www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Instument za iskanje kablov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 2:40 pm    Naslov sporočila: icon_question Instument za iskanje kablov Odgovori s citatom

Ravno listam nov Conrad-ov katalog. V njem sta dva instrumenta za iskanje kablov. (Instrument, ki mi manjka v domači delavnici. Pred časom sem sicer naredil enega v samogradnji, ki sicer deluje, a je problem ohišje)
Eden je pod kataloško 121928 drugi pa 100879. Razlika v ceni je ca 40€. Vrašanje za poznavalce oz. Iztoka. Katerega priporočate.

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko11
Član
Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 17:47
Aktiv.: 3.76
Kraj: Dobrepolje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo

Jaz imam LSG-3,
če hočeš, ti ga pošljem za test,
ker jaz ga ne potrebujem, je skoraj nov, še v garanciji.

Lahko se zmeniva pod zasebno.

LP,marko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.86
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 5:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem naročil tega.
Če je kabel v stiku, spremeni melodijo.
Za test sem ga priključil med zemljo in izgubljeno fazo (v breznapetostnem stanju). Med iskanjem kabla sta v omarici "peli" obe žici "zemlja" in "faza".
Zadeva deluje OK. Imam samo dve pripombi:
-Priložena navodila so samo v grabljicah.
-Z notranjim robom pokrovčka baterij bi se v sili verjetno lahko obril.
Nazaj na vrh
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 7:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Silvo, tistega dražjega sem že nekajkrat uspešno uporabil tako v el. omaricah z debelimi snopi žic in tudi pri iskanju prekinjenih el. talnih grelcev. Kakšna je razlika pa bom lahko bolj točno povedal, ko ga dobim na test ker gre za novo serijo VC izdelkov in ga dobimo šele konec meseca.

Tehnične podrobnosti enega in drugega pa tukaj:
121928
100879
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 9:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok hvala za informacijo. Kake so kaj mehanske lastnosti naprave? Saj veš, tole je za rabo večkone na terenu. Sicer je tale dražji kar zanimiv. Škoda edino, da ne omogoča iskanja vodnika pod napetostjo. (Tole bi bilo dobrodošlo, za iskanje varovalke za nek porabnik ali vtičnico v kakem industrijskem razdelilcu. )
Iztok
Član
Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55
Aktiv.: 20.94
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 10:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti dražji LSG-3, ki zgleda malo starejši in nima funkcij multimetra ima eno zelo zanimivo in uporabno funkcijo. Z njim lahko namreč iščeš odprt vodnik (s tem mislim, da drug konec ni nikamor priključen) tako, da na eni strani priključiš le en krokodilček in s tem vodnik spremeniš v nekakšno VF anteno, ki jo potem s tistim "flomaster" sprejemnikom najdeš tudi na pol metra. Njegov predhodnik LSG je imel podobno funkcijo vendar z veliko pomanjkljivostjo, ker si moral za takšno iskanje priključit dva krodilčka - na začetek in konec iskanega vodnika, kar je bila velika pomanjkljivost.
Če ima to ta novi LSG-4 sicer ne dvomim, ampak bom prej raje poizkusil.

Ta funkcija mi je prišla že velikokrat prav, kadar sem naletel na kakšno omaro s starimi kontaktorji, kjer so bili načrti samo še sanje, kanali z žicami pa nabito polni.

Mislim, da je bil z novo serijo VC instrumentov (nov dizajn in tudi proizvajalec) narejen kar konkreten napredek tudi pri vzdržljivosti, ker imajo skoraj vsi ohišje iz trde gume.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 14, 2009 10:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z nakupom se mi ne mudi. Iztok, ko ga boš dobil na testiranje sporoči rezultate.
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da malo obudim tole temo...

Ali se ta dva Conrada lahko vsaj približno primerjata s temle kitajskim Flukejem ?

BOSCH za dobrih 100 EUR je za iskanje vodnikov tako rekoč neuporaben, sploh ko pride v bližino armature. Je pa zelo dober za iskanje prostega mesta, kje izvrtati luknjo... Ugodno prodam!

Iztok, se da mogoče dobiti kaj na test?
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 8:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iztok se ne javlja že od ponedeljeka 13. Decembra 2010 Whistle

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
satelitko
Član
Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27
Aktiv.: 7.48
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 09, 2012 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, sem tudi sam kasneje preveril.
No ja, pa kdo drug, ki se je igral s tem?
Nazaj na vrh
Vajdo
Član
Član

Pridružen-a: Čet 23 Sep 2004 23:06
Aktiv.: 4.58
Kraj: Ribnica

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 9:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:

Kakšen poseben razlog?

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 10:56 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vajdo je napisal/a:
Branez je napisal/a:

Kakšen poseben razlog?

Iztok moderira in administrira conradov forum.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 10, 2012 10:59 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še z enim drugim članom se nista najbolje razumela, in so bile dolge maše na forumu, pa je Iztok prostovoljno odšel.

Iztoka ali njegovega kolega še vedno brez težav dobiš na telefon, pokliči v Conrad Grosuplje na tehnično pomoč. Glede nabave intrumentov bo sigurno lahko pomagal.

besoft
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Apr 2012 10:22
Aktiv.: 3.62
Kraj: Žižki - Prekmurje

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No jaz pa namojem MD9050 tudi imam funkcijo iskanja kablov v steni..pa še kašnen drug bonbonček, ka sploh nisem vedel da obstaja.

Dejansko vklopim funkcijo EF in za čelno približam steni, instrument začne piskati, bližje kablu, bolj pogosto piska..pa tudi z bargrafom na displayu prikazuje jakost signala.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 11, 2012 10:41 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Še z enim drugim članom se nista najbolje razumela, in so bile dolge maše na forumu, pa je Iztok prostovoljno odšel.
Shocked
Kaj naj to pomeni da sem se jaz skregal z njim? Tu si se pa grdo zmotil!

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni