www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

max170

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.98
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 4:05 pm    Naslov sporočila:  max170 Odgovori s citatom

Doma imam zgoraj omenjeni adc Iz njega bi rad naredil merilnik temperature in vlage! Iz datasheeta se pa ne spoznam kaj preveč. Mi lahko eden malce razloži kako bi ga moral vezati! max170
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 5:15 pm    Naslov sporočila:  Re: max170 Odgovori s citatom

jerny je napisal/a:
Doma imam zgoraj omenjeni adc Iz njega bi rad naredil merilnik temperature in vlage! Iz datasheeta se pa ne spoznam kaj preveč. Mi lahko eden malce razloži kako bi ga moral vezati! max170

Čip je le AD pretvornik. Za meritev temperature ter vlage boš potreboval še kak senzor.

Kako bi ga vezal Confused

Uporabiš en mikrokontroler. Izhod priklopiš na tri pine. Spišeš protokol, ki je dokaj enostaven. To je to.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
drVrh
Član
Član

Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Aktiv.: 4.35
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 7:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam točno to kar hočeš ti, želiš le meriti temperaturo in vlago ali želiš še kaj drugega?

Sam imam zadevo narejeno z 89C2051, PIC, po želji le senzor mora biti SHT75 ali SHT11 podjetja Sensirion, ki pa imata že digitalne vhode tako da se ni treba matrat z analognimi vhodi!

Jutri v šoli, za ostale člane pa dobite pravtako jutri na forum.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
jerny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zadevo sem jaz dobil kot vzorec! Sedaj mi pa ni najbolj jasna priključitev!
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa si pogledal datasheet? Tam je večinoma opisano vse, pa tudi nekaj primerov uporabe (morda je med njimi tudi kak termistor).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
jerny
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 16, 2009 8:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Data sheet sem pogledav zastopim pa ne kaj moram priključiti na clock in tam ko piše -15v:-k
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni