Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
rimci Član

Pridružen-a: Sre 30 Apr 2003 19:01 Prispevkov: 461 Aktiv.: 1.94 Kraj: Prekmurje
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2004 7:12 pm Naslov sporočila: AVG Free Edition |
|
|
Pozdravljeni
Na operacijskem sistemu winn 2000 imam kot antivirusni program AVG. Ta mi zazna da imam virus in sicer WIN32/PARITE, ki se nahaja v sledečih datotekah:
WINNT\UNINSTAL.EXE
WINNT\SYSTEM32\POSIX.EXE
WINNT\SYSTEM32\PSXSS.EXE
Problem pa je v tem da omenjenega virusa ne morem odstranit. AVG mi izpiše samo da omenjene datoteke uporablja drug program, virusa pa noče odstranit. Kakšen predlog na kak način ga naj odstranim.
Že vnaprej hvala
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pet Maj 07, 2004 8:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Računalnik zaženi v "Varnem načinu" ter nato poskusi pognati antivirusni program.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
egomez Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49 Prispevkov: 517 Aktiv.: 2.18 Kraj: Ljubljana/Sežana
|
Objavljeno: Sob Maj 08, 2004 1:04 am Naslov sporočila: |
|
|
Na hitro povedano:
first thing..remove the entry from the registry that makes the virus start up every time the computer starts up.Ok..here is what you have to do:
-click on start,run,type " regedit ",(copy and paste if necessary,the registry editor pops up.In the left hand panel,navigate to:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer
and delete the key called " PINF".
-restart your computer.
-next thing you gotta do is,update your anti virus.Run a full system scan and repair any files that are detected as infected with W32.Parite.
Za podrobnosti pa poglej:
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.pinfi.html
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pon Maj 10, 2004 1:32 am Naslov sporočila: Re: |
|
|
-Varni način ( čeprav ne vem ali antivirus deluje v varnem načinu )
-lahko pa čisto enostavno CTRL+ALT+DELETE , zavihek procesi , poišči nekaj kar ima podobno ime kot
POSIX.EXE
PSXSS.EXE
ZAKLJUČI PROCES
v tistem trenutku ga bo AVG zaklenil in zbrisal
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Tor Maj 11, 2004 4:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Najprej hvala za odgovore. Naj povem da sem probal z AVG-jem v varnem načinu pa virusa nisem uspel izbrisat. Probal sem tudi tako kot je predlagal "egomez", vendar vedno ko sem zagnal znov računalnik se je za v register znova vpisal, pa tudi če sem ga izbrisal iz registra in zagnal takoj AVG-ja je ta virus takoj odkril, zbrisat pa ga ni hotel, češ da je ta datoteka pomembna za moj sistem. Potem sem pa za foro instaliral try verzijo Nortona in ta je virus brez problema izbrisal. Toliko o mojih izkušnjah
še enkrat hvala za nasvete
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2005 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Zopet imam težavo z odstranitvijo virusov. Probal sem z AVG 7.0 Free in pa z BitDefender-jem. Ta drugi mi najde celo en virus ki ga AVG ne. Odstrani pa ju ne nobeden. A ima kdo kak namig kako naj se ju znebim?
Hvala
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
22.52 KB |
Pogledana: |
17 krat |

|
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
15.54 KB |
Pogledana: |
18 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44 Prispevkov: 550 Aktiv.: 2.32 Kraj: SG
|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2005 10:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
kot je iz priloženih slik razvidno so okužene datokete v košu. Najprej izprazni koš in s tem se boš znebil okuženih datotek, potem pa ponovno zaženi antivirusni program. Če boš še našel kakšno okuženo datoteko, preveri ali ni morda sistemska. Če je, bo stvar malo težja, sicer pa jo bo antivirus sam odstranil.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2005 10:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zoran ne vem ali imaš kake veze tam "zgoraj". Ne vem kolikokrat sem probal izpraznit koš pa mi ni uspelo. Vedno mi je izpisovalo da omenjene datoteke ni mogoče izbrisati. Po tistem ko sem prebral tvoj post pa sem še enkrat probal in koš se je izpraznil. Tako da ne vem kaj naj rečem.
Kar se pa tiče drugega "trojanca"- svchost.exe, ki ga AVG sploh ne zazna pa ga ne morem izbrisat niti ročno niti z drugim antivirusnim programom. kako pa se naj lotim tega?
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ule Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32 Prispevkov: 1583 Aktiv.: 6.67 Kraj: Babno Polje
|
Objavljeno: Čet Jun 02, 2005 10:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz tudi uporabljam bitdefenderja in tudi včasih ne zna odstranit kakega virusa. Jaz potem uporabim en program ki se imenuje CIA Commander (zna zbristi vse kar želiš). Tisto poročilo o virusih ki ga javi bitdefender si sprintam, da vem potem kje iskati. Potem pa z CIA commanderjem enostavno zbrišem željeno datoteko.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Jun 03, 2005 8:11 am Naslov sporočila: |
|
|
Servicehost ni nujno virus. So lako samo kakšni servisi, ki tečejo v Windows okolju.
Sam sem imel slabe izkušnje z AVG. Pri svaku je mirno spustil par žužkov.
Računalnik se je pa kar naprej nekaj sesuval.
Sam za takšne probleme uporabim Panda antivirusni program, ki ga lahko zaženeš direktno iz njihove strani. (Online scan).
Sicer moraš uporabiti Internet Explorer za obisk strani
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tihi Član

Pridružen-a: Čet 27 Nov 2003 14:15 Prispevkov: 281 Aktiv.: 1.18 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 06, 2005 11:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem imel tudi jaz problem pri brisanju z bitdefender-jem in kot si zgoraj omenil ročno ni šlo zaradi "zaščite". Okužene datoteke sem nato (oz jih je) premaknil v quarantine v Bit-u in jih tam zbrisal po ponovnem zagonu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rimci Član

|
Objavljeno: Tor Jun 07, 2005 8:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Tihi je napisal/a: |
Okužene datoteke sem nato (oz jih je) premaknil v quarantine v Bit-u in jih tam zbrisal po ponovnem zagonu. |
Tega ne razumem najbolje. Ali lahko razložiš malo bolj natančno
Hvala
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zoran Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 14:44 Prispevkov: 550 Aktiv.: 2.32 Kraj: SG
|
Objavljeno: Tor Jun 07, 2005 6:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam uporabljam Bitdefender antivirusni program in dosedanja izkušnja je naslednja:
Bitdefender išče tudi nepopolne viruse, kar pa lahko v nastavitvah izklopiš.
Ko sem poskeniral računalnik, je našel v Temporary Internet Files okužene datoteke, ki pa jih ni mogel očistiti, niti premakniti v karanteno. Ko sem jih hotel izbrisati pa jih tudi nisem mogel, ker je bil dostop do njih onemogočen. Rešitev je bila zagon v varnem načinu, prijava kot administrator in nato sem brez problema brisal datoteke. Po ponovnem zagonu je bila stvar normalna.
Sam antivirusni program pa še ne zadošča za zaščito računalnika. Potreben je še kakšen antispam program, da ti očisti register in datoteke na disku.
Zelo dobro je da uporabiš oba programa.
Pri antivirusnih programih je potrebno upoštevati tudi to, da so antivirusne definicije vedno za virusi in če je okužena datoteka že na računalniku, je antivirus sam od sebe ne bo našel, potrebno je ročno pognati skeniranje celotnega diska. Enako velja za antispam programe.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.99 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Tor Jun 07, 2005 6:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Antispam program niti ni tako nujno potreben. Samo uporabljati moraš brskalnik, ki ima vgrajeno boljšo imunost. Recimo Firefox ali Mozillo. Sam na mojem računalniku nimam nameščenega nič drugega kot požarni zid, ter antivirusni program.
Nazadnje, ko sem preverjal stanje, je Adaware našel samo par piškotkov. Ti me pa ne motijo.
IE uporabljam samo za pregled kakšne internetne strani, ki jo izdelam sam.
V službi moram IE uporabljati zaradi intraneta in dela z word in Excel datotekami. Za delo z internetom uporabljam Firefox. Nobenih težav. Kolega, ki sedi na drugi strani stene uporablja IE in je že nekajkrat (3x) staknil neko nadlogo, da je sistemski administrator hodil okoli.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|