|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.68 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Pon Mar 30, 2009 9:24 pm Naslov sporočila: DVD Yamaha S-1700 se ne vklopi |
|
|
Torej popravljam omenjen DVD predvajalnik . Predvajalnik nima nobenega standby indikatorja.
Na izhodnem konektorju napajalnika dobim samo napetost na U+5V. Kondenzatorje, upore, optokoplerje in tranzistorje sem pomeril in so ok. Kondenzator ni noben v stiku. Napetost na velikem elektrolitu je 320VDC. Preveril sem tudi optokoplerje in tranzistorje. Izmeril sem tudi tipko standby za vklop. Preveril sem tudi "hladne lote" in jih pospajkal kateri so se mi zdeli sumljivi.
Je že imel kdo podoben primer oz. kje iskati napako? In ali morajo biti na izhodu napajalnika prisotne tudi druge napetosti?
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
679.14 KB |
Pogledana: |
20 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
663.67 KB |
Pogledana: |
8 krat |

|
_________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Pon Mar 30, 2009 11:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če je na tistem 14 pinskem konektorju prisotnih samo +5V, je potem res nekaj narobe. Tam pod konektorjem piše še za ostale napetosti.
Kaj pa diode, so OK?
Drugače je tole stikalni napajalnik, ki pa vemo, da so težki zalogaji za popravilo. Vsaj za neizkušene.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elpollo Član

Pridružen-a: Čet 03 Jul 2008 23:07 Prispevkov: 555 Aktiv.: 2.68 Kraj: Podravje
|
Objavljeno: Tor Mar 31, 2009 12:42 am Naslov sporočila: |
|
|
gregzy87 je napisal/a: |
Če je na tistem 14 pinskem konektorju prisotnih samo +5V, je potem res nekaj narobe. Tam pod konektorjem piše še za ostale napetosti.
Kaj pa diode, so OK?
Drugače je tole stikalni napajalnik, ki pa vemo, da so težki zalogaji za popravilo. Vsaj za neizkušene.  |
Mogoče namiguješ k temu, da sem jaz neizkušen?!
Diode sem še enkrat pomeril in glej ga zlomka, bila je prebita tista črna 3w na sekundarju. Sem jo zamenjal, in DVD je spet zaživel In kaj sem ugotovil...res sem neizkušen, ampak si nabiram izkušnje.
Drugače pa sem še zdaj pomeril napetosti pri izkljućenem DVD-ju in je tudi prisotna samo napetost na 10. pinu U+5V. Šele po pritisku na tipko standby se pojavijo ostale napetosti.
@gregzy87 HVALA LEPA
_________________ Življenje je prekratko, da bi bili malenkostni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregzy87 Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48 Prispevkov: 742 Aktiv.: 3.31 Kraj: Okolica Vrhnike
|
Objavljeno: Tor Mar 31, 2009 12:55 am Naslov sporočila: |
|
|
"VAU" tole je bilo pa kar prelahko.
Me veseli, da "nama" je uspelo.
Aja pa glede neizkušenosti nisem sploh tako mislil!
Hotel sem samo reči, da so kar težek zalogaj teli "stikalci". Ker sem slišal, da je lahko element zanič, pa po funkciji sploh ne zgleda (ošvohni ).
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni