|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
PDFcreator je tudi zastonj.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borber Član

Pridružen-a: Pon 23 Maj 2005 8:40 Prispevkov: 3111 Aktiv.: 13.09 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 10:31 am Naslov sporočila: |
|
|
aly, zelo me zanima kje se dobi zastonjski Corel Draw?
SnapShoot Tool v readerju popolnoma zadostuje, le stran je treba prej povečati za faktor 4.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
4AllDemolition Član

Pridružen-a: Tor 08 Maj 2007 15:35 Prispevkov: 164 Aktiv.: 0.74
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
Sprintaj z tiskalnikom, nato skeniraj bolj poceni kot tako . Enkrat ko se mi je mudilo sem ravno tako naredil sam zdaj je malo morje programov ki to lepo naredi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 11:40 am Naslov sporočila: |
|
|
borber je napisal/a: |
aly, zelo me zanima kje se dobi zastonjski Corel Draw? |
Če to delaš v službi ni zastonjski, ampak kupljen.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 12:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po novem zna PDF dokumente odpreti tudi Inkscape, ki pa je popolnoma zastonj.
Potem lahko določene elemente odstraniš spremeniš kot te je volja.
Sem že popravljal narisano vezje z Eaglom, ker so bile luknje na nekaterih pad-ih premajhne. Sicer ni ravno stvar, ki bi jo želel početi večkrat, se pa da.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
protoncek Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41 Prispevkov: 9573 Aktiv.: 42.65 Kraj: Mengeš
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 2:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ni res da photosnap zajema v zaslonski ločljivosti, ampak zajema v ločljivosti, ki je prikazana. Torej moraš kopirati v pogledu recimo 400 % ali več, odvisno od potrebe. res pa je da če je slika v PDF-u slaba, potem pač nimaš kaj storiti...
Postopek (reader V9): Odpreš pdf v adobe readerju, nastaviš tako da vidiš celo sliko. S photosnap (orodje za posnetke, če je slo verzija) označiš željeno sliko, sistem jo kopira v odložišče, vendar ostane izbrana. Povečaš pogled na 200, 400 ali več %, in pritisneš CTRL+C (kopiraj). Celo sliko imaš tako v odložišču in sicer kar velko ločljivost. To potem v željenem programu samo nalepiš (CTRL+V).
Dela preverjeno, ker že dolgo časa tako prevajam iz angleških pdf navodil ter tako dobivam slike iz originalov, ki so prav lepe.
To je preprosto in legalno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 3:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je zahteva iz pdf dokumenta izrezati eno ali več strani in je novoustvarjen dokument ali več njih lahko v pdf formatu, bi mogoče šlo z brezplačnim Adolix Split&Merge pdf.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 7:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Že nekaj časa iščem brezplačen program, ki bi iz pdf datoteke izvlekel bitne slike (format bmp, jpg ali gif). Programi, ki sem jih najprej našel so bili plačljivi, z omejenimi trial verzijami ali pa shareware.
Danes sem našel brezplačni PDF Image Extraction Wizard 1.2. Novejša 2.x verzija je plačljiva.
Programček je precej asketski, toda po prvih testih, svoje delo opravlja zelo solidno, tako, da je tudi nakup 2.x verzije, ki je med najcenejšimi v tej branži, verjetno dober nakup.
Edit, popravil link, ki je imel sicer lep opis, vendar je vodil do shareware različice.
Nazadnje urejal/a Azrael Pet Mar 27, 2009 7:38 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
danijel Član

Pridružen-a: Sob 12 Apr 2008 10:46 Prispevkov: 77 Aktiv.: 0.37 Kraj: Velenje 3320
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 7:22 pm Naslov sporočila: re |
|
|
Pozdravljeni,
s katerim programom bi se pa dalo potegnit določene vrstice dokumenta iz pdf formata in jih takoj spustiti torej (copy - paste) v doc format?
Oziroma, če iskani program to dopušča, lahko tako, da v sosednjem oknu kar v pdf formatu naredimo to. Torej iz pdf v pdf (copy - paste) željen tekst.
Kajti...
Imam dokument z neskončno vsebino v pdf formatu in bi jo pač rad malo priredil tako, da bi jo skrajšal in kaj dodal. To se v acrobat reader-ju ne da... Kje oz. v katerem programu bi se pa to dalo narediti?
Če samo...npr. v wordu je možno neki dokument odpreti in ga popravljati do onemoglosti, pač po želji in potem ga lahko shranimo pod drugim imenom in to je to kar želim.
Če zna kdo naj prosim pomaga.
prosim.hvala.
lp danijel
_________________ KLIKNI: TUKAJ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Foxit Reader (freeware) zna kopirati tekst iz pdf v druge programe za obdelavo besedil, vse od Beležke dalje. Označiš in skopiraš. Vendar se izgubi oblikovanje (font, velikost, postavitev).
Omejitev je tudi v primeru, če je bil pdf dokument narejen iz slik (skenirano besedilo npr.), to orodje ne bo delovalo. V takem primeru bi mogoče šlo s programi za OCR, vendar ne poznam nobenega, ki bi bil brezplačen in bi poznal naše znake.
Opis: |
Primer kopiranja besedila iz pdf dokumenta v Text Maker, s pomočjo Foxit Readerja. |
|
Velikost datoteke: |
79.77 KB |
Pogledana: |
11 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janiP Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2008 23:00 Prispevkov: 145 Aktiv.: 0.71 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zelo resen in prost program za ekstrakcijo slik ali teksta iz PDF datotek je tudi GSview .
LP,
Jani
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tacer12 Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2009 16:45 Prispevkov: 236 Aktiv.: 1.18 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Pet Mar 27, 2009 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem poizkusil z "VeryPDF PDF Editor v2.2"
Lahko se označi del besedila in se ga skopira v word, vendar se kopira kot slika in ne kot besedilo. Če ne rabiš urejat besedila, bi potem to šlo drgač pa ne.
Mislim da bo najboljše da vse skupaj skonvertiraš v word pa potem luščiš ven.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.27 Kraj: Okolica Cerkna
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sokrat Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00 Prispevkov: 5584 Aktiv.: 23.50
|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 5:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Je ime pravilno ? Ugibam, da ni (tisti u z umlautom bi znal biti razlog tezav).
_________________ Ka ti bo pa torba ce si kupu kolo ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

|
Objavljeno: Ned Apr 19, 2009 6:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče Foxit Reader moti vprašaj v imenu datoteke. Preimenuj datoteko in boš vedel ali je to problem.
Če imaš možnost datoteko odpri na še kakšnem drugem računalniku, lahko je datoteka tudi pokvarjena. Če na drugem PC ne bo problemov ne s tem ne z novim imenom, je nekaj narobe s tvojim računalnikom.
Ne bom pa trdil, da gre za enak problem, vendar je pri meni Foxit Reader 2.x letel dol, saj se je začel po nekaj mesecih brezhibnega delovanja odpovedovati, najprej je odpovedalo iskanje, potem se je program začel naključno sesipati. Verzija 1.3, čeprav je beta, pa vsaj pri meni deluje brez težav.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni