www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Google ponuja satelitske posnetke
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.82
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 7:57 am    Naslov sporočila:  Google ponuja satelitske posnetke Odgovori s citatom

Spletni iskalnik Google poslej omogoča tudi ogled satelitskih fotografij krajev in objektov v ZDA in Kanadi.

Satelitske posnetke je priskrbelo podjetje za izdelavo digitalnih zemljevidov Keyhole, ki ga je Google kupil lani.

Nekatere fotografije so zelo ostre, saj lahko na njih razločimo posamezne hiše in celo avtomobile. Ko uporabnik vpiše poštno številko kraja, se mu prikaže satelitski posnetek ali zemljevid z označenim krajem.

Satelitske posnetke lahko poljubno približate.Posnetki so stari vsaj pol leta
Keyhole je očitke o vdiranju v zasebnost omilil z zagotovilom, da so vse fotografije stare najmanj šest mesecev. Trenutno so na voljo le fotografije Severne Amerike, ker pa ima podjetje podatke za ves svet, lahko kmalu pričakujemo razširitev ponudbe.

Satelitske fotografije za vsak žep
Satelitski posnetki, ki so v komercialne namene na voljo že dlje časa, so bili zaradi cene doslej večini uporabnikov nedostopni. Na nekaterih spletnih straneh so se že začeli pojavljati satelitski posnetki najbolj zanimivih krajev v Severni Ameriki.

Vir RTVSLO

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.63
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 11:58 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

poznam to zadevo.
Sem imel inštalirano. Zanimiv je 3D prelet nad slovenijo... vse kar vidiš je par zelenih zaplat, ki naj bi predstavljale hribe Laughing
Ima free download in deluje 30 dni. Potem pa rabiš licenco.
Za naše kraje (še) neuporabno. Amerike pa nisem preverjal.

LP, aly.

LoLek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 25 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 1.44

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 18, 2005 9:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hočeš gledati domačo hišo s ptičje perspektive in izračunati velikost parcele je najbolje obiskati http://rkg.gov.si/GERK/
Laughing
Nazaj na vrh
vilko
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26
Aktiv.: 14.17
Kraj: Dragomer

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 19, 2005 3:24 am    Naslov sporočila:  Hm, Odgovori s citatom

Ker se trenutno nahajam nekje ob obali Pacifika, bi prav rad nasel satelistko sliko moje lokacije, a se nekako ne znadem, ne najdem ...
Ali lahko kdo pomaga?

Vilko
Nazaj na vrh
Simon
Član
Član

Pridružen-a: Tor 19 Apr 2005 12:53
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 20, 2005 4:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Manhattan - New York
Nazaj na vrh
Oliver
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Okt 2004 13:36
Aktiv.: 0.16
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 21, 2005 12:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LoLek je napisal/a:
Če hočeš gledati domačo hišo s ptičje perspektive in izračunati velikost parcele je najbolje obiskati h**p://rkg.gov.si/GERK/
Laughing

Hvala LoLek za zanimivo povezavo.

vilko je napisal/a:
Ker se trenutno nahajam nekje ob obali Pacifika, bi prav rad nasel satelistko sliko moje lokacije, a se nekako ne znadem, ne najdem ...
Ali lahko kdo pomaga?

Vilko

Jaz sem svojo hišo našel takole:
Najprej sem merilo toliko povečal (zoom -), da sem videl celo Slovenijo.
Potem sem približno lokacijo mesta, v mojem primeru Ljubljane postavil v center (vlečenje z miško).
Merilo sem nato toliko zmanjšal (zoom +), da sem videl reki Savo in Ljubljanico.
Pa zopet prestavljanje v center in manjšanje merila, dokler nisem že videl cest, ki sem jih prepoznal in jim lahko sledil.
Pri določenem merilu se začnejo izrisovati tudi katasterske meje, kar je pri iskanju lahko moteče. Se pa izrisovanje katastra lahko izklopi in, ko je potrebno, zopet vklopi.

LP, Oliver
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 22, 2005 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Oliver je napisal/a:
Jaz sem svojo hišo našel takole:
Potem sem približno lokacijo mesta, v mojem primeru Ljubljane...

Kje si pa "snel" to karto Ljubljane? pa ne na Keyhole? kolikor sem jaz tam gledal je bila karta Slo. prazna...

Mogoče na "GERK"? Pod kaj pa iščeš tam da prideš do zemljevidov? (mogoče sem kaj spregledal)

LP, aly.

andrejj
Član
Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06
Aktiv.: 17.92
Kraj: 8232 Šentrupert

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 22, 2005 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To tudi mene zanima,včeraj sem poskusil.Pa ne gre.
Lp Andrej
Nazaj na vrh
Bostjan
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 28 Jul 2003 15:06
Aktiv.: 0.80
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 22, 2005 12:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Posnetke za Slovenijo ponuja na svoji spletni strani tudi Geodetska uprava RS . Iščeš po naselju in hišnem naslovu.

Boštjan M.

Srce heroja bije v vsakomur, a le izbrani ga lahko tudi slišijo. (Charles Barkley)
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.68

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 22, 2005 1:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko prideš na stran (GERK), tam spodaj najdeš SPLETNE APLIKACIJE - Pregledovalniki
in tam klikneš na RABA. Priporočam da si pri zemljevidu izberete, da vam prikaže občine, saj se je tako lažje orientirati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 3:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

(nekaj let kasneje) - a je kaj novega na tem področju ? Spodaj je primer neke ulice v Hollywoodu, ki se vidi na maps.google.com . Zamegljeni so obrazi in registrske tablice, ostalo se odlično vidi.
Nazaj na vrh
audiox
Član
Član

Pridružen-a: Sob 19 Dec 2009 19:13
Aktiv.: 4.79
Kraj: Metlika

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 3:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če hočete boljše posnetke Slovenije, kot jih najdete na Google earth, obiščite:

Gaea+

Izberite rdečo ikono na levi "zaženi orodje".

Orodje potrebuje javo, je pa Slovenija zelo dobro posneta. Gre za posnetke narejene z letalom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70675.60

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 01, 2010 3:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 02, 2010 2:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na Gaea dobim samo "zvezdnato nebo". Kako se nastavi, da vidiš kaj več ?

Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 04, 2010 3:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Gaea in Geopedia ter Atlas okolja (trenutno down) so predvsem za našo domačo zemljo...
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Novice Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 4 dni