|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
instalater Neznanec

Pridružen-a: Ned 17 Jul 2005 17:26 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.00
|
Objavljeno: Ned Jul 17, 2005 5:30 pm Naslov sporočila: DALJINSKI ZVONEC |
|
|
Pozdravljeni!
Iščem daljinček in sprejemnik, ki ga bom montiral vsporedno s tipko zvonca v stanovanju. Ogradili smo bajto in bi bilo fino, če bi bil zunaj poziv za odpiranje vrat.
Hvala za nasvet!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.02 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Ned Jul 17, 2005 6:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Takšne zvonce že prodajajo. Mogoče bi se odpeljal do kakšne elektro trgovine, ki prodaja takšne stvari? Verjetno najcenejša varianta. Pa še v spodobnem ohišju.
_________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blaz Član

Pridružen-a: Ned 28 Nov 2004 22:33 Prispevkov: 21 Aktiv.: 0.09 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Jul 25, 2005 9:41 am Naslov sporočila: |
|
|
Podoben zvonec, kot ga je opisoval Silvo v svoji temi sem kupil v Merkurju za slaba 2 tisočaka. In res dela brez problema.
_________________ lp blaz |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Jul 25, 2005 11:25 am Naslov sporočila: |
|
|
...in prav sedaj je vroča cena v Merkurju, za hec ga bom kupil, čeprav ga ne rabim
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.90 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Jul 25, 2005 11:29 am Naslov sporočila: |
|
|
reber je napisal/a: |
...in prav sedaj je vroča cena v Merkurju, za hec ga bom kupil, čeprav ga ne rabim |
Vili, če si ti bo dalo poglej kaj je notri. Pred vsem me zanima kaka je izvedba oddajnik-sprejemnik. Za 2000sit namreč ne dobiš para RX/TX.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2342 Aktiv.: 9.88 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Pon Jul 25, 2005 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Tudi sam sem "za hec" kupil tak zvonec pred časom za 4€. Oddajni del je bil grajen kot modul ki bi ga lahko še uporabil, sprejemnik pa je bil grajen popolnoma pasivno na skupni tiskanini sprejemnika.
Ko sem hotel na zvoncu narediti predelavo da bi delal z pomočjo usmernika pa sem ugotovil da je poraba na oddajnem delu več kot 500mA v trenutku oddajanja tako da je na koncu ostala vgrajena baterija.
LP, Peter
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Pon Jul 25, 2005 1:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem zadnjič gledal tisti zvonec v akciji za 1990 SIT v Merkurju vendar sprejemnik uporablja 3 1,5V baterije.
_________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cici Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42 Prispevkov: 766 Aktiv.: 3.23 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Pon Jul 25, 2005 1:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
...in prav sedaj je vroča cena v Merkurju, za hec ga bom kupil, čeprav ga ne rabim |
Kaj, ali običajno kupuješ stvari čeprav jih ne rabiš ? Ker meni to nikakokor ne bi zneslo
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
reber Član

Pridružen-a: Pon 26 Maj 2003 12:20 Prispevkov: 2279 Aktiv.: 9.62 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Pon Jul 25, 2005 11:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
cici je napisal/a: |
Kaj, ali običajno kupuješ stvari čeprav jih ne rabiš ? Ker meni to nikakokor ne bi zneslo  |
No, to da ga ne rabim ni čisto res, rabim ga ne v tem smislu, za kar je namenjen.
Če pa stvar pogledam z drugačne plati, zakaj ga bom v bistvu kupil, in to je iz firbca, da vidim kaj je notri in kako je narejeno, potem ga v bistvu ne bom kupil brezveze, če bom od tega dobil kakšno koristno informacijo, oziroma se iz tega kaj naučil. In ker vsaka šola nekaj stane ... v znanje se pa menda splača vlagat, kajneda?
Bom kupil, odprl in poslikal in napisal svoje strokovno mnenje in opis.
Drugače pa, res se mi včasih dogaja, da kupim stvari ki jih niti ne rabim ali pa jih rabim precej ali zelo malo. Običajno je to orodje in ker kupujem samo kvalitetno orodje, čeprav je drago, vem, da ga bom imel za vedno ... pa pustimo to, ker je off topic, vrnimo se k zvoncu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

|
Objavljeno: Sob Feb 09, 2008 11:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Da ne odpiram nove teme :
V četrtek sem si kupil zvonček v Lidlu , ker je bil res poceni in ker ga potrebujem .
Odločil sem se, da ga odprem in malo poslikam in napišem svoje mnenje o tem izdelku .
Torej, zanimal me je domet sistema za katerega v navodilih piše , da je okoli 50m . V resnici je to precej odvisno od okolja v katerem se uporablja, vendar pri testu se je izkazalo, da je domet precej večji okoli 100m.
Priložena je 12V baterija za daljinčka , za sprejemnik pa je treba baterije dokupit . Sprejemnik se napaja s tremi 1,5V baterijami blok C . Pri meritvi porabe sprejemnika mi je kazalo okoli 0,4mA v stanju pripravljenosti , kar je zelo malo in bi baterije morale zdržati dolgo, še posebno ,če nimate veliko obiskov
Za zvonjenje lahko izbirate med 12 melodijami med katerimi najdete tudi kukavico in gong .
Po mojem mnenju je izdelek vreden svojega denarja .
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
Zvonček.zip |
Velikost datoteke: |
342.3 KB |
Downloadano: |
53 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 12:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da ne bom odpiral nove teme, bom dodal kar tule še vprašanje. Oddajnik zvonca sem montiral poleg kovinskih vrat. Par dni je deloval normalno, nato kar naenkrat ne. Oddajnik sem demontiral, pomeril baterijo, ki je v redu, poskusil in glej; deluje. Dam modul na isto mesto in spet ne deluje, ga odmaknem za 10 cm vstran, zopet deluje. V redu, bomo spremenili lokacijo, zmontiram zvonec na zid cca 0,5m vstran od prejšnje lokacije in vstran od vrat, par dni deluje v redu, nato spet ne. Ga demontiram, poskusim in dela, ga dam nazaj na obe lokaciji montaže, ne dela na nobeni!!! Kaj bi lahko bil vzrok za to??? Moram povedati, da sem poskusil oddajanje z večje razdalje, kot pa je do lokacije montaže in deluje normalno.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 4:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče so kje kaki kotakti oksidirali pri bateriji ali pa na stikalu ? Mogoče kak hladen spoj na vezju ?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.69
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 5:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako se pa montira na zid? Vijaki, držalo, obojestranski lepilni trak?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ferdo Član

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:10 Prispevkov: 354 Aktiv.: 1.49 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Feb 10, 2008 9:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na zid je privijačeno ohišje in to z dvema vijakoma, vezje pa je v ohišju pritrjeno tudi z dvema vijakoma. Hladen spoj ali slab stik odpade. Zadeva je pregledana vsaj 5x, pa tudi ko sem jo imel v ohišju, ki ni bilo na zidu je vedno delala.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 497 dni