www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Črpalka za aparat za meglo
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gkrusi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Jul 2007 17:22
Aktiv.: 3.72
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 12:57 am    Naslov sporočila:  Črpalka za aparat za meglo Odgovori s citatom

Imam 1000 W aparat za umetno meglo iFog 280, ki pa se mu je pokvarila črpalka.

Ve kdo, kje bi lahko dobil nadomestno črpalko? Ima kdo kako za prodat?

Je pa to črpalka z dokaj visokim pritiskom a malim pretokom. Tista iz avta za tekočino za čiščenje stegel je preslaba. Popravilo glede na škodo ne pride v poštev. Proizvajalec pa je očitno iz Avstralije, tako da bi me verjetno obrali do kosti, če prosim za novo črpalko.

Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav!
Gregor

2009-08-10_022516.jpg
 Opis:
Črpalka tekočine za meglo
 Velikost datoteke:  94.48 KB
 Pogledana:  7 krat

2009-08-10_022516.jpg

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.70
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 8:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče bi prišla v poštev modelarska zobniška črpalka (za gorivo prečrpavat).
Vzameš najmanjšo ter ji dodaš protipovratni ventil. Mogoče boš moral dodati še regulator napetosti za nižje vrtljaje (ali celo trafo, če je obstoječa na 230V).
Jaz sem tako popravil eno fogmašino.

gkrusi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni slaba ideja, hvala Smile Kaki protipovratni ventil pa si dodal in kje bi ga dobil? Tisti za akvaristiko ne pridejo v poštev ker ne reagirajo v trenutku... Ga taka črpalka sploh potrebuje?
Dorijan
Član
Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48
Aktiv.: 12.40
Kraj: južnoprimorska

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 9:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lahko pa naročiš z ebay-a, je za neko drugo, vendar verjetno bolj upoarabno

http://cgi.ebay.co.uk/PUMP-FOR-SMOKE-FOG-MACHINE-SKYTEC-QTX-ZOOM-SOUNDLAB_W0QQitemZ370240574875QQcmdZViewItemQQptZUK_CE_DJ_equip_SmokeMachines_atmospherics_ET?hash=item56340ed59b&_trksid=p3286.c0.m14
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gkrusi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 9:32 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, sicer je ta malo premala ampak imaš prav da bi se verjetno našlo kaj na ebayu. Very Happy
Bom pogledal potem.

Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.28
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Take črpalke imajo notri tudi sesalci na vodno čiščenej, poskusi najti na kakšnem servisu tako. Very Happy Applause

Lp Srečko

Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 12:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srecko je napisal/a:
Take črpalke imajo notri tudi sesalci na vodno čiščenej, poskusi najti na kakšnem servisu tako. Very Happy Applause

Lp Srečko

Tako je, tako črpalko sem videl v vodnih sesalcih ter avtomatih za kavo - tisti, ki kuhajo avtomatsko eksreso.

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 2:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Črpalka na prvi sliki je v bistvu "vibracijska batna". Tuljava je na 230Vac, notri v sredini pa je železno jedro, ki služi kot bat in skače sem in tja in tako pumpa tekočino.

Ja, protipovratni ventil rabiš. Zobniška črpalka namreč nimam nobenih ventilov.
Ko plune nekaj tekočine v izparevalno komoro, tam naraste pritisk in plin pihne tekočino nazaj skozi črpalko v rezervar. Zobniške črpalke pa precej težko potegnejo "na suho", brez tekočine...

Navadna batna / membranska črpalka pa ima ventile (drugače sploh ne deluje) in ne rabiš protipovratnega.

Davorin
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Okt 2006 16:28
Aktiv.: 0.57

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej črpalke od Ulke, ki se uporabljajo v aparatih za kavo. Dim mašine od Martina (Jem) imajo vgrajene le te.
Nazaj na vrh
gkrusi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2009 3:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ulka ima sicer ta pravo stvar, vendar ni ravno najbolj poceni.
Všeč mi je rešitev z modelarsko črpalko za gorivo. Bom probal dobit kako poceni.

Kaj pa črpalka za gorivo iz avta? Ni je nek problem dobit rabljene, pritisk pa imajo nekatere tudi po nekaj barov, če se ne motim?

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz sem odprl eno avtomobilsko od VW. Neuporabno. Črpalka je potopna, komplet zalita z bencinom (vključno s krtačnim motorjem). Od nje mi je ostal črpalni del - keramično ohišje in kovinski črpalni zobniki. Če bi jo hotel uporabiti, je treba narest dotok in iztok... Izgleda kot keramični disk, debel 1cm, premera 5cm z ovalno luknjo zgoraj in spodaj.

Kaj je pa z obstoječo pumpo narobe? zarjavela? potrgana gumi tesnila? Eno tako sem imel jaz na servisu - je bila samo za temeljito očistit.

gkrusi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem gledal po Bolhi in jih je kar nekaj tudi zunanjih, tako da nebi smelo biti težav. Bolj me skrbi če je pritisk in to v redu. Sicer pa grem čez par minut v mesto pogledat če dobim kako ugodno modelarsko črpalko.
lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.82
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2009 12:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marcedes AMG pa verjetno še kateri višjega cenovnega razreda ima visokotlačno pumpo s brushless motorjem. (vem ker delamo rotor)
Potrebuješ pa verjetno vijačno tlačno pumpo ?

Ne vem pa kako bi tekočina vplivala na ležaje ?

gkrusi
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 14, 2009 10:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Rešeno z zobniško modelarsko črpalko in nepovratnim ventilom iz zračnice za kolo. Very Happy
Hvala!

aparat za meglo.jpg
 Opis:
Aparat za meglo z zamenjano črpalko
 Velikost datoteke:  109.4 KB
 Pogledana:  32 krat

aparat za meglo.jpg

Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 24.00

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 1:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmmmmmmm ... mislite da bi tak aparat lahko delal samo na vodo ?
DIY parna savna Mr. Green
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni