|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Ned Sep 20, 2009 4:18 pm Naslov sporočila: Blagajna Royal Alpha 1750 - nastavitev |
|
|
Starši so kupili rabljeno blagajno Royal Alpha 1750 in zdaj morem jaz to sprogramirat. Moram spremenit glavo računa, vnesti nove izdelke na hitre tipke in določiti davčne razrede.
blagajna vse to podpira a mi ni jasno kako naj to nastavim, ker nimam navodil in tudi na netu jih ne najdem na proizvajalčevi strani ni nič http://www.royalsupplies.com/drivers-manuals.html razen papirja zanjo, verjetno zato ker je malo starejša. Ima pa COM port, ki se uporablja tudi za čitalec črtne kode. A nikjer ne najdem programa (se mogoče programira direktno prek hiper terminala?)
Skratka ve kdo kako jo nastavit nove izdelke ipd?
Nazadnje urejal/a Dorijan Ned Sep 20, 2009 6:10 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PPG78 Član

Pridružen-a: Ned 27 Jul 2003 14:09 Prispevkov: 2343 Aktiv.: 9.86 Kraj: Gorenjska
|
Objavljeno: Ned Sep 20, 2009 4:26 pm Naslov sporočila: Re: Blagajan Royal Alpha 1750 - nastavitev |
|
|
Dorijan je napisal/a: |
... Ima pa COM port, ki se uporablja tudi za čitalec črtne kode. A nikjer ne najdem programa (se mogoče programira direktno prek hiper terminala?)
... |
Poveži z PC-jem ter poglej če pošlje kakšne podatke ob vklopu. Hitrost je verjetno 9600.
Edit: LAhko pogledaš tudi navodila od drugih modelov Royal, mogoče je kaj uporabnega, manual1, manual2
LP, Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Sep 20, 2009 5:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Programira se preko tipkovnice (ustrezne ključe si dobil verjetno zraven), pri tem ti serijski port ne bo nič koristil. Namenjen je čitalcu črtne kode. Pozorno preberi navodila, ki jih je linkal Peter, postopki se od modela do modela ne razlikujejo veliko.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Ned Sep 20, 2009 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali ima samo en DE-9 priključek ali dva? _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frenki Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26 Prispevkov: 6736 Aktiv.: 28.36 Kraj: Ljubljana (JN76GB)
|
Objavljeno: Ned Sep 20, 2009 7:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
airwolf je napisal/a: |
Ali ima samo en DE-9 priključek ali dva? |
Kaj pa če ima 3? Delal sem že z blagajno, ki je imela 8 serijskih portov, pa noben od njih ni bil namenjen "programiranju". A lahko malo razložiš namen svojega vprašanja? Koliko takih in podobnih blagajn si pa že imel v rokah? Serijski porti so v večini primerov namenjeni priklopu periferije kot so printerji, tehtnice, čitalci črtnih kod, razni customer displayi, POS terminali in podobna šara, ki jo običajno vidiš navlečeno okrog prodajnih mest. Ja, tudi komunikacijski vmesniki so običajno prisotni, posebno pri blagajnah , ki so namenjene večjim sistemom. Ampak brez dokumentacije (ali pa z njo) je uporaba za tako trivialen namen kot je napisan zgoraj nesmiselna.
Lp, Frenki |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2221 Aktiv.: 10.67 Kraj: Polhov Gradec
|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 9:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Slabo sem se izrazil. Želel sem le vedeti, če je kak priključek na zadnji strani označen s Console. _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

Pridružen-a: Ned 08 Jul 2007 11:03 Prispevkov: 1159 Aktiv.: 5.29 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 10:51 am Naslov sporočila: |
|
|
Vse se da programirati preko tipkovnice vendar je lažje blagajno Alpha royal 1750 programirati z za to namenskim programom ki deluje v DOS-u.
Za programiranje potrebuje tudi poseben kabel.
Programira pa se vse, od PLU do barkode in stopnje davka, popustov.......
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2564 Aktiv.: 12.36 Kraj: južnoprimorska
|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 11:31 am Naslov sporočila: |
|
|
ima samo en DB-9 priključek
in navodila za ostale mi nič ne pomagajo, saj ne morem spremeniti niti ure in datuma(možno da je kje nastavljeno geslo a nič ne vpraša)
tipke, ki je v navodilih za vse ostale #/ST/NS ni je le #/NS, ki mi pa javi error 1, za katerega spet ne najdem opisa.
pa še na stikalu imam opcije prg2, off, reg, X(T), V, Z, prg1 in vse ostale blagajne imajo samo eno stopnjo za programiranje...
p.s. Kako se imenuje tisti program za programiranje v DOSu |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PZUFIC Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06 Prispevkov: 6987 Aktiv.: 32.55 Kraj: Rakek
|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 5:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samo predlog, sicer te blagajne ne poznam. je možno, da jo majo še kje v kakšni trgovini pa bi tam vprašal kako se nastavi. _________________ Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 7:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Po temle sodeč, naj bi ta blagajna imela PC povezavo.
primerjava _________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
salvador Član

Pridružen-a: Pon 04 Okt 2004 18:51 Prispevkov: 87 Aktiv.: 0.37 Kraj: koroška
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 7:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Program se imenuje 1750a.exe ( je skoraj tako redek kot ptičje mleko )
Za povezavo je potrebno vključiti port ( lahko izbiraš med barcode readerjem in programiranjem , vključi se pa preko tipkovnice)
Za programiranje blagajne se pa uporablja poziciji ključa PRG1 in PRG2.
Brez navodil je "mrzla" ker je toliko nastavitev.
Imam star prenosnik na katerem je ta program in kabel za programiranje.
Od ene moje stranke lahko izpulim navodila ( če jih želiš kopirati ).
Blagajna sprejme nekje 1000 različnih izdelkov ( odvisno od modela, ene so imele malo manj spomina).
Lahko pa ti pošljem tudi program , vendar brez pravega kabla ne bo šlo.
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
pošlji mi kar imaš, iz kje pa si(zaradi navodil)
kakšen kabel mora bit, je v njemu kak pretvornik?
če je si pripravljen prodati/posoditi svojega?
imam tudi jaz en star prenosnik z dosom,
(386 gorenje point, 4mb rama, 40mb spomina ) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
a.vidmar Član

|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kraj: Postojna
Program ti pošljem ko se dokopljem do računalnika z disketo. (ko pridem domov)
Lahko ti posodim kabel.
Prodajalec ni imel navodil??
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jjakob Član

Pridružen-a: Pet 19 Nov 2004 14:12 Prispevkov: 1348 Aktiv.: 5.68
|
Objavljeno: Pon Sep 21, 2009 9:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako je vezan kabel se da zelo enostavno ugotoviti z multimetrom in 5 minutami časa. Tudi izdelava novega je enostavna, ko enkrat veš, kako je povezan stari. 9 pinov povezat pa ja ni nek bav-bav... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni