www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

89C2051
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
toncibalonci
Član
Član

Pridružen-a: Pet 03 Avg 2007 21:12
Aktiv.: 1.52
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 12:38 pm    Naslov sporočila:  89C2051 Odgovori s citatom

Ali ima kdo mogoče Willem PCB3 programator in je z njim programiral Atmele (89C2051)??
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 3:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da, jaz sem z njim uspešno sprogramiral 89C2051. Potrebuješ pa adapter, mislim da je oznaka MCS-51 (to je starejši vmesnik). Na strani od Willema je sicer novejša verzija omenjenega vmesnika MCS-51+, na katerem pa mislim, da se ne da programirati teh MCU-jev - kot zgleda je samo za 40 pinske. Če potrebuješ shemo in PCB za starejšo verzijo vmesnika, lahko malo pogledam po arhivi doma če imam še kje spravljeno.

LP Boštjan
Nazaj na vrh
dipsi111
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Nov 2003 21:17
Aktiv.: 1.47
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 3:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel!

51avrPCB.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  51avrPCB.pdf
 Velikost datoteke:  45.93 KB
 Downloadano:  26 krat

51avrSCH.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  51avrSCH.pdf
 Velikost datoteke:  63.71 KB
 Downloadano:  22 krat

Nazaj na vrh
toncibalonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 6:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Boštjan poslal sem ti ZS,ampak bi bilo mogoče dobro da še tu kaj napišemo,če bi še kdo imel tak problem! Stvar je v tem da jaz imam narejen ta adapter ampak na dela,zanimivo pa je to da mi je na začetku nekaj časa delalo potem pa konec! Namesto 12V Vpp imam samo 5V Vpp,probal sem že vse ampak to sranje ne dela!!
Pri PIC-ih pa imam 12V Vpp!! Tudi na drugem računalniku ne dela. Prosim za ideje!!
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 8:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

toncibalonci je napisal/a:
Boštjan poslal sem ti ZS,ampak bi bilo mogoče dobro da še tu kaj napišemo,če bi še kdo imel tak problem! Stvar je v tem da jaz imam narejen ta adapter ampak na dela,zanimivo pa je to da mi je na začetku nekaj časa delalo potem pa konec! Namesto 12V Vpp imam samo 5V Vpp,probal sem že vse ampak to sranje ne dela!!
Pri PIC-ih pa imam 12V Vpp!! Tudi na drugem računalniku ne dela. Prosim za ideje!!

Vpp za AT89C2051 mora biti 12V, sicer ne bo nic. Evo idejo: popravi stvar tako, da bo delovala, kakor je misljeno Rolling Eyes

toncibalonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 07, 2008 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dobra ideja Sokrat! Laughing Vpp imata PIC in 89C2051 skupno tako da mi ni jasno kaj me j***!! Je pa še ena stvar,ali mora biti Vpp za 89C2051 točno 12V,imam namreč 12.95V,za PIC to ni problem saj ima maksimum 14V,ne vem pa kako je tu,piše sicer max. 12.5V! A je mogoče da mi teh slabih 0.5V dela težave?? Ali mi je zaradi tega mikrokontroler pomahal v slovo???

51avrSCH.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  51avrSCH.pdf
 Velikost datoteke:  63.71 KB
 Downloadano:  17 krat

Nazaj na vrh
toncibalonci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 08, 2008 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdaj pa vem kaj me je j*****!!! Pri podnožju adapterja (DIP 32) sem uporabil pasto za spajkanje (ki je nikoli na uporabljam!!) da sem lažje spajkal in tu je bil problem. Vezi so zelo blizu skupaj in malo paste in je problem tu! Sedaj sem to očistil in deluje! Čistoča je pol zdravja!! Very Happy
Nazaj na vrh
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

LP

Zanima me kakšen kvarc oz. kristal lahko dam še na 89c2051 poleg tega 11.0592 v datasheetu nisem nič zasledil! Uporabljal bi pa LCD, LED, Tipke ter senzor tlaka! Doma imam samo 4.0Mhz in 20.0Mhz

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
chaos
Član
Član

Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Aktiv.: 4.66
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 12:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Peta vrstica datasheeta:
Fully Static Operation: 0 Hz to 24 MHz

LP!
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.88
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 12:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V poglavju 27 Ordering information je razvidno, da obstajata po dve 12MHz in 24MHz verziji.
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.57

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 4:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, a se moras prav potruditi, da dobis slabso - mislim da pri nas vsi prodajajo 24 MHz varianto.

Primeren je katerikoli kvarc iz tega obmocja (do 12 oz. do 24 MHz).

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.05
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 4:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

toncibalonci je napisal/a:
Zdaj pa vem kaj me je j*****!!! Pri podnožju adapterja (DIP 32) sem uporabil pasto za spajkanje (ki je nikoli na uporabljam!!) da sem lažje spajkal .....

Ti dve izjavi pa se močno tepeta. Wink

chaos je napisal/a:
Peta vrstica datasheeta:
Fully Static Operation: 0 Hz to 24 MHz

Sedaj vidim zakaj se toliko uporablja Atmele, "prišpara" se na kristalu. Wink

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 5:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:

Sedaj vidim zakaj se toliko uporablja Atmele, "prišpara" se na kristalu. Wink

Ja, najbolj poceni je tisti za 0 Hz Smile

drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala lepa za Atmel...toda PIC so mi ljubši predvsem zaradi ''šparanja'' kvarca ker ga imajo internega!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
igor_k
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44
Aktiv.: 4.27
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 24, 2009 6:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Hvala lepa za Atmel...toda PIC so mi ljubši predvsem zaradi ''šparanja'' kvarca ker ga imajo internega!

Si prepričan?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni