www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Izvleček iz pdf dokumenta, kako?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Srecko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Dec 2003 21:29
Aktiv.: 4.27
Kraj: Okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 19, 2009 8:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Preimenuj datoteko in boš vedel ali je to problem.

Sem preimenoval datoteko oziroma sem zbrisal v naslovu od f?r naprej in sedaj odpre. Applause Pray

LP Srečko

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 19, 2009 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Me veseli, da si uredil.

Znak ? je rezerviran znak - programi ga lahko razumejo kot ukaz (tako kot < > / \ : * |) in na tako napako Windows tudi opozori, če želiš datoteko poimenovati z njimi (pripeta slika). Če se ti znaki vseeno znajdejo v imenih datotek so težave neizbežne.

V tvojem primeru je bila verjetno na mestu, kjer je bil znak ? uporabljena katera od posebnih črk nemške abecede in je bil ta znak na tvojem računalniku narobe interpretiran.

Enako velja tudi v primeru če se uporablja naše YU znake. Na računalniku, ki ima prave kodne tabele, bo delovalo, na računalniku, ki je nima pa so mogoče težave.

Zato naj bi se za imena datotek uporabljali le znaki angleške abecede in številke ter znak - oz. _ , tudi presledek je lahko problematičen.

rezervirani znaki.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  7.39 KB
 Pogledana:  5048 krat

rezervirani znaki.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2009 11:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Azrael je napisal/a:
Me veseli, da si uredil.
V tvojem primeru je bila verjetno na mestu, kjer je bil znak ? uporabljena katera od posebnih črk nemške abecede in je bil ta znak na tvojem računalniku narobe interpretiran.

Ni bila uporabljena črka Nemške abesede ampak ena izmed "štancanuh" črk. Applause
Sem potem še enkrat pogledal "original" fail.

Bom za drugič vedel ker se mi je to opozorilo pojavilo že kdaj prej pa potem nisem naprej raziskoval.

Lp Srečko

aljazsukljan
Član
Član

Pridružen-a: Sre 04 Feb 2009 13:54
Aktiv.: 0.89
Kraj: Koper - Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 20, 2009 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Scansoft PDF Professional...Zakon je!!

Lp

Srecko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mene pa zanima ali se da s tem programom obrnit stran za 180 stopinj in, če kako se to naredi.
Gre se, da bi rad sprintal eno tiskanino in jo uporabil za izdelavo tiv z laminatorjem.

Slika v tem pdf, ki ga imam pa je narejena za osvetljevanje torej po foto postopku.

Sem poskusil tudi natisnit z pdf creatorjem pa mi ne uspe, da bi se obrnila.

Tudi v tiskalniku HP1018 ne vidim ali pa ne znam najti funkcije za obračanje, se lahko obrnr samo na "glavo".

Sem poskusil tudi PrintScren in in Alt+V in potem v slikarju obrnil samo ni to to ker tam ni potem ve; tiskanina 100% kakor mora biti in tudi precej razmazana je ko natisnem. Brick wall

Lp Srečko

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 5:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Srecko je napisal/a:
Mene pa zanima ali se da s tem programom obrnit stran za 180 stopinj in, če kako se to naredi.

V nastavitvah imaš nekje "Mirror image" ...

Lp, Frenki

Mirror_image.jpg
 Opis:
Zrcalna slika
 Velikost datoteke:  97.04 KB
 Pogledana:  2 krat

Mirror_image.jpg

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Srecko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 5:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

frenki je napisal/a:

V nastavitvah imaš nekje "Mirror image" ...

Lp, Frenki

Jaz v mojem HP najdem samo to funkcijo za rotacijo, ki pa če poskusim natisnit samo na "glavo" obrne stran tiska pa isto kot original torej je tudi tekst prav obrnjen moral pa bi biti narobe. Brick wall Boo hoo!
Obrnjena pa je druga slika.
Lp Srečko

HP1018.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  28.36 KB
 Pogledana:  6 krat

HP1018.png

HP1018_obrnjena.PNG
 Opis:
 Velikost datoteke:  29.43 KB
 Pogledana:  3 krat

HP1018_obrnjena.PNG

Azrael
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Aktiv.: 22.15
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 30, 2009 6:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brezplačni Primo pdf (virtualni tiskalnik za ustvarjanje pdf datotek, enako kot Pdf Creator), zna natisniti zrcaljeno pdf datoteko.

Ne jamčim, da se bo ohranila velikost (načeloma bi se morala), lahko pa poskusiš.

primopdf.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  32.82 KB
 Pogledana:  2 krat

primopdf.jpg

Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Srecko
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Sep 11, 2009 11:42 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker mi nikakor ne uspe ali pa jaz ne znam, bi prosil nekoga, da mi zrcali to ploščico za el. pastir, ki jo dajem v priponko in jo potem vrne kot priponko. Hvala. Brick wall Boo hoo!

Lp Srečko

PS pa naj jo poveča na 100% ker ko sem poskusil predogled mi ni odprlo v 100%
sliki.

El.pastir_elektor.pdf
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  El.pastir_elektor.pdf
 Velikost datoteke:  160.38 KB
 Downloadano:  26 krat

lucca brassi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46
Aktiv.: 17.79
Kraj: KOČEVJE

PrispevekObjavljeno: Sob Sep 12, 2009 9:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

srečko pošlji mi svoj mail pa ti dam prerisano ploščico s nekoliko oddebeljenimi vezicami in odstranjenimi ''rezkarskimi otočki ''

Če te ne moti je narisana v CIRCAD98 ki ga uporabljam za simpl vezja in prerisovanja - če ga nimaš ti pošljem tudi program cca 6Mb - deluje na vseh WIN OS (trenutno na visti ult 64bit)

Ima pa še to dobro lastnost da dela zelo lepe printe

lps

Zajeta slika.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  143.84 KB
 Pogledana:  10 krat

Zajeta slika.JPG

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Programska oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 11 dni