www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Modem, Router, Router, Switch... Windows 7...

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Dexboy
Član
Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46
Aktiv.: 5.45
Kraj: Horjul

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 1:29 am    Naslov sporočila: icon_question Modem, Router, Router, Switch... Windows 7... Odgovori s citatom

Torej, težava je takšna:
na enem od računalnikov sem inštaliral Windows 7 Beta (7000). Vse je super (razen tega da Skype ne deluje Razz), driverji delujejo super itd..
Problem pa nastane, ko računalnik priklopim na internet... Nekaj časa deluje normalno, po nedoločenem času (po tem, ko ga prižgem/resetiram) pa mi napiše "Local access only" in mi deluje samo še mreža.
Ugotovil pa sem naslednje:
1. Mrežo imam postavljeno sledeče: SiOL -> Modem -> Router (LevelOne) -> Router ((ker je v drugi hiši - doma) - SMC - router deluje le kot wireless access point ter kot switch! DHCP itd.. izklopljeno, na ta router imam priklopljen trenutni PC in na Windows XP deluje brez problema) -> 10/100 Switch (Jaht) -> Windows 7
2. Ko piše "Local access only" in vtipkam v naslovno vrstico 192.168.2.1, imam dostop do SMC-jevega routerja, do katerega sicer dostopa nebi smel imeti, ker bi moral priti na LevelOne router (kot sem že omenil, SMCjev router imam samo za access point/switch)
3. Če zaženem Windows XP na istem računalniku, bodo le-ti delali normalno.
4. Problem sem začasno rešil tako, da sem odklopil SMCjev router, kable napeljal po zraku in sem vse računalnike zvezal na switch, da imajo direktno povezavo z LevelOne routerjem v drugi hiši

Kakšna ideja kaj naj iščem na Googlu?

Kolikor vem, imajo Windows Vista enak problem... (vsaj tako mi je Google povedal, ko sem iskal pod "Local access only")

Izklopil sem IPv6, vendar ne pomaga. Zaenkrat je edina rešitev, da se odpovem wirelessu doma Sad

LP,

Nejc

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 10:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podal si premalo podatkov. Ker imaš 3 routerje (2 uporabljena kot routerja, eden kot switch) moraš imeti 2 subneta, postavljen vsaj 2 DHCP, 2 routerja imeti na enem subnetu in na enem imeti izključen WAN.

Lepo od začetka napiši kako imaš priključeno z vsemi IP-ji, maskami in konfiguracijamo DHCP serverjev. Poleg tega bi bilo lepo vedeti tudi priklope na routerjih.

LpT
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 10:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mucek4 je napisal/a:
Podal si premalo podatkov. Ker imaš 3 routerje (2 uporabljena kot routerja, eden kot switch) moraš imeti 2 subneta, postavljen vsaj 2 DHCP, 2 routerja imeti na enem subnetu in na enem imeti izključen WAN.

Lepo od začetka napiši kako imaš priključeno z vsemi IP-ji, maskami in konfiguracijamo DHCP serverjev. Poleg tega bi bilo lepo vedeti tudi priklope na routerjih.

LpT

Pardon, je bila rahlo pozna ura Brick wall ..
Tako je:
subnet na obeh: 255.255.255.0
gateway: 192.168.2.1 (LevelOne)
WAN, DHCP na SMCju je izklopljen

več povem pozneje, je zvonilo za konec ure Razz Laughing

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.66
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Muc, 2 routerja ima. Enega kot gateway+dhcp, drugega kot AP.

Dex,
upam, da imaš dostop do obeh routerjev na različnih adresah, npr. LevelOne: 192.168.2.1 in SMC na 192.168.2.5
Izklopi UPNP na routerjih.

Sumim, da "pametni" windowsi brkljajo po switcku preko UPNP Eh?
Drugega razloga ne vidim, zakaj bi se sesipalo.

Na delujočih in na nedelujočih windowsih odpri CMD in napiši : ipconfig /all
Oboje rezultate napiši sem.

mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 10:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ja. Če zgornji text bereš, da imaš v glavi 2 routerja potem lahko vidiš dva. Drugače pa lepo piše... Router level 1, router v drugi hiši, router SMC.

Je pa res. Vsak na drug IP, izklop samodejne konfiguracije, na enem vključen DHCP.
Nazaj na vrh
bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Local Access Only napiše Vista (domnevam da je sedmica podobna), kadar ne "vidi" DNS strežnikov.
Če ne bi niti tisto z UPNP delovalo, poizkusi z ročnimi nastavitvami na sedmici:
IP, mask, GW, DNS
IP si izberi iz nabora 192.168.2.x, pri čemer naj bo x tak, da ne boš "hodil v zelje" LevelOne ali pa SMC. Skratka, najprej poglej, kako imaš na LevelONE DHCP obseg nastavljen.

Če prideš z 192.168.2.1 na SMC, praviš pa, da je to IP od LevelONE, potem sumim, da nekaj z nastavitvami od SMC-ja ne more biti u redu. Najprej to preveri.

lp, Gašper

Nazadnje urejal/a bero Sre Mar 11, 2009 1:41 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bero, kompliciraš Arrow še meni ni jasno, kaj je tisti L1? pa sem že precej mrež porihtal Neutral
Malo bolj laično povedano včasih prav paše...

bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 1:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

L1 - LevelONE
Sem bolj lene sorte za tipkanje Wink

Sem popravil.

lp, G.

Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 10:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Juhuhu! Very Happy

Uspelo! SMCjevem routerju sem spremenil IP naslov z 192.168.2.1 na 192.168.2.20, medtem ko ima LevelOne še vedno isti IP: 192.168.2.1

Samo ni mi jasno, kako da z XPji nikoli nisem imel tega problema? Think

Najlepša hvala vsem za odgovore Very Happy

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 10:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
Samo ni mi jasno, kako da z XPji nikoli nisem imel tega problema?

Ne veš zakaj? XP je zakon Wink (proti visti in w7 seveda)
Očitno so tisti windowsi tako strahotno pametni, da kar nekaj brskajo po mreži in spreminjajo že delujoče nastavitve...
Druga varianta pa je, da se je windowsom sesula kakšna Gateway nastavitev (ker si imel 2 routerja).

Sam da dela.

Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 10:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Windows 7 ima "vgrajen" nek brskalnik, ki brska po celi mreži, išče UPNP naprave, ostale računalnike, najde celo switche in vse routerje..

Verjetno se jim je tam zataknilo Very Happy
2 Routerja na istem IPju.. hehe, bi še mene zmedlo, če bi bil v mreži Razz

Drugače pa roko na srce;
Vista me ni/ne bo prepričala
Prepričali so me pa Windows 7. Če ne najdejo kakšnih driverjev, lahko uporabiš ali driverje od Viste, v mojem primeru (touchscreen na COM portu!) pa celo od XPjev..

Zaenkrat je edina stvar, ki mi še ne deluje Skype
Pa še to verjetno samo zaradi težav z internetom, bom čez par minutk poskusil ponovno Wink (celo VNC dela B.P. Wink )

aljazsukljan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54
Aktiv.: 0.89
Kraj: Koper - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 11, 2009 11:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Dexboy je napisal/a:
Samo ni mi jasno, kako da z XPji nikoli nisem imel tega problema?

Ne veš zakaj? XP je zakon Wink (proti visti in w7 seveda)
Očitno so tisti windowsi tako strahotno pametni, da kar nekaj brskajo po mreži in spreminjajo že delujoče nastavitve...
Druga varianta pa je, da se je windowsom sesula kakšna Gateway nastavitev (ker si imel 2 routerja).

Sam da dela.

nene to bo to da so strahotno "pametni"

mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 8:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš dve naprave na istem IP-ju se dogajajo ZELO čudne stvari. Tudi linux verjetno nebi znal priti na internet.
Nazaj na vrh
Dexboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 12:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še dobro da so XPji tako butasti, da ne ločijo dveh naprav na istem IPju Twisted Evil Laughing
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 12, 2009 7:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Dexboy je napisal/a:
Še dobro da so XPji tako butasti, da ne ločijo dveh naprav na istem IPju

Nobeden jih ne more ločiti, zato pa se ti je sesuvalo vse skupaj.
Razlika je v tem, da XPji niso vohljali po mreži, tako kot "napredni" windowsi.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 502 dni