www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

komunikator SAGEM
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
joc
Član
Član

Pridružen-a: Pet 22 Dec 2006 14:19
Aktiv.: 1.64
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2009 8:02 pm    Naslov sporočila:  komunikator SAGEM Odgovori s citatom

Zdravo.

Komunikator je prenehal z delovanjem po udaru strele... Sicer se prižge, tudi ukaze daljinca sprejema (on/off, +/- glasnost...) vendar se obnaša kot da nebi bilo povezave z modemom oz. kot da bi bil mrežni kabel izklopljen - po določenem času se pojavijo črtice...
Pomoje je napaka nekje na komunikacijskem vhodu. Ne vem ali se te zadeve sploh popravlja ali je edina rešitev, da se kupi novega?

03102009_018.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  362.41 KB
 Pogledana:  22 krat

03102009_018.jpg

03102009_019.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  378.92 KB
 Pogledana:  13 krat

03102009_019.jpg

Nazadnje urejal/a joc Sob Okt 03, 2009 8:27 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved

Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Aktiv.: 32.55
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2009 8:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Doma ga boš verjetno zelo težko popravil. Vprašaj na servis koliko bi stalo popravilo. Po kateri liniji pa je strela udarila po UTP ali 230V?
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2009 8:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PZUFIC je napisal/a:
Doma ga boš verjetno zelo težko popravil. Vprašaj na servis koliko bi stalo popravilo. Po kateri liniji pa je strela udarila po UTP ali 230V?

Tudi sam imam občutek, da ga sam verjetno res ne bom popravil... po UTP liniji...
Je od prijatlelja pa me je prosil, če bi pogledal... Na modem ima priključena dva komunikatorja. En je ostal "živ" oz. še vedno deluje medtem, ko je drugi "crknil". "Crknil" je tudi en komunikacijski izhod na modemu, ki je namenjen povezavi s komunikatorjem.
Na servisu so mu rekli, da vzamejo 20€ za pregled potem pa, če jim uspe popravit računajo še delo in dele...

robert
Član
Član

Pridružen-a: Sob 29 Maj 2004 21:48
Aktiv.: 8.03
Kraj: Tolmin

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2009 8:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz imam enega na obdukciji Mr. Green

Najprej sem mislil, da je odletel samo ethernet trafo na vhodu pa je vse OK.
Do sedaj je edino pametno kar sem ugorovil, da ne oscilira kristal 25MHz na vhodnemu LAN cipu - octitno se poslovi prav ta cip (desno od zascitne plocevine na sliki) Rolling Eyes

Nazadnje urejal/a robert Sob Okt 03, 2009 8:57 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.61
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2009 8:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
Have you ever seen this automated forex

robert!
trojanca imaš na mašini, ki ti avtomatsko dopiše spam sporočilo zraven Exclamation d'oh!
Dejanski link sem odstranil..

joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 03, 2009 9:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

robert je napisal/a:
Tudi jaz imam enega na obdukciji Mr. Green

Najprej sem mislil, da je odletel samo ethernet trafo na vhodu pa je vse OK.
Do sedaj je edino pametno kar sem ugorovil, da ne oscilira kristal 25MHz na vhodnemu LAN cipu - octitno se poslovi prav ta cip (desno od zascitne plocevine na sliki) Rolling Eyes

hmmm... riskantno je... če je res samo ta čip šel, se mogoče še splača popravljat kajti pri farnellu je 23,57€ + poštnina... Na bolhi sem gledal prodajajo komunikatorje tam za 80€...

[g0ran24]
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Avg 2005 11:27
Aktiv.: 2.12
Kraj: Brežice

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 05, 2009 11:27 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Popravljat se pomoje ne splača. Sam imam Siol ter sagem komunikator vendar rajši uporabljam stari Amino in so pomoje tudi cenejši.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
bbenci2
Član
Član

Pridružen-a: Pet 02 Maj 2008 20:11
Aktiv.: 0.55
Kraj: Moravske Toplice

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 1:50 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

[g0ran24] je napisal/a:
Popravljat se pomoje ne splača. Sam imam Siol ter sagem komunikator vendar rajši uporabljam stari Amino in so pomoje tudi cenejši.

Vendar z Aminotom ne moreš odpreti MPEG-4 programe.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
bosces
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pon 19 Okt 2009 22:02
Aktiv.: 0.01

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 19, 2009 10:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

fantje, imam dva komunikatorja ki sta mi crknila v roku 2 tednov (na različnih lokacijah oz. oddaljena cca 80 km), ko sem priklopil komunikator je iskal signal (utripajoča rdeča) in nato so se pokazale črtice (zvok in ostala sranja so delala samo slike ni bilo) prišel je serviser ki je bil v srednji moj sošolec, preveril je povezave na obeh izhodih modema, ki so bile ok in njemu je na compu tv delal. Rkel mi je da ima večina komunikatorjev to hibo da se jim zjebe tale utp vhod (teh 8 žičk se skrivi in ni kontakta, dovolj je da se skrivi že samo ena). Priporoča da ko enkrat vštekaš utp kabel da ga ne vlečeš več ven, ker se lahko takoj zadeva pokvari oz. kakšna žička ostane zvita-potlačena

Predlagal mi je naj probam zdraven utp vtiča zarinit zobotrbec Rolling Eyes in bo mogoče delalo, prinesel sem mu zobotrebce in se je tam mantral Laughing , enega je usposobil drugi je ostal mrtev.

Oba sem nesel na siol in ko so mi razložili koliko je popravilo sem se takoj odločil da jih odjebem in grem na T2.

Danes sem za foro šel pogledat te žičke na utp vhodu in res na enemu je bila 1 povita na drugemu pa 2, žičke sem nekako našponal na vzven in glej ga zlomka to sranje spet deluje.

Mogoče bo komu v pomoč, najboljša preventiva pa je čimdlje od siola ker je sranje
Nazaj na vrh
dej4n
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Sre 07 Okt 2009 21:37
Aktiv.: 0.01
Kraj: korena

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 22, 2009 9:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

no pri nam je [slovenščina je zame španska vas] strela udarla, pa sem poklical telekom pa so mi ga prišli brezplačno menjat!
joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 9:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je komu že uspelo popravit komunikator? Napaka?

Lp.

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 9:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni so odpovedali zelo kitajski elektroliti v napajalniku... sem jih zamenjal z malo manj kitajskimi... zaenkrat deluje Very Happy
joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 9:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

gumby je napisal/a:
Pri meni so odpovedali zelo kitajski elektroliti v napajalniku... sem jih zamenjal z malo manj kitajskimi... zaenkrat deluje Very Happy

Gumby, kaj a se ni prižgal?

gumby
Član
Član

Pridružen-a: Sob 28 Apr 2007 12:32
Aktiv.: 18.36

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 9:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prižgal se je, vendar je bilo precej helikopterskih efektov v zvoku, nonstop so bili problemi z povezavo, TV je pogosto in brez razloga preklapljal med 4:3 in 16:9, itd
joc
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 07, 2010 10:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aha... danes me je prijatelj vprašal, če bi pogledal komunikator, ki mu je na lepem "odnehal". Ne najde povezave - konektor UTP zgleda vredu, mal sem našprical s kontakt sprejem, polotal kontakte konektorja na tiskanini - brez uspeha Sad
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni