www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Ali je to eprom.

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
dule
Član
Član

Pridružen-a: Sre 02 Sep 2009 21:01
Aktiv.: 0.25
Kraj: prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 8:17 pm    Naslov sporočila:  Ali je to eprom. Odgovori s citatom

Ohišje je dip 28 pin.Oznaka ST 89006N M27512F1 ima okence za predvidevam brisanje oz.,,, zanima me če je še to sploh uporabno in za kaj.HVALA.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, to je 64kx8 velik eprom. Epromi so prvensteno bili v rabi z raznimi procesorji, ki niso imeli lastnega pomnilnika.
Zakaj se da uporabit?
Na enostaven način lahko narediš 8 kanalen light show, novoletne lučke.... Zraven potrebuješ recimo en števec kot je 4040 za naslavljanje ter vir clocka za števec. 555, 4011,4001,...itd.

dule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 8:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za hiter odgovor.Ampak o programiranju in konstruiranju vezij so mi ušla leta.Pred 20 leti,ko sem hodil v s. šolo ni bilo intrneta ,forumov pa še učiteji so bili za en k...... Eprome sem slučajno dobil po pomoti iz conrada namesto NE 555.Takrat mi je še material vozil stric iz nemčije .Sedaj po končani gradnji hiše pa še za hobi naredim kaj. Ker vidim da si v tem zelo doma ,bi se dalo zmenit če mi narišeš vezje za recimo 8 kanalni light shov in sprogramiraš eprom.Imam 4 komade en meni 3 tebi če ti ustreza.
Nazaj na vrh
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.93
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 8:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Citiram:
Hvala za hiter odgovor.Ampak o programiranju in konstruiranju vezij so mi ušla leta.Pred 20 leti,ko sem hodil v s. šolo ni bilo intrneta ,forumov pa še učiteji so bili za en k......

Jaz sem v šolo hodil skoraj pred 30-timi Wink...

Citiram:

....Imam 4 komade en meni 3 tebi če ti ustreza.

Te šare bi se pri meni našlo kake pol kile. Malo pobrskaj po spletu sigurno najdeš kak načrt.

P9080134.JPG
 Opis:
Šara..
 Velikost datoteke:  410.1 KB
 Pogledana:  7 krat

P9080134.JPG

dule
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 9:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

vidim da sem kar redno mimo usekal vse eno hvala za tvoj trud.
Nazaj na vrh
jjakob
Član
Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12
Aktiv.: 5.69

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tak načrt sem prav zagotovo nekje že videl. V kakem Svetu elektronike, Timu, ali nekje na internetu. Osebno se ga nisem lotil, ker nisem imel dostopa do programatorja za EPROMe. Lahko malce pobrskam, če te zanima.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
dkone
Član
Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53
Aktiv.: 9.51
Kraj: Krško

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker bojo spet kmalu novoletni prazniki si lahko omisliš zvezdo iz elektorja. Ima zelo lepe efekte,nekoga pa samo "našuhti" da ti eeprom sprogramira.

http://www.elektronik.si/phpBB2/viewtopic.php?t=1575

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.05
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Tor Sep 08, 2009 11:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Škoda novega eproma za novoletne lučke. Za tako napravico se uporabi kar BIOS čipe s stare matične plošče. Pa še sprogramirani so že.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Komponente in podsklopi Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 494 dni