www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

win - automatic updates - restart

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.59
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2009 9:52 pm    Naslov sporočila:  win - automatic updates - restart Odgovori s citatom

Tole rešitev sem že večkrat iskal ... evo za vse, ki imate windows update naštimane na automatic in se hoče kišta sama reštartat in teži do onemoglosti...
Magična koda je tole: sc stop wuauserv
Koda:
C:\>sc stop wuauserv

SERVICE_NAME: wuauserv
        TYPE               : 20  WIN32_SHARE_PROCESS
        STATE              : 3  STOP_PENDING
                                (NOT_STOPPABLE,NOT_PAUSABLE,IGNORES_SHUTDOWN)
        WIN32_EXIT_CODE    : 0  (0x0)
        SERVICE_EXIT_CODE  : 0  (0x0)
        CHECKPOINT         : 0x1
        WAIT_HINT          : 0x7530

C:\>sc query wuauserv

SERVICE_NAME: wuauserv
        TYPE               : 20  WIN32_SHARE_PROCESS
        STATE              : 1  STOPPED
                                (NOT_STOPPABLE,NOT_PAUSABLE,IGNORES_SHUTDOWN)
        WIN32_EXIT_CODE    : 0  (0x0)
        SERVICE_EXIT_CODE  : 0  (0x0)
        CHECKPOINT         : 0x0
        WAIT_HINT          : 0x0

C:\>

S tem se ustavi servis, ki hoče reštartat kišto. In delo poteka nemoteno naprej.

P.S. Nekako slutim, da se bo hitro oglasil kdo, ki ne mara Automatic Updates. No to po moje ni dobra izbira za kišto, ki je priklopljena na net. Ampak izbira je vaša.

rok245
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2008 7:54
Aktiv.: 0.63
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2009 10:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

hvala, to gre tudi meni zelo na živce, tako da bom sprobal zdajle.

lp,Rok
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Highlag
Član
Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42
Aktiv.: 16.98
Kraj: Črnuče

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2009 10:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na visti se ne spomnim, da bi kakšen popravek hotel ponovno zagnati mašino. Se mi je pa v službi na XP-jih to že parkrat zgodilo. In to kar brez možnosti za prekinitev. V službi pa nimam nobenih pravic tak da je tole brez smisla... Very Happy

Je pa zanimivo, da se da to kljub vsemu naredit.

reber
Član
Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20
Aktiv.: 9.59
Kraj: Bled

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 09, 2009 11:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja aly, oglašam se samo zaradi PS... res ne maram automatic update, imam ga izklopljenega, računalnik (kišta) pa je seveda 24/7 priključen na net in tudi prižgan 24/7 ... ne opažam in ne zaznavam kakšnih nepravilnosti ali neželenih zadev Wink je pa res, da sta vmes 2 požarna zidova in računalnik uporabljam samo jaz in ne obiskujem sumljivih internetnih strani s tem računalnikom... za obisk sumljivih strani se uporablja za to namenjen računalnik, za ostale stvari pa ima vsak svojo kišto Wink
Saran
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2009 16:26
Aktiv.: 3.65
Kraj: Zasavje

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 10, 2009 9:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Požarni zid te zaščiti le s strani interneta. Če se ti pa kdo z okuženim PC priklopi na lan, lahko fašeš hudiča vsepovsod. Evil or Very Mad S tem imam že iskušnje, ko mi je sestrica zasrala celo mrežo. Druga varjanta je, da na komp priklopiš okužen USB ključ, pa se zažene autorun. Nekaj takega je storil moj cimer, ko sem mu posodil svoj USB ključ, da je nanj nekaj posnel in šel v fotokopirnico natisnit, pa je tam fasal virus.

Skratka ne pravim, da je windows update treba imeti prižgan vsak dan. Koristno pa je, da ga vsake toliko časa vklopite in naložite posodobitve. Pol pa reštartajte računalnik in zadevo ponovno izklopite, da vam ne teži.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> MS Windows razprave Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni