|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
jerbra Neznanec

Pridružen-a: Čet 02 Apr 2009 18:10 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: okolica ljubljane
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 6:34 pm Naslov sporočila: Vezava IR senzorja BRAVO2 |
|
|
V hiši imam pripravljeno vso instalacijo za alarm.V prvi faz bi si rad zmontiral samo IR senzorje,predvsem zato da ne bi kabli "zijali" iz stene.Ker bi bili senzorji že odprti bi jih istočasno rad še zvezal.Nabavil bi si senzorje od DSC in sicer BRAVO2.Po hiši je instalacija napeljana z kablom 2x.06+6x0.22 torej z 8-žilami.
Ker še nisem nikoli vezal senzorjev in Google tudi ne najde nobene sheme ali načrta se obračam na vas.
Ima kdo od vas kakšen načrt,shemo....Kasneje pa bi takoalitako poklical strokovnjaka za priklop centrale,tipkovnic,in pa programiranje.
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem
lp jerbra
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerbra Neznanec

Pridružen-a: Čet 02 Apr 2009 18:10 Prispevkov: 4 Aktiv.: 0.02 Kraj: okolica ljubljane
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 9:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor sem prebiral forum naj bi DSC senzorji ne bi bili slabi.Sicer pa je to čisto povprečen senzor.
Mogoče imaš ti kakšno idejo za kakšni drugi senzor.....?
Glede na to da sem se registriral šele danes in ne morem odpreti priponke te prosim če mi jo pošlješ na zs.
lp jerbra
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
vilko Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2004 10:26 Prispevkov: 3362 Aktiv.: 14.18 Kraj: Dragomer
|
Objavljeno: Čet Apr 02, 2009 9:30 pm Naslov sporočila: Problem |
|
|
Problem pri alarmnih napravah so lažni alarmi. PIR senzor lahko sproži kak drug naraven pojav v hiši, da ne rečem mačka.
Pir senzorje uporabljam za javljanje prisotnosti, da je nekdo pri vhodnih vratih, (Dindon), za prižiganje luči ponoči, a ne za proženje alarma. Za proženje alarma uporablja reed stikala montirana na vratih in oknih, ki se ne smejo odpreti, kadar je alarmna naprava v stanju Straža. seveda pa je potrebno potegniti od reed stikal do alarmne naprave dve kot las tanki žici.
_________________ Nihče ni za vojno in vsi so za mir,
vsi so za bratstvo, nihče za prepir.
Od same ljubezni vsak čas na granatah
bo vtisnjeno geslo: "Darilo za brata"
Janez Menart |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6735 Aktiv.: 28.41 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
klemen Član

Pridružen-a: Sre 01 Okt 2003 16:18 Prispevkov: 28 Aktiv.: 0.12 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Tor Apr 07, 2009 7:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Živijo.
Zanima me, če je kdo iz mini alarma zraven naredil priklopil GSM.
Tako da: ko senzor zazna potem da impulz na tipko GSM in kliče.
Lahko mi posreduje kakšen mini alarm je potreboval in električno shemo.
Hvala
LP Klemen
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 498 dni