www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

GPS težava

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rimci
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01
Aktiv.: 1.95
Kraj: Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 18, 2006 8:19 am    Naslov sporočila:  GPS težava Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Včeraj sem priključil GPS, na računalnik,ki sem ga izdelal po načrtu, ki sem ga pripel tukaj Načrt

Za testiranje sem uporabil Visual GPSXP. Problem pa je da dobim v protokolu NMEA, neke "hiroglife", oziroma neprave podatke. Tukaj pripenjam kaj dobim v NMEA zaporedju. Včem bi lahko bil problem?

NMEA1.txt
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  NMEA1.txt
 Velikost datoteke:  8.53 KB
 Downloadano:  32 krat

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.58

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 18, 2006 9:11 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Neprilagojena hitrost ali nepravilna oblika komunikacije (oblika okvirja) ?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 18, 2006 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hitrost imam nastavljeno na 4800, kar bi naj bilo vredu. Nepravilna oblika okvirja, kako pa lahko to spremenim?
Nazaj na vrh
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70833.55

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 18, 2006 1:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
rimci
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 20, 2006 5:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni
najprej bi se rad vsem zahvalil za pomoč z nasveti. Zadevo sem uspel zagnati , bila pa je moja napaka. Izhod Tx iz GPS sprejemnika ni invertiran in ga je potrebno pripeljati na MAx232, ki ima že vgrajen inverter. Jaz pa sem pred MAX232 dodal še inverter zato zadeva ni delovala.
Da pa nebi odpiral nove teme. Vem da je na forumu bilo govora o proizvajalcih in dobaviteljih škatlic in škatel v katere zmontiramo naše končne izdelke. Sedaj pa teme ne najdem.
Še enkrat hvala

lp
Nazaj na vrh
Medo
Član
Član

Pridružen-a: Pet 17 Feb 2006 19:53
Aktiv.: 0.30
Kraj: Laško, Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 03, 2009 9:24 pm    Naslov sporočila:  GPS težava JP-7T* Odgovori s citatom

Pozdrav,

da ne odpiram novo temo.
Imam podoben problem kot je v uvodu teme, za izpis dobim čudno znake pri tem sem probal različne baudrate, paritete in stop bite. Prav tako sem probal invertirat linije preko 7404 ter nato icl3243 na PC.

Ima morda kakšne izkušnje z modulom JP-7T*, ker razen pdf-ja ne najdem
kakšne koristne sheme. Trenutno je vse povezano kot piše v pdf-ju pa nikakor ne deluje da bi dobil koristne znake ven.

A ga je potrebno prepeči flash, da ne bi pošiljal binarnega protokola?
A ima mogoče kdo kakšen program, kot SIRF monitor?
Za vsako pomoč se priporočam

lpA
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni