lokacijo mesta, v mojem primeru Ljubljane postavil v center (vlečenje z miško).
Merilo sem nato toliko zmanjšal (zoom +), da sem videl reki Savo in Ljubljanico.
Pa zopet prestavljanje v center in manjšanje merila, dokler nisem že videl cest, ki sem jih prepoznal in jim lahko sledil.
Pri določenem merilu se začnejo izrisovati tudi katasterske meje, kar je pri iskanju lahko moteče. Se pa izrisovanje katastra lahko izklopi in, ko je potrebno, zopet vklopi.
LP, Oliver |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.63 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Apr 22, 2005 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Oliver je napisal/a: |
Jaz sem svojo hišo našel takole:
Potem sem približno lokacijo mesta, v mojem primeru Ljubljane... |
Kje si pa "snel" to karto Ljubljane? pa ne na Keyhole? kolikor sem jaz tam gledal je bila karta Slo. prazna...
Mogoče na "GERK"? Pod kaj pa iščeš tam da prideš do zemljevidov? (mogoče sem kaj spregledal)
LP, aly. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.92 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Apr 22, 2005 9:51 am Naslov sporočila: |
|
|
To tudi mene zanima,včeraj sem poskusil.Pa ne gre.
Lp Andrej |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Bostjan Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06 Prispevkov: 190 Aktiv.: 0.80 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Apr 22, 2005 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Posnetke za Slovenijo ponuja na svoji spletni strani tudi Geodetska uprava RS . Iščeš po naselju in hišnem naslovu. _________________ LP,
Boštjan M.
Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.68
|
Objavljeno: Pet Apr 22, 2005 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko prideš na stran (GERK), tam spodaj najdeš SPLETNE APLIKACIJE - Pregledovalniki
in tam klikneš na RABA. Priporočam da si pri zemljevidu izberete, da vam prikaže občine, saj se je tako lažje orientirati. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3410 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 3:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
(nekaj let kasneje) - a je kaj novega na tem področju ? Spodaj je primer neke ulice v Hollywoodu, ki se vidi na maps.google.com . Zamegljeni so obrazi in registrske tablice, ostalo se odlično vidi.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
audiox Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13 Prispevkov: 906 Aktiv.: 4.79 Kraj: Metlika
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če hočete boljše posnetke Slovenije, kot jih najdete na Google earth, obiščite:
Gaea+
Izberite rdečo ikono na levi "zaženi orodje".
Orodje potrebuje javo, je pa Slovenija zelo dobro posneta. Gre za posnetke narejene z letalom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16 Prispevkov: 16777190 Aktiv.: 70675.75
|
Objavljeno: Pet Jan 01, 2010 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
psevdonim Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42 Prispevkov: 3410 Aktiv.: 14.92 Kraj: slo
|
Objavljeno: Sob Jan 02, 2010 2:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
na Gaea dobim samo "zvezdnato nebo". Kako se nastavi, da vidiš kaj več ?
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 3:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Gaea in Geopedia ter Atlas okolja (trenutno down) so predvsem za našo domačo zemljo... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni