www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

radijo stolp
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
rejaster
Član
Član

Pridružen-a: Ned 29 Mar 2009 21:46
Aktiv.: 0.14
Kraj: okolica NG

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 3:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

protoncek je napisal/a:

Še vedno pravim da je najboljši nakup zate en soliden stolp.

Pošlji mi en link od enega solidnega stolpa ki ima dobre base veliko glasnost in dobra kvaliteta zvoka.

Najprej sem res gledal na radio stolp, ker nisem poznal še kakšnih drugih variant (studijski monitor). Sedaj vem malo več kar se tiče zvočnikov nasplošno. Zato sem se odločil da bi si kupim kar dva studijska monitorja (za 300 evrov) in eno mešalno mizo (za 50 evrov), vendar še zmeraj nevem katera dva naj bi si kupil da bi bila kvaliteta zvoka dobra, velika glasnost in dobri basi. Hvala!

protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 4:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

težko bi ti dal kakšen link. Jaz osebno bi šel po trgovinah in pogledal, saj je v večjih dosti stolpov razstavljenih in priključenih.
ne glede na to, kaj boš na koncu kupil, je najbolje da to prej slišiš. Treba je vedeti da "imajo vsake oči svojega malarja" kar pomeni da vsak sliši drugače in kar je meni dobro, mogoče ne bo tebi. Recimo ti imaš rad močne base, moj kolega pa ravno obratno...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 5:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Monitorski zvočniki v generalnem ne dajejo dosti basa od sebe. To velja predvsem za oderske monitorje. Zato pazi na frekvenčno karakteristiko.
Hoden
Član
Član

Pridružen-a: Tor 04 Nov 2008 13:00
Aktiv.: 1.02
Kraj: Postojna/Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 6:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče ena varjanta:

Dva pasivna zvočnika:
http://www.thomann.de/ie/tapco_6915_by_mackie.htm - 130€ x2 = 260€

Mešalka:
http://www.thomann.de/ie/phonic_am_120_mk_ii.htm - 50€

Ojačevalec:
http://www.thomann.de/ie/behringer_a500_studioendstufe.htm - 190€

Vse skupaj 500€.

Za manjši denar je praktično nemogoč dobiti kaj "pametnega" pa še to za teh 500€ je "tako-tako".

Ti zvočniki so trenutno precej znižani in mislim da bi precej fajn igrali - http://www.thomann.de/ie/tapco_6925_by_mackie.htm

ampak to je samo še dražje.

Okrog 500€ je tudi ta komplet - http://www.thomann.de/ie/the_box_pa_252_eco_mkii_e800_set.htm

Za 250€ pa je nekaj takšnega:) - http://www.thomann.de/ie/the_tmix_pm400_pa_set_1_mkii.htm

Izbire je veliko praktično za vsak cenovni razred. Treba je samo vedeti zakaj se bo določeno stvar rabilo in koliko smo pripravljeni dati za to stvar. Brez kompromisov pa verjetno ne bo šlo.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rejaster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 7:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha bom šel pogledat v big bang in jih prosil naj mi priklopijo stolp da ga bom testiral.
Imam eno vprašanje: če bi kupil ta stolp http://www.mimovrste.com/artikel/1230030312/q=sony%20gt222/glasbeni-stolp-sony-mhc-gt222#pictures in bi kupil še mešalno mizo in bi stolp, mešalno mizo in računalnik povezal. Ali bi to delovalo??

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vse se da povezat, le ustrezne kable si moraš narest.
protoncek
Član
Član

Pridružen-a: Sre 31 Jan 2007 9:41
Aktiv.: 42.66
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preveri če ima vhod AUX - ali dva činča (beli, rdeči) ali pa 3.5 mm jack vtičnico (tako ki gredo slušalke notri). Če ima, potem se da povezati PC gor, ja.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 10:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vdim, da se na veliko razpravlja in svetujem, da se najprej postavi neke meje.Wink

Vprašanje je ali bi rad poslušal glasbo ali >>rušil<< hiše; ali nekje vmes. Think Eh?

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
rejaster
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 11:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:

Vprašanje je ali bi rad poslušal glasbo ali >>rušil<< hiše; ali nekje vmes. Think Eh?

Malo si se zmotil o hišah mislim da nebotičnike Very Happy Twisted Evil

Ne pač nimam pojma o teh stvareh se šele učim in si zaenkrat še neznam postavit meje.

PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.54
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 03, 2009 11:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

rejaster je napisal/a:
PZUFIC je napisal/a:

Malo si se zmotil o hišah mislim da nebotičnike Very Happy Twisted Evil

Ne pač nimam pojma o teh stvareh se šele učim in si zaenkrat še neznam postavit meje.

S postavljeno mejo pa bi se morala vsa zadeva tudi začeti. Pa ti bom malo pomagal. Če želiš poslušati glasbo, kjer bo zvok rez kvaliteten in ne razbijanja potem si kupiš nek klasičen glasbeni stolp lahko tudi mikro z AUX vhodom. Naslednja stopnja so stolpi, ki so bili že predlagani in imajo večje moči ter vsebujejo razne funkcije kot so DBF, Groove,.... Običajni koncertni zvočniki(saj tako jaz smatram) imajo normalno glasbo brez nekih >vuferjev< in podobnih zadev, vendar je za moje pojme škoda zapravljati denarja zanje, saj lahko za kakšne večje sobe že z glasbenim stolpom dosežeš velike moči in tudi vibracije. Dam samo primer doma imamo že kar nekaj let star glasbeni stolp Sony, ki ni nekaj posebnega in nima nevem kako velikih in težkih zvočnikov. Mislim, da je nekje 2*100W ali celo manj(točne podatke, lahko pogledam) in ko vklopiš DBF, Groove,... vibrira polovica vrat v hiši, prav tako pa v tisti sobi ni ravno prijetno biti.

Sam sem bolj pristaš mirne glasbe in uporabljam stolp star več kot 20 let ima 170W ojačevalnik in dve škatli s po tremi zvočniki-2*160W. Pa ne, da bi se hvalil, dam samo primer. Stolp ima navidezno zelo velike moči(vse so seveda RMS) a ne premore nobenih tresljajev in zame je to božanski zvok, namreč rad poslušam glasbo in ne nekega šundra. Priklopljega pa imam na računalnik.

Upam, da sem ti dal še malo smernic. Da se boš lahko odločil za nakup.

Lahko pogledaš malo tudi po bolhi, se včasih kar dobri ojačevalci najdejo.

Jaz bi gledal predvsem starejše tipe, ki še ne vsebujejo nalepk, CE(ki sedaj pomenijoCE-China export).

Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni