www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Protobord
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
klinchy
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 11 Mar 2005 18:12
Aktiv.: 0.02
Kraj: Rodine 2

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 5:17 pm    Naslov sporočila:  Protobord Odgovori s citatom

Mene pa zanima kje se da v Lj. al pa ket na inernetu dobiti dober in pocen protobor???

in kako se rece po slovensko protobord (mogoce testna plošča)

Tnx Very Happy Smile

/* Na forumu obstajajo pravila , ki se jih držimo. Frenki */
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
PPG78
Član
Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09
Aktiv.: 9.86
Kraj: Gorenjska

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 20, 2005 5:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem ga že pred leti kupil v Belmet-u. Poglej pa v IC in HTE.

LP, Peter
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
egomez
Član
Član

Pridružen-a: Sob 03 Apr 2004 18:49
Aktiv.: 2.18
Kraj: Ljubljana/Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 21, 2005 10:24 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://www.ic-elect.si/trgovina/index.php?PHPSESSID=76e0c042a44dbb7967121fb2036df246&SubGroup=&Search=protoboard&Submit.x=0&Submit.y=0&Submit=I%9A%E8i
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
primuscuzus
Član
Član

Pridružen-a: Sob 21 Feb 2009 16:45
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 3:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima, koliko toka lahko spustimo skozi protobord, da ostane še relativno hladen oz. da ne stopimo plastike?
Katere kable uporabljate na protobordu, kateri so se v praksi izkazali za najbolj priročne?
Ali vam je že uspelo narediti kakšno trapasto napako na protobordu (postopek Laughing)?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 3:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DObra ideja za članek v reviji! Ja sem naredil traparijo, žičko ki je bila na 5V sem staknil in zadel ob 0 in se mi je stopil del protoborda, nisem videl dokler ni dišalo
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 3:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kak amper bi že moralo zdržat... sicer boš pa pri večjih tokovih itak potreboval hladilna rebra za močnostne elemente, torej je bolj priročno te tokove speljat direktno (mimo protoboarda)
primuscuzus
Član
Član

Pridružen-a: Sob 21 Feb 2009 16:45
Aktiv.: 0.20

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 3:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No saj, da bo use skupaj malo bolj živahno ... Meni je uspelo izstreliti del čipa priključenega na protobordu, saj sem zamešal napajanje in ozemljitev. To se naredi, če površno pogledaš v datasheet Smile.
So mi rekli, da imam kar srečo, ker ponavadi čip samo neha delati, meni ga je pa rezstrelilo -> pač del čipa mi je priletelo v glavo Smile
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 4:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi ti je napaka direkt šinila v glavo. vidiš, to je res sreča. Drugače bi verjetno še kaka krepka padla, preden bi ugotovil, da je čip zanič. Jaz sem protobord kupil v HTE, že dolga leta nazaj, in to 2, ki sem ju potem skupaj namontiral na kovinsko ploščo, kjer so tudi priključki za napajanje (bananice) za direkt na napajalnik spojit. Ga pa zadnje čase izredno malo uporabljam, ker niti nimam časa, pa še žičke sem skoraj vse že pogubil. bom moral ob priliki kupiti par metrov telefonskega kabla in iz njega narediti spet nekaj povezav.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
gumby
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 4:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm... nekje se mi valja par metrov 100-paričnega telefonskega kabla...
Bom probal ne pozabit prinest na naslednje forumsko srečanje Wink

Tonci
Član
Član

Pridružen-a: Tor 05 Avg 2008 18:14
Aktiv.: 3.05
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 4:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby informativno me zanima je to "čist" kabel ali so žice vse mastne od olja!? Sam sem enkrat dobil tak kabel, kjer so bile vse parice mastne od olja!
Nazaj na vrh
gumby
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 4:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Navaden Iy(St)y kabel je... parice, folija, pvc plašč
sraka
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Nov 2008 23:52
Aktiv.: 2.38
Kraj: PMAVs

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 30, 2009 6:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

primuscuzus je napisal/a:
pač del čipa mi je priletelo v glavo Smile

Je kaj pomagalo?
Nazaj na vrh
eboc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 10:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da se prikljucim temi:
Iz izkusenj, kaj je bolje imeti vecji protoboard (3300 kontaktov) ali raje (vec) manjsih protoboardov (2000 kontaktov) ?
Nazaj na vrh
rrok1989
Član
Član

Pridružen-a: Sre 08 Jul 2009 15:20
Aktiv.: 0.33
Kraj: Mislinja

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 10:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po moje je bolj pametno kupiti več manjših in jih potem odvisno od projekta zlagaš skupaj, večji ko jih kupiš so tako ali tako sestavljeni iz manjših, mene pri tem najblolj moti tudi to, da imaš po sredi 4 linije za napajanje(+-+-), včasih bi pa potreboval morda točno na tem mestu čip, pa je razdalja zaradi teh linij prevelika. Sicer naj bi se dalo tak protoboard razstavit in po svoje skombinirat, samo če pa kupšuješ novega ti definitivno priporočam več manjših.
eboc
Član
Član

Pridružen-a: Tor 10 Maj 2005 8:42
Aktiv.: 1.10

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 18, 2010 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V ozjem izboru imam:

http://pics.ts-audio.biz/big/33_ett1312041_1.jpg
z 3220 kontakti

in
http://pics.ts-audio.biz/big/33_ett1312038_1.jpg
z 2390

Na prvi pogled je prva bolj klasicnega izgleda, vendar se mi zdi da je druga bolj prakticna.
Sicer pa sta obe relativno veliki (23x17cm), ampak mislim, da nima smisla kupovati manjse.
Vase mnenje ?

Nazadnje urejal/a eboc Pon Jan 18, 2010 2:40 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni