www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

USBASP programator z dokumentacijo in primerom v Arduino

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cupacup
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Jul 2004 21:28
Aktiv.: 0.29
Kraj: Tam kjer ma mraz mlade

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 03, 2007 5:44 pm    Naslov sporočila:  USBASP programator z dokumentacijo in primerom v Arduino Odgovori s citatom

Lani sem za končni projekt pri praksi izdelal programator USBASP, ki ga priključimo na USB port računalnika, takrat, je nastala tudi dokumentacija, ter grafični vmesnik za programator. Vse skupaj dajem sedaj v javno uporabo pod licenco CC.

Upam da pričujoča dokumenatcija komu prišla prav!!

Dokumetacija:
http://cupacup.wordpress.com/2007/12/02/kako-programirati-mikrokontrolerje/

Grafični vmesnik:
http://cupacup.wordpress.com/projekti/avrdude-gui/
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ljudsko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 31 Mar 2008 8:19
Aktiv.: 5.65
Kraj: Koroška-Mežica

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2009 9:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem si naredil ta programator in ga priklopil na usb, ampak mi v windowsih napiše, da je zaznana neznana naprava. V mapi iz org. strani so tudi neki driverji za windowse, neki sistemski fajli. Kaj moram narediti s tem? Mi lahko kdo pove, kako usposobim ta programator...
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 5.00
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 22, 2009 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Verjetno boš moral ročno dodati gonilnike. Greš pod nadzorna plošča,dodajanje stojne opreme, najdeš svojo napravo, lastnosti, potem pa ti piše imam disk, in samo poklikaš pot do mape kjer maš shranjene te sistemske datoteke, potem pa samo še ponovni zagon, pa bi moglo delat.

Ves problem se skriva, ker vindovsi ne najdejo ustreznih gonilnikov za tvojo napravo. Jo sicer zaznajo na portu, ampak ker naprava ni plug&play je pač potrebno namestit gonilnike...

l.p.
Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 8:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala..Sedaj mislim, da bi moglo delat, ko bom priklopil ciljni čip za programiranje. Ampak ko sem namestil driver, mi ga je lepo prepoznalo in vse, le da mi je na konco napisalo tole, kar je na prvi sliki..v device managerju pa ga tudi prepozna, vendar je zraven klicaj...

hardware.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  143.29 KB
 Pogledana:  20 krat

hardware.jpg

system.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  146.68 KB
 Pogledana:  16 krat

system.jpg

Nazaj na vrh
ljudsko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 23, 2009 11:28 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na računalniku imam usb 2.0 vodilo, pa mi je programator vseeno zaznalo. V biosih sem odkljukal možnost usb controller, nekaj takega. Nisem pa še poskusil programirati.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> AVR, LPC900, x51 Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni