www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Počasno premikanje oken

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
not perfect
Član
Član

Pridružen-a: Sre 28 Nov 2007 17:49
Aktiv.: 1.03

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 4:55 pm    Naslov sporočila:  Počasno premikanje oken Odgovori s citatom

Včeraj sem ponesreči "povozil" Windowse z Ubuntujem Laughing

Windowse sem danes lepo naložil nazaj, vendar se mi je pri prvem zagonu pojavil problem:
Okna se premikajo zelo počasi- po korakih, tako kot tudi spletne strani v brskalniku(Opera, FF in IE).

V čem je problem?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.88
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 5:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preglej gonilnike za grafiko. No sploh vse gonilnike preglej.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
not perfect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vsi gonilniki so nameščeni Cool
Zagotovo so novi, saj sem jih pobral iz spletnih strani proizvajalcev...

Vseeno hvala, VolkD

Kaj je še lahko narobe? Question
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Okna se premikajo počasi, ker jih še vse boli od tega, ker si jih povozil.

Kako si jih pa povozil? Z drugo particijo? A si potem sistem ponovno naložil, ali si samo dal repair? Če slednje, pol je čisto možno da ti še kaj manjka. Kaj pa tista swap datoteka? Je ostala cela? Malce konkretneje povej, kako si jih povozu. Mogoče je problem v sami particiji, da je premajhna, pa ne morejo okna narediti ustreznega virtual memory-ja. Saj veš da jim vedno kak GB manjka...neglede na količino rama.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
not perfect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

RGorazd je napisal/a:
Okna se premikajo počasi, ker jih še vse boli od tega, ker si jih povozil.

1. Kako si jih pa povozil? Z drugo particijo?
2. A si potem sistem ponovno naložil, ali si samo dal repair?
3. Kaj pa tista swap datoteka? Je ostala cela?
Malce konkretneje povej, kako si jih povozu. Mogoče je problem v sami particiji, da je premajhna, pa ne morejo okna narediti ustreznega virtual memory-ja. Saj veš da jim vedno kak GB manjka...neglede na količino rama.

LP G

1. Windowse sem povozil tako, da sem kar čeznje namestil Ubuntu Neutral
2. Pod izbiro OS sta nato bila Ununtu IN Windows, vendar se je pri zagonu Windowsov pokazal modri zaslon Laughing
Zato sem dal samo repair
(Ubuntu zdaj še vedno deluje Smile )
3. Kaj sploh je swap datoteka? Ima mogoče kakšno drugo ime, pod katerim jo mogoče poznam?

Particije imam pa 190GB, 107 GB in 465GB... torej ni problem v velikosti
Nazaj na vrh
RGorazd
Član
Član

Pridružen-a: Čet 20 Maj 2004 15:57
Aktiv.: 7.22
Kraj: Ig

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 8:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti repair od windowsov ni nič vreden. Vsaj do sedaj se je vedno izkazalo, da ni nič vreden, čeprav roko na srce, Windows XP Pro SP2 so glede na ostalo M$ solato precej dober OS. Viste sicer nimam, a si je niti ne želim, saj imam na tem PCju, kjer trenutno delam, inštalirane XPje SP2 odkar je prišel popravek ven, pa stvar še vedno deluje normalno. Moj nasvet je sledeči : Napravi si novo particijo in na novo nainštaliraj Windowse. Imej Ubuntu in Windowse vsakega na svoji particiji. To je edini dober način, da ti sistem teče normalno.

LP G

._|
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
not perfect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali ni lahko OS samo na primarni particiji?(ali je dovolj, da na primarnem disku?)
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.50

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 10:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naredi novo particijo namesto obstojece (to izbrisi, potem pa sele ustvari novo ob instalaciji).
not perfect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 10:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Trenutno že imam dve particiji na primarnem disku... saj mi ni treba delat še ene, kajne? Laughing
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zakaj sprasujes za nasvete, ce jih potem ignoriras ? Rolling Eyes
jerny
Član
Član

Pridružen-a: Čet 17 Apr 2008 11:27
Aktiv.: 1.97
Kraj: Dravograd

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 11:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse skupaj sformatiraj in na novo naloži windowse. http://www.ubuntu.si/dokuwiki/doku.php?id=ubuntu_na_prednalozen_winxp
not perfect
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:

Mislil sem, da je pomembno samo, da imam dve particiji

jerny je napisal/a:
Vse skupaj sformatiraj in na novo naloži windowse. http://www.ubuntu.si/dokuwiki/doku.php?id=ubuntu_na_prednalozen_winxp

Bom po tem postopku delal naslednjič Dancing
Nazaj na vrh
Sokrat
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 02, 2009 11:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

not perfect je napisal/a:
Sokrat je napisal/a:

Mislil sem, da je pomembno samo, da imam dve particiji

Zaradi mene jih imas lahko 10, a ce ne zmores "sveze" instalirati Windowsov na eno od njih, bos pac moral eno pobrisati in jo ponovno ustvariti, ker ti bo to preprecilo, da se naprej pocnes neumnosti z Repair-om.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 10 dni