www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Inventura v delavnici
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 7:26 pm    Naslov sporočila:  Inventura v delavnici Odgovori s citatom

Dokler imam še majhno delavnico, z dokaj malo elementi v škatlicah, sem si zamislil, da bi inventuriral vse elemente ki jih imam v prenosni računalnik. Tako da bi točno vedel kaj imam in kaj ne.

Sedaj me pa zanima v katerem programu bi to naredil? Ali bi kar v Word pisal ali bi bilo kaj boljšega, da bi se hitreje poiskalo željeni element.

Poudarjam, da imam majhno delavnico. Če bi imel tako delavnico kot naprimer Darko bi se tudi jaz držal za glavo ob taki ideji Very Happy

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 7:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa tale program klik .
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
piroman
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06
Aktiv.: 11.39
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 7:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je nekočl napisal programček v ta namen: http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=6122&

Nisem ga preizkusil, ker bi najprej rabil kak mesec, da bi vpisal vse šaro vanj. Jaz prisegam na veliko "malo mešano" škatlo v kateri potem najdeš praktično vse, kar rabiš...

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
aliboy
Član
Član

Pridružen-a: Tor 02 Dec 2003 23:08
Aktiv.: 0.37
Kraj: Velenje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podobno idejo sem dobil tudi jaz in sem si naredil bazo elementov v Acessu. Dela z vnosom je veliko, samo, ko imaš enkrat narejeno je prav fino delati z iskanjem, sortiranjem ipd.
Je pa res, da imam tudi jaz majhno delavnico Smile

LP

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.76
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta Silvov programček je odličen! Všeč mi je, ker najde tudi če napišeš bc 547 namesto bc547. Dobro je, da je preprost. Vnašanje je hitro.

Škoda, da ne zdraven napiše več zadetkov, da bi naprimer:

če bi iskal PIC16F84, bi ti našlo pod zalogo PIC16F84, PIC16LF84, PIC16F84-A in ti jih izpisalo spodaj.

Oziroma bi lahko iskal po delu imena. Napisal bi PIC in ti bi prikazalo vse pice ki jih imaš.

piroman
velike škatle v kateri najdeš vse v majhni delavnici ni, oziroma v njej ni vsega. Laughing .....še

serdzodj
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Feb 2007 20:53
Aktiv.: 1.53
Kraj: Lukovica pri Domžalah

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 17, 2009 10:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Škoda ker Silvotov programček ni kompatibilen s 64bit sistemi
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 12:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobro. Ko se boste odločili za primeren program, ga lahko pridete stestirat k meni.
jvolk
Član
Član

Pridružen-a: Ned 05 Mar 2006 1:14
Aktiv.: 3.13
Kraj: okolica Divače

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Predlagam SQL bazo. Za vmesnik pa karkoli.. Lahko tudi preko php skripte.

Mogoče bi celo lahko integrirali stvar na forum, med zgornje linke. Klikneš "delavnice" in lahko vnašaš svoje stvari noter, ter brskaš kaj imajo drugi (ker je bilo brskanje po tujih stvareh vedno zelo zanivimo Laughing )
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
GregorN
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2007 7:48
Aktiv.: 5.41
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 12:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Dobro. Ko se boste odločili za primeren program, ga lahko pridete stestirat k meni.

Sem se prav nasmejal Very Happy Very Happy ... še dobro da si pisal v množini. Very Happy Laughing

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70609.02

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 1:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.44
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 2:14 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če kdo začne kodirati, se z veseljem pridružim Smile
Prav tako, "Je še", "Ni več" sploh ni slaba ideja Very Happy, lahko bi vnesli št. artiklov, ali pa samo to dvoje Wink

Super ideja Mare Very Happy

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.42
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zaradi mene lahko naredimo nekaj preprostega v MySQL in PHP-ju. Sam "posodim" development server & testno okolje, ostalo pa je tako ali tako preprosto.

Kandidati, ki bi bili pripravljeni programirati in kaj vsaj malo poznajo MySQL in PHP naj se javijo.
Nazaj na vrh
1OVER0
Član
Član

Pridružen-a: Sob 01 Dec 2007 14:06
Aktiv.: 1.19
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tud sam sem se pred časom začel nekaj popisovat. Za začetek vse skupaj vpisujem kar v Excel - računam da bom enkrat kasneje to prenesel v kakšen bolj namenski program. Zaenkat je vpisanih ~300 pozicij (res je da je 240 pozicij zaradi setov (upori, varovalke, kondenzatroji..) kar se na hitro vpiše ostalo pa je malo bolj zamudno.
Za vsak element vodim količino NOVI+RABLJENI ter imam nastavlen nek minimum, da se vidi kdaj je zaloga na minimumu.
Prav tako pod vsako pozicijo vpisujem tudi dodatne podatke (TIP (R, C, V-regulator.....), THT/SMD, PASIVNI/AKTIVNI, TIP OHIŠJA, KEY WORDS, LINK na Datasheet, PROIZVAJALEC (ne za vse)..) z namenom lažjega iskanja/filtriranja.
Kot rečeno je to zaenkrat v xls obliki, vendar vem da to ni najbolj primerno sploh zaradi iskanja, vendar to ne bo problem kasneje izvozit v kašno drugo bazo.

Študiram da bi uporabil barcode skener - če rabiš par uporov se več časa zamudiš da najdeš pozicijo v bazi PC-ja kot pa z iskanjem upora samega (sploh če imaš set). V tem primeru vzameš potrebne upore iz predalčka, poskeniraš predalček, da se na PC-ju filtrira pozicija in popraviš količino.
Če iščeš nekaj kar ne veš če imaš to ni probel, ker tako najprej v bazi preveriš če to sploh imaš (recimo jaz imam vse TTL 74... zmetane v en predalček). Zato je hiteje če preverim če to je v bazi kot pa da vso vsebino tega predalčka razujem po mizi...

Mogoče nebi bilo slabo da se definira skupna baza in kaj se vpisuje, z namenom, da če en uporabnik vpiše podatke za en element (recimo BC547) lahko drug uporabnik samo prekopira to pozicijo v svojo bazo ter doda samo še svojo zalogo, s tem bi se prihranilo kar nekaj mukotrpega vnašanaj podatkov.
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.83
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva zadeva. Vsak uporabnik, ki bi se odločil deliti informacije na forumu o količini svojih artiklov, bi moral imeti program s katerim bi vodil svojo zalogo ter s programom samo uploadal/nadgrajeval podatke na forum. S tem bi se poenostavila stvar, da ne bi bilo dvojnega pisanja v delavnici in še enkrat na forum skripti.
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 12:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super ideja ja.. ! Twisted Evil

Jaz prav rad delim z vsemi vse. Obljubiti mi morate le, da bo nekdo vnesel vse to v program

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni