www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Težave Reanault CLIO-m 1.5dci

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
vimc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Nov 2007 7:53
Aktiv.: 0.25
Kraj: SLOVENIJA

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 5:01 pm    Naslov sporočila:  Težave Reanault CLIO-m 1.5dci Odgovori s citatom

Mene pa zanima ali se pri Renault CLIU prižgejo kakšne kontrolke v primeru, da gorivo ne pride do motorja ali pa, da je zmanjkalo goriva (dizel)?
Zanima me katere kontrolke se prižgejo in če katera od njih utriplje?

HVALA, LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

to bolje da vprašaš tu http://www.renault-klub.si/page.php?12
Imam megana II diesel in če zmanjka goriva gori le oranžna lučka za gorivo - utripala mi še ni.

robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.33
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 5:32 pm    Naslov sporočila:  Re: Težave Reanault CLIO-m 1.5dci Odgovori s citatom

vimc je napisal/a:
Mene pa zanima ali se pri Renault CLIU prižgejo kakšne kontrolke v primeru, da gorivo ne pride do motorja ali pa, da je zmanjkalo goriva (dizel)?

HVALA, LP

Če gorivo ne pride do motorja, se bo verjetno prižgala kontrolka motorja (engine), če pa ni goriva v rezervarju, se prižge kontrolka za gorivo. Utripat pa začne kontrolka za alarm, vzrok za slednjo je lahko slab aumulator in je pri zagonu prevelik padec napetosti, ali prazna baterija v daljincu, ker ni izmenjave kode, itd. Katera kontrolka je za kaj, piše v navodilih.

vimc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 9:26 pm    Naslov sporočila:  Re: Težave Reanault CLIO-m 1.5dci Odgovori s citatom

robertos je napisal/a:
vimc je napisal/a:

HVALA, LP

Če gorivo ne pride do motorja, se bo verjetno prižgala kontrolka motorja (engine), če pa ni goriva v rezervarju, se prižge kontrolka za gorivo. Utripat pa začne kontrolka za alarm, vzrok za slednjo je lahko slab aumulator in je pri zagonu prevelik padec napetosti, ali prazna baterija v daljincu, ker ni izmenjave kode, itd. Katera kontrolka je za kaj, piše v navodilih.

Meni se je prižgala lučka 1, lučka 2 pa je utripala (na sliki spodaj)!
Nisem prepričan kaj je narobe in avto mi še vedno ne deluje?
a ta kombinacija lučk pomeni da gorivo ne pride do motorja?

HVALA, LP
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.67

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 18, 2009 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno je napaka nekje v elektroniki (grelne svečke, injektorji, senzorji, ...)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Peter
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jun 2004 12:55
Aktiv.: 1.58
Kraj: Pod krvavcem nekje

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V primeru da nimaš goriva do motorja lahko sam poizkusiš z ročno pumpico.
Na desni strani imaš pumpico s katero lahko ročno potegneš gorivo do motorja.
Če je vse uredu mora pumpica po nekaj stiskih postati trda.
Preveri tudi ali ti črpalka za gorivo deluje, lahko daje kateri od relejev ki se nahajajo v motornem prostoru na desni strani zanič.

vimc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 12:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peter je napisal/a:
V primeru da nimaš goriva do motorja lahko sam poizkusiš z ročno pumpico.
Na desni strani imaš pumpico s katero lahko ročno potegneš gorivo do motorja.
Če je vse uredu mora pumpica po nekaj stiskih postati trda.
Preveri tudi ali ti črpalka za gorivo deluje, lahko daje kateri od relejev ki se nahajajo v motornem prostoru na desni strani zanič.

Po stisku, se ročna pumpica ne napolni in ostane stisnjena. Imam občutek kot da je zamašena cevkica v rezervoarju. Ali se v rezervoarju nahaja kakšna pumpica?

Razmišljam, da bi crknila pumpica in, da zaradi tega motor ne more posesati goriva iz rezervoarja.

HVALA, LP
Nazaj na vrh
dezo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 20 Jan 2008 12:40
Aktiv.: 0.95
Kraj: Cerkno

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 19, 2009 12:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem pumpo tako preverjal, da sem poiskal priklop, nekje pod zadnjimi sedeži. na te konektorje pa sem priklopil 12V žarnico. ko sem pobral vžgat avto, žarnica ni posvetila in se pravi da je črpalka zanič.

lp
Nazaj na vrh
vimc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 8:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upam da smo rešili problem!
Težava je bila v rezervoarju. Kanalček (na plovcu) skozenj katerega gre gorivo do cevke in skozi njo do motorja je bil tako zamašen, da se ni dalo pihniti skozenj.
Danes pa se grem malo voziti pa bomo vidli kakšna bo situacija.

KOLEGI, HVALA ZA POMOČ Wink
Nazaj na vrh
vimc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 5:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj pa se mi je pokazal še en problem!

Prosim, če mi znate pomagati?

Števec v Cliu 1.5dci ki kaže razdaljo do črpalke mi je začel utripat in mi ne kaže ratzdaljo do črpalke. V rezervoarju imam goriva še za 300km in mi ni jasno zakj mi utriplje. v knjigici z navodili mi piše damoram prevoziti 400m in da bo števec začel kazati, seaj sem prevozil 30km in števec še vedno ne delja?

Števec ki mi utriplje je prikazan na spodnji sliki!

Ko števec utriplje zgleda tako, kot je prikazano na spodnji sliki!

HVALA ZA POMOČ
Nazaj na vrh
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 6:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A resetirat si ga že poskusil? Mislim z tipko na armaturi? Mogoče so samo podatki kaj zmešani.
vimc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 6:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Highlag je napisal/a:
A resetirat si ga že poskusil? Mislim z tipko na armaturi? Mogoče so samo podatki kaj zmešani.

Resetiral sem ga že večkrat....
odklopil se akumulator in prav tako nič bolje!!

A morda obstaja še kakšna možnost?
A se je komu ta napaka že pripetila in ali ste že kdaj slišali za to napako in kako ste/so jo odpravili?
Nazaj na vrh
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 20, 2009 7:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sodelavec je na Laguni pri slabih 80k km že dvakrat menjal električno črpalko za nafto.
Tudi Bosch ni več kar je bil...

So pa "priznali" da so slabe črpalke in zato malce znižali ceno, mislim da je okrog 100EUR.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni