www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izdelava .pdf datoteke
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
promehanik
Član
Član

Pridružen-a: Tor 29 Jul 2003 23:41
Aktiv.: 2.57

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 5:49 pm    Naslov sporočila:  Izdelava .pdf datoteke Odgovori s citatom

Prijatelj mi je prinesel na USB ključu knjigo.
Podatki zgledajo v tem smislu:
- start_here.html
- mapa Files:
- ogromno .gif in .jpg slik
- Page1.html,.....Page620.html

Sedaj pa me zanima ali je možno to pretvoriti v eno .pdf datoteko in bi lahko normalno pregledoval?

lp, prom
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MadMax
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Sep 2005 22:16
Aktiv.: 19.96

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 5:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

start_here.html ti ne odpre zadeve v brskalniku, kot bi gledal prek neta?
Na vsaki strani imaš potem nekje gumb za naprej/nazaj, morda pa tudi meni za hiter skok.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem se malo nerodno izrazil. Že sedaj lahko normalno pregledujem knjigo. Imam puščice za naprej in nazaj po straneh.
Vendar jaz bi raje imel knjigo v .pdf formatu. Mogoče se odločim tudi za tiskanje in bi bilo precej bolj enostavno (npr. samo izbereš od strani 100 do 200).
V tem formatu, pa je verjetno problem tiskanje, ker bi moral za vsako stran posebej izbrati ukaz.

Imam pa Adobe Acrobat 8, če kaj pomaga.

lp, prom
Nazaj na vrh
zoran
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44
Aktiv.: 2.31
Kraj: SG

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 6:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po vsej verjetnosti imaš instaliran tudi tiskalnik Adobe PDF. Če ga imaš, greš na:
Datoteka - natisni
odpre se ti okno za izbiro tiskalnika, izbereš Adobe PDF
Ponudi ti kam boš tiskal, vpišeš naslov datoteke...
Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na takšen način sem poizkusil, vendar ni v redu.
Vsako sliko in tudi vsako stran mi je sprintalo na svoj list (v eno datoteko). Slike bi morale biti med tekstom, tako kot to prikazuje IE. Skupno mora biti 620 strani, naredilo mi jih je pa čez 1500.

lp, prom
Nazaj na vrh
tacer12
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2009 16:45
Aktiv.: 1.18
Kraj: Dramlje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 7:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kako to na list?
Sprintat bi moral v datoteko. Pri tem ni print mišljen dobesedno, ampak to pomeni da ti prekonvertira pdf.
Dol si potegni "virtual pdf printer", je zastonj.
Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Očitno sem bil spet površen.
S pomočjo pdf printerja sem iztiskal v datoteko. Kot rezultat sem dobil datoteko, ki ima končnico .pdf.
V tej datoteki je preko 1500 strani. Moralo pa bi jih biti 620. Slike morajo biti pravilno vnešene med tekst.

lp, prom
Nazaj na vrh
tacer12
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi, če te pa jaz zdaj prav razumem imaš vsako stran knjige kot samostojno html "datoteko". Najprej bi moral te datoteke združit v eno v pravem zaporedju in potem pretvorit v pdf.
Bom še jaz malo pobrskal.
Nazaj na vrh
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 7:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

promehanik je napisal/a:
Očitno sem bil spet površen.
S pomočjo pdf printerja sem iztiskal v datoteko. Kot rezultat sem dobil datoteko, ki ima končnico .pdf.
V tej datoteki je preko 1500 strani. Moralo pa bi jih biti 620. Slike morajo biti pravilno vnešene med tekst.

lp, prom

Najboljša reštev je, da vse skupaj najprej prekopiraš v word, ker durgače bo bolj težka.

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
tacer12
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 8:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem našel nekaj. mislim da ti bo tole pomagalo. Poizkusil sicer nisem, če deluje, imaš pa izhodišče, da iščeš naprej.
Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 8:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Se pravi, če te pa jaz zdaj prav razumem imaš vsako stran knjige kot samostojno html "datoteko".

Vsaka stran je svoj .html. Vendar so na straneh še slike, ki pa so shranjene v ločenih datotekah (.gif in .jpg).

lp, prom
Nazaj na vrh
promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Sem našel nekaj. mislim da ti bo tole pomagalo. Poizkusil sicer nisem, če deluje, imaš pa izhodišče, da iščeš naprej.

Sem probal vendar mi ne deluje. Na začetku nekaj teži za registracijo.
Potem sicer nekaj naredi, vendar je datoteka brez končnice. Odprl sem jo z beležnico in je samo nek text notri.

lp, prom
Nazaj na vrh
tacer12
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Potem ti pa res verjetno preostane ročno vnašanje v word, kot ti je že svetoval "PZUFIC", trajalo bo res nekaj časa, ampak ko boš pa gotov, boš pa zmagal.
Pa veselo na delo Wink
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 05, 2009 9:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš PDFCreator, daš v IE/Firefox Print na PDF printer. Ko se pokaže eno okno, klikneš "Wait - Collect". Z naslednjimi Print ukazi nič več ne sprašuje, samo dodaja na čakalni seznam list po list. Na koncu označiš kompleten seznam (tu lahko shraniš vse .PS datoteke - za vsak slučaj, da ni treba "printat" ponovno), klikneš Combine in greš na kafe. Na koncu inaš en sam velik (.PS) fajl, ki ga pošlješ naprej v .PDF.

p.s.
Za "printanje" vseh 620 strani (da ti ne odpadejo prsti) si lahko pomagaš s kakšnim "AutoKey" programom, ki klika namesto tebe. Poišči tu na forumu.

promehanik
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 06, 2009 4:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Aly,
hvala za odgovor. Sem probal in deluje. Vendar bi rad še eno zadevo dodelal.
Sedaj mi izpisuje tudi "previous page" in "next page". Ali bi bilo možno, da bi to odstranil, kajti zaradi tega mi prihaja do zamikov na posameznih straneh. Npr. slika je na koncu strani, tekst, ki sodi zraven pa je samostojno na novi strani.

lp, prom
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni