www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

DVD Yamaha S-1700 se ne vklopi

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 9:24 pm    Naslov sporočila:  DVD Yamaha S-1700 se ne vklopi Odgovori s citatom

Torej popravljam omenjen DVD predvajalnik . Predvajalnik nima nobenega standby indikatorja.
Na izhodnem konektorju napajalnika dobim samo napetost na U+5V. Kondenzatorje, upore, optokoplerje in tranzistorje sem pomeril in so ok. Kondenzator ni noben v stiku. Napetost na velikem elektrolitu je 320VDC. Preveril sem tudi optokoplerje in tranzistorje. Izmeril sem tudi tipko standby za vklop. Preveril sem tudi "hladne lote" in jih pospajkal kateri so se mi zdeli sumljivi.

Je že imel kdo podoben primer oz. kje iskati napako? In ali morajo biti na izhodu napajalnika prisotne tudi druge napetosti?

P3301060.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  679.14 KB
 Pogledana:  20 krat

P3301060.JPG

P3301066.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  663.67 KB
 Pogledana:  8 krat

P3301066.JPG

gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.31
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 30, 2009 11:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če je na tistem 14 pinskem konektorju prisotnih samo +5V, je potem res nekaj narobe. Tam pod konektorjem piše še za ostale napetosti.
Kaj pa diode, so OK?
Drugače je tole stikalni napajalnik, ki pa vemo, da so težki zalogaji za popravilo. Rolling Eyes Rolling Eyes Vsaj za neizkušene. Confused
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
elpollo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07
Aktiv.: 2.68
Kraj: Podravje

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2009 12:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gregzy87 je napisal/a:
Če je na tistem 14 pinskem konektorju prisotnih samo +5V, je potem res nekaj narobe. Tam pod konektorjem piše še za ostale napetosti.
Kaj pa diode, so OK?
Drugače je tole stikalni napajalnik, ki pa vemo, da so težki zalogaji za popravilo. Rolling Eyes Rolling Eyes Vsaj za neizkušene. Confused

Mogoče namiguješ k temu, da sem jaz neizkušen?!

Diode sem še enkrat pomeril in glej ga zlomka, bila je prebita tista črna 3w na sekundarju. Sem jo zamenjal, in DVD je spet zaživel Dancing In kaj sem ugotovil...res sem neizkušen, ampak si nabiram izkušnje.

Drugače pa sem še zdaj pomeril napetosti pri izkljućenem DVD-ju in je tudi prisotna samo napetost na 10. pinu U+5V. Šele po pritisku na tipko standby se pojavijo ostale napetosti.

@gregzy87 HVALA LEPA Applause

gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.31
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 31, 2009 12:55 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

"VAU" tole je bilo pa kar prelahko. Razz Shocked Laughing
Me veseli, da "nama" je uspelo. Wink Very Happy

Aja pa glede neizkušenosti nisem sploh tako mislil! Razz
Hotel sem samo reči, da so kar težek zalogaj teli "stikalci". Ker sem slišal, da je lahko element zanič, pa po funkciji sploh ne zgleda (ošvohni Shocked ).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni