|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Sre Avg 12, 2009 9:16 pm Naslov sporočila: Explorer |
|
|
Pozdravljeni,
Imam težave z explorerjem. Občasno, zadnje čase pogosteje, se mi pojavlja, da zamrzne med brskanjem v mapah. Nekatere mape tudi zelo dolgo odpira...
Ima kdo kakšno izkušnjo s tem?
Antivirusni ne javlja nobenih virusov (licenčni, redno posodobljen), imam še RegCure za popravljanje napak v registru,...
Pognal sem že nekajkrat preverjanje vseh diskov s popravljanjem napak in tudi defragmentacijo in ni uspeha. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Azrael Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46 Prispevkov: 4432 Aktiv.: 22.15 Kraj: Gorje
|
Objavljeno: Sre Avg 12, 2009 9:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Za vsak primer poženi diagnostiko proizvajalca diska. Mogoče ti odpoveduje disk. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Avg 12, 2009 10:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brskaš po mapah v katerih imaš kakšne snete filme? _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregoral Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42 Prispevkov: 688 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Avg 12, 2009 11:36 pm Naslov sporočila: explorer zmrzuje |
|
|
Zdravo,
problem je lahko v dodatnih informacijah o datotekah, zato predlagam da (vsaj za test), izklopiš to opcijo.
Disable Video size, bitrate, length info in explorer (often hangs)
regsvr32 /u shmedia.dll
Disable image size, ... (also preview)
regsvr32 /u shimgvw.dll
LP, Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.83 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Avg 13, 2009 7:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, čudno obnašanje. To se mi dogaja prvič.
Bom poskusil navedene predloge. Odpoved diska skoraj ne bi smela biti, ker je star cca 1,5 leta.
Dodatne informacije o datotekah? Zakaj bi to bila težava?
Sprašujem se kaj mu ovira pri brskanju, da je včasih tako počasen ali pa kar zamrzne. Spomina je dovolj, tudi procesorja ne obremeni,...nič znakov, da bi česa primanjkovalo.
So to kakšne izgubljene informacije ali pa napake v registru mogoče? Lahko, da ta RegCure program kvečjemu še poslabšuje stanje registra, ko popravlja oz. čisti register? Bi lahko imalo kaj veze? _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.60 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
To se je meni dogajalo pri "dol potegnjenih" filmih.
Explorer ima grdo "navado", da vse datoteke v mapi "pošlata" - pri filmih pa zablokira. Take filme sem nato brisal iz ukazne vrstice... _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gumby Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32 Prispevkov: 4066 Aktiv.: 18.36
|
Objavljeno: Pet Avg 14, 2009 11:35 am Naslov sporočila: |
|
|
aly je napisal/a: |
To se je meni dogajalo pri "dol potegnjenih" filmih.
Explorer ima grdo "navado", da vse datoteke v mapi "pošlata" - pri filmih pa zablokira. Take filme sem nato brisal iz ukazne vrstice... |
Explorer je uporaben samo za eno stvar: da z njim poženeš setup.exe od Total Commander-ja  _________________ Tule nisem več aktiven. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gregoral Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42 Prispevkov: 688 Aktiv.: 3.04 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Sep 13, 2009 9:10 pm Naslov sporočila: explorer zmrzuje |
|
|
Zdravo, si rešil težavo?
Meni osebno TotalCommander ni všeč. Rajši imam odprtih več explorer oken.
Pred leti, ko sem delal še pod DOSom, sem bil pa pristaš NortonCommanderja.
Gregor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

|
Objavljeno: Pon Sep 14, 2009 2:22 am Naslov sporočila: |
|
|
Ne, nisem imel časa, da bi se ukvarjal s tem.
Sem pa opazil, da včasih, ko ne prikaže vsebine določenih map, kliknem nazaj in nato še enkrat v tisto mapo in nakar jih prikaže.
No, ko pa popolnoma zablokira pa ga moram zapreti.
Bom poskusil s kopiranjem filmov in drugih problematičnih datotek na drugi disk. Imam eno mapo "download" v katero shranjujem vse inštalacijske programe in tista mapa se zelo počasi odpira in to je že od vsega začetka. _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
boco Član

Pridružen-a: Čet 31 Jul 2003 9:42 Prispevkov: 919 Aktiv.: 3.87 Kraj: Ptuj/Kranj/Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 14, 2009 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
gumby je napisal/a: |
Explorer je uporaben samo za eno stvar: da z njim poženeš setup.exe od Total Commander-ja  |
Se podpišem po tole izjavo .
LP
Boris |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
horvi Član

Pridružen-a: Čet 17 Mar 2005 16:36 Prispevkov: 156 Aktiv.: 0.66 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Sep 14, 2009 12:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
boco je napisal/a: |
Explorer je uporaben samo za eno stvar: da z njim poženeš setup.exe od Total Commander-ja  |
Se podpišem po tole izjavo .
LP
Boris |
... tudi jaz zaženem Explorer prvič & zadnjič ko nameščam TC  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igor_k Član

Pridružen-a: Pon 19 Jul 2004 11:44 Prispevkov: 1011 Aktiv.: 4.26 Kraj: Rače
|
Objavljeno: Pon Sep 14, 2009 12:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Explorer je uporaben samo za eno stvar: da z njim poženeš setup.exe od Total Commander-ja
|
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Samo87 Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 2:14 Prispevkov: 462 Aktiv.: 2.17 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Pon Sep 14, 2009 1:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
ElGrigon je napisal/a: |
Odpoved diska skoraj ne bi smela biti, ker je star cca 1,5 leta. |
Sem ravno dobil računalnik s servisa - odpovedal je disk. Računalnik pa je star leto in pol, tako da te možnosti ne izključi.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dexboy Član

Pridružen-a: Pon 01 Sep 2008 22:46 Prispevkov: 1116 Aktiv.: 5.44 Kraj: Horjul
|
Objavljeno: Tor Sep 15, 2009 9:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ko je ravno tema o Explorer-ju:
Ali obstaja kakšen način, kako vrniti nazaj vse ikone (pri uri), če je potrebno Explorer-ja prisilno zapreti (end process/explorer.exe v task managerju) in ko ga ponovno zaženem, mi "izgine" pol ikonic (nekaj se jih nanovo naloži, ostale ne).
Vem, da se tole lahko reši z restartom sistema ampak meni to žal ne diši preveč  _________________ Imagination is more important than knowledge.
-Albert Einstein- |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mrsmok Član

Pridružen-a: Tor 15 Sep 2009 10:50 Prispevkov: 60 Aktiv.: 0.31 Kraj: Gorenja vas
|
Objavljeno: Tor Sep 15, 2009 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lahko daš Logout in se ponovno prijaviš v sistem |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni