www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

težava s polnilcem

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
nitroboy
Član
Član

Pridružen-a: Pet 06 Mar 2009 21:50
Aktiv.: 0.28
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2009 7:12 pm    Naslov sporočila: icon_sad težava s polnilcem Odgovori s citatom

pozdravljeni

imam polnilec robbe power peak infinity 3 katerega sem priklopil na preveliko napetost (24V namesto 12V) zato sta mi šla dva tranzistorja in dioda vse sem menjal s točno takšnimi kot so bili noter prej preveril sem tudi za kakšen kontakt med lotanjem. ko pa sem priklopil na akumulator se je zkadilo iz tega kar je na sliki samo da na mojem piše 100 po tem sem še enkrat priklopil in vse normalno dela samo ko dam polnjenje več kot 6 celic npr. 12 mi napiše "error Output short-circuited, please check output ". ve kdo mogoče kaj bi lahko blo krivo ???
tukaj je še link za podatke o polnilcu http://www.top-modeltehnik.si/R8429.htm

hvala v naprej

Zero_ohm_resistors_cropped.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  116.3 KB
 Pogledana:  17 krat

Zero_ohm_resistors_cropped.jpg

Nazadnje urejal/a nitroboy Ned Apr 12, 2009 10:18 pm; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 10, 2009 9:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Slike ne vidim (glede na obvestilo je pri drugih uporabnikih enako), obvestilo se glasi:
Citiram:
Splošna napaka. Ojoj.

The selected Attachment does not exist anymore

404 File Not Found: The File files/zero_ohm_resistors_cropped_805.jpg does not exist.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.01
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 11, 2009 12:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Priponka očitno ni bila poslana v celoti.
nitroboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 11, 2009 9:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

zaj pa bi moralo bit
Nazaj na vrh
gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2009 11:37 pm    Naslov sporočila: icon_sad Re: težava s polnilcem Odgovori s citatom

nitroboy je napisal/a:
pozdravljeni
...ko pa sem priklopil na akumulator se je zkadilo iz tega kar je na sliki samo da na mojem piše 100 po tem sem še enkrat priklopil in vse normalno dela samo ko dam polnjenje več kot 6 celic npr. 12 mi napiše "error Output short-circuited, please check output "...

Iz česa se je zakadilo???? Iz tega kar je na sliki, samo da pri tvojem piše 100?? Kaj pa pri tem piše 0 ali 270?? To so SMD upori in kratkostičniki/prevezave. Preveri še ostalo, če je še kaj v stiku (diode, tranzistorji, ...)
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
nitroboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja to kar je na sliki je šlo samo da na mojem piše gor 100. na tem pa 0, 270
tranzistorji in diode nimajo stika!
Nazaj na vrh
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 11:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne more biti isto, ker tam kjer je tukaj oznaka 270, gre za upor, tam kje pa 0 pa je kratkostičnik (samo povezava), kot ti je že povedal moj predhodnik, če pri tebi piše 100, pomeni, da gra ze smd upore!

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nitroboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 1:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ja vredu če je upor samo z njega se je skadilo nevem zakai in potem noče več polnit več kot 6 celic. in mene zanima zakai ne če je mogoče to krivo.
Nazaj na vrh
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.21
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 2:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Upor sam od sebe odpove izjemno redko, pa še takrat mora biti star vsaj kakšno desetletje in delovati v neugodnih okoliščinah.

Vse to v tvojem primeru ni. Naprava ima še neko okvaro. Kje? Najverjetneje nekje blizu tega upora - najverjetnejši vzroki: prebite diode ali tranzistorji ali kakšna kapljica spajke, ki ti dela kratek stik na tiskanini.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matic_scetinec
Član
Član

Pridružen-a: Tor 15 Jan 2008 17:11
Aktiv.: 4.68
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo!

Če se je iz upora zakadilo, je verjetno pregorel. Jaz bi zamenjal tisti upor, in zadevo priklopil, če pa bi se še enkrat pokadilo, mora biti še nekaj fuč. Najverjetneje, kot že prej omenjene diode in tranzistorji. Ni nujno, da diode ali tranzistorji pregorijo v stik; lahko tudi prekinejo.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
nitroboy
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 6:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no končno pametni odgovori !!

bom to naredil, upam da bo delalo
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.68
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 13, 2009 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najdi enak polnilec, si ga izposodi in "skopiraj" elemente.
Če ti jih je odkurilo, mogoče niti ne vidiš kompletne oznake.

gregzy87
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Feb 2007 2:48
Aktiv.: 3.32
Kraj: Okolica Vrhnike

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 14, 2009 12:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Možno je tudi, da je fuč kakšen čip, ko je dobil namesto max. 15V 24V na napajanje. Confused
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
psevdonim
Član
Član

Pridružen-a: Čet 21 Sep 2006 21:42
Aktiv.: 14.92
Kraj: slo

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 21, 2009 8:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ali je v SLO servis za polnilec na spodnjih slikah ?

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 498 dni