Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
gkrusi Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22 Prispevkov: 811 Aktiv.: 3.72 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 12:57 am Naslov sporočila: Črpalka za aparat za meglo |
|
|
Imam 1000 W aparat za umetno meglo iFog 280, ki pa se mu je pokvarila črpalka.
Ve kdo, kje bi lahko dobil nadomestno črpalko? Ima kdo kako za prodat?
Je pa to črpalka z dokaj visokim pritiskom a malim pretokom. Tista iz avta za tekočino za čiščenje stegel je preslaba. Popravilo glede na škodo ne pride v poštev. Proizvajalec pa je očitno iz Avstralije, tako da bi me verjetno obrali do kosti, če prosim za novo črpalko.
Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav!
Gregor
Opis: |
Črpalka tekočine za meglo |
|
Velikost datoteke: |
94.48 KB |
Pogledana: |
7 krat |

|
_________________ Zakaj bi bilo preprosto, če je lahko zakomplicirano??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče bi prišla v poštev modelarska zobniška črpalka (za gorivo prečrpavat).
Vzameš najmanjšo ter ji dodaš protipovratni ventil. Mogoče boš moral dodati še regulator napetosti za nižje vrtljaje (ali celo trafo, če je obstoječa na 230V).
Jaz sem tako popravil eno fogmašino.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Ni slaba ideja, hvala Kaki protipovratni ventil pa si dodal in kje bi ga dobil? Tisti za akvaristiko ne pridejo v poštev ker ne reagirajo v trenutku... Ga taka črpalka sploh potrebuje?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.40 Kraj: južnoprimorska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 9:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmm, sicer je ta malo premala ampak imaš prav da bi se verjetno našlo kaj na ebayu.
Bom pogledal potem.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Srecko Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29 Prispevkov: 1014 Aktiv.: 4.28 Kraj: Okolica Cerkna
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Take črpalke imajo notri tudi sesalci na vodno čiščenej, poskusi najti na kakšnem servisu tako.
Lp Srečko
_________________ Samouk
Tukaj sem doma |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Srecko je napisal/a: |
Take črpalke imajo notri tudi sesalci na vodno čiščenej, poskusi najti na kakšnem servisu tako.
Lp Srečko |
Tako je, tako črpalko sem videl v vodnih sesalcih ter avtomatih za kavo - tisti, ki kuhajo avtomatsko eksreso.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.70 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Črpalka na prvi sliki je v bistvu "vibracijska batna". Tuljava je na 230Vac, notri v sredini pa je železno jedro, ki služi kot bat in skače sem in tja in tako pumpa tekočino.
Ja, protipovratni ventil rabiš. Zobniška črpalka namreč nimam nobenih ventilov.
Ko plune nekaj tekočine v izparevalno komoro, tam naraste pritisk in plin pihne tekočino nazaj skozi črpalko v rezervar. Zobniške črpalke pa precej težko potegnejo "na suho", brez tekočine...
Navadna batna / membranska črpalka pa ima ventile (drugače sploh ne deluje) in ne rabiš protipovratnega.
_________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Davorin Član

Pridružen-a: Pon 16 Okt 2006 16:28 Prispevkov: 129 Aktiv.: 0.57
|
Objavljeno: Pon Avg 10, 2009 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej črpalke od Ulke, ki se uporabljajo v aparatih za kavo. Dim mašine od Martina (Jem) imajo vgrajene le te.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 3:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Ulka ima sicer ta pravo stvar, vendar ni ravno najbolj poceni.
Všeč mi je rešitev z modelarsko črpalko za gorivo. Bom probal dobit kako poceni.
Kaj pa črpalka za gorivo iz avta? Ni je nek problem dobit rabljene, pritisk pa imajo nekatere tudi po nekaj barov, če se ne motim?
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem odprl eno avtomobilsko od VW. Neuporabno. Črpalka je potopna, komplet zalita z bencinom (vključno s krtačnim motorjem). Od nje mi je ostal črpalni del - keramično ohišje in kovinski črpalni zobniki. Če bi jo hotel uporabiti, je treba narest dotok in iztok... Izgleda kot keramični disk, debel 1cm, premera 5cm z ovalno luknjo zgoraj in spodaj.
Kaj je pa z obstoječo pumpo narobe? zarjavela? potrgana gumi tesnila? Eno tako sem imel jaz na servisu - je bila samo za temeljito očistit.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem gledal po Bolhi in jih je kar nekaj tudi zunanjih, tako da nebi smelo biti težav. Bolj me skrbi če je pritisk in to v redu. Sicer pa grem čez par minut v mesto pogledat če dobim kako ugodno modelarsko črpalko.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.82 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Marcedes AMG pa verjetno še kateri višjega cenovnega razreda ima visokotlačno pumpo s brushless motorjem. (vem ker delamo rotor)
Potrebuješ pa verjetno vijačno tlačno pumpo ?
Ne vem pa kako bi tekočina vplivala na ležaje ?
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gkrusi Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Pyr0Beast Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11 Prispevkov: 4969 Aktiv.: 24.00
|
Objavljeno: Ned Avg 30, 2009 1:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmmmmmmm ... mislite da bi tak aparat lahko delal samo na vodo ?
DIY parna savna
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|