|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.59 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Sob Maj 09, 2009 9:52 pm Naslov sporočila: win - automatic updates - restart |
|
|
Tole rešitev sem že večkrat iskal ... evo za vse, ki imate windows update naštimane na automatic in se hoče kišta sama reštartat in teži do onemoglosti...
Magična koda je tole: sc stop wuauserv
Koda: |
C:\>sc stop wuauserv
SERVICE_NAME: wuauserv
TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS
STATE : 3 STOP_PENDING
(NOT_STOPPABLE,NOT_PAUSABLE,IGNORES_SHUTDOWN)
WIN32_EXIT_CODE : 0 (0x0)
SERVICE_EXIT_CODE : 0 (0x0)
CHECKPOINT : 0x1
WAIT_HINT : 0x7530
C:\>sc query wuauserv
SERVICE_NAME: wuauserv
TYPE : 20 WIN32_SHARE_PROCESS
STATE : 1 STOPPED
(NOT_STOPPABLE,NOT_PAUSABLE,IGNORES_SHUTDOWN)
WIN32_EXIT_CODE : 0 (0x0)
SERVICE_EXIT_CODE : 0 (0x0)
CHECKPOINT : 0x0
WAIT_HINT : 0x0
C:\> |
S tem se ustavi servis, ki hoče reštartat kišto. In delo poteka nemoteno naprej.
P.S. Nekako slutim, da se bo hitro oglasil kdo, ki ne mara Automatic Updates. No to po moje ni dobra izbira za kišto, ki je priklopljena na net. Ampak izbira je vaša. _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
rok245 Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2008 7:54 Prispevkov: 131 Aktiv.: 0.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Maj 09, 2009 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
hvala, to gre tudi meni zelo na živce, tako da bom sprobal zdajle.
lp,Rok |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Maj 09, 2009 10:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na visti se ne spomnim, da bi kakšen popravek hotel ponovno zagnati mašino. Se mi je pa v službi na XP-jih to že parkrat zgodilo. In to kar brez možnosti za prekinitev. V službi pa nimam nobenih pravic tak da je tole brez smisla...
Je pa zanimivo, da se da to kljub vsemu naredit. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.59 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Sob Maj 09, 2009 11:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ja aly, oglašam se samo zaradi PS... res ne maram automatic update, imam ga izklopljenega, računalnik (kišta) pa je seveda 24/7 priključen na net in tudi prižgan 24/7 ... ne opažam in ne zaznavam kakšnih nepravilnosti ali neželenih zadev je pa res, da sta vmes 2 požarna zidova in računalnik uporabljam samo jaz in ne obiskujem sumljivih internetnih strani s tem računalnikom... za obisk sumljivih strani se uporablja za to namenjen računalnik, za ostale stvari pa ima vsak svojo kišto  _________________ Obiščite me na www.reber.si ali www.elektron.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Saran Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26 Prispevkov: 729 Aktiv.: 3.65 Kraj: Zasavje
|
Objavljeno: Ned Maj 10, 2009 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Požarni zid te zaščiti le s strani interneta. Če se ti pa kdo z okuženim PC priklopi na lan, lahko fašeš hudiča vsepovsod. S tem imam že iskušnje, ko mi je sestrica zasrala celo mrežo. Druga varjanta je, da na komp priklopiš okužen USB ključ, pa se zažene autorun. Nekaj takega je storil moj cimer, ko sem mu posodil svoj USB ključ, da je nanj nekaj posnel in šel v fotokopirnico natisnit, pa je tam fasal virus.
Skratka ne pravim, da je windows update treba imeti prižgan vsak dan. Koristno pa je, da ga vsake toliko časa vklopite in naložite posodobitve. Pol pa reštartajte računalnik in zadevo ponovno izklopite, da vam ne teži. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni