www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Projektor <-> VGA
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
sebastjan.kamensek
Član
Član

Pridružen-a: Sob 26 Jul 2008 11:04
Aktiv.: 4.99
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 31, 2009 12:51 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Heh jaz sem isti problem rešil takole. Na sam projektor (višji cenovni razred -> isto predavalnica) sem pripel klasičen pc z močnejšo grafično kartico (9500gt). Sam projektor je podpiral isti nabor vhodnih proključkov. Zraven sem privezal (da kdo ne odnese pomotoma s sabo) usb flash pomnilni ključek (prezentacijo si enostavno prenesel na ključek in na stacionarni pc > še ena prednosti, da ti ni bilo potrebno vlačit samo celega "leptopa" lahko si prinesel samo ključek). Če pa je že hotel kdo izrecno delat iz svojega računalnika pa sem pripravil tole klik . Za gonilnike sem jasno in glasno povedal vsem da če bodo uporavljali okna potem ne bo težav. z mac os je delalo brezhibno z linux pa so bile težave, ker stvar ni bila čisto podprta in je celikokrat slika kar zamrznila. Na stacionarni pc pa sem naložil še tale "programčič" klik ki poskrbi, da se računalnik po vsakem zagonu povrne v prej znano stanje (vse nove datoteke se izbrišejo), in tako sem zaščitil particijo C (primarna) in preprečil sesuvanje sistema. Seveda sem pustil eno particijo odprto, ki sem jo 1x tedensko praznil -> das si lahko prezentacijo shranil na disk (večdnevna predavanja) in si ob morebitnem sesutju sistema ob ponovnem zagonu dobil vse podatke.

l.p.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 31, 2009 1:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Dorijan je napisal/a:
če imaš laptop si kupiš USB grafično kartico s HDMI izhodom

Ja, tole kar vleče.
Ima kdo izkušnje, kako je s predvajanjem filmov na USB zunanji grafični Question Bandwidth pa te reči?

Cena je pod 100 U$D.
http://www.cooldrives.com/usb-hdmi-adapter-dvi.html
http://www.nextag.com/Startech-USB2DVIE-USB-to-628438750/prices-html
http://www.nextag.com/Trustin-Sabrent-USB-DH88-611940879/prices-html
http://www.pcnation.com/web/details.asp?affid=304&item=Y84649

1.) Pri prvih dveh izdelkih vidim, da je max. horizontalna resolucija 1680 oz. 1600 pikslov. To je škoda, ker zna projektor pokazat več (UWXGA oz. 1920x1080).
2.) Pogledal sem si še tale link (upam, da je to ta projektor, ki ga imate v firmi) in če pogledaš pod tč. 1.2, piše:
"Besides that, the projector does not support any PC resolutions, neither XGA, nor SXGA, nor SVGA. So a PC has to be configured to video resolutions (1280x720 or 1920x1080) for the HD1 to be able to project a desktop."
To je tudi mene presenetilo in če je temu res tako, ti tiste "škatlice" s 1600 piksli horizontalne resolucije nič ne pomagajo.
3.) Tudi sam sem naletel točno na isti link kot sokrat, vendar nisem prepričan, da zna projektor tak signal "prebaviti". Iz sheme vidim, da gredo RGB signali direktno skozi, h-sync in v-sync pa se združita v en signal. Na izhodu imamo 4 signale, projektor (3 komponentni vhodi) pa naj bi imel sync na Y vhodu.
Ne spoznam se na elektrotehniko popolnoma nič, pa me zanima ali potem žici od G in composite sync kar skupaj povežeš in pelješ v projektor, pa je.
3a.) Kakorkoli sem gledal oboja navodila, še zmeraj se mi zdi, da mora biti komponentni video tak kot na tej sliki, kar pa ni enako kor RGB.

Če prav razumem problem, potem boste imeli v firmi različne notranje in zunanje sodelavce, ki bodo hoteli nekaj iz njihovega laptopa pokazat v konferenčni sobi. Jaz bi se odločil za VGA 2 HDMI varianto, ali pa VGA 2 component video.
Poleg prejšnjih pomislekov glede USB/HDMI, je še vprašanje ali bi res delovalo PnP ali bi rabil kake gonilnike. Potem se stvar hitro zakomplicira. Skoraj na vsakem simpoziju, ko predavatelji privlečejo svoje laptope, vidim, da imajo nekateri težave že s kombinacijo tipk za aktivacijo zunanjega VGA izhoda.

lp, Gašper

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 31, 2009 3:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz nisem bral navodil; zanasam se na Alyjev opis, kjer pravi, da projektor podpira locen kompozitni sync.

Za syn-on-green je potrebno vezje se malce dopolniti, hkrati s tem ze posegas v (posteno VF pri FullHD) video signal, zato je zelo lahko zeleno komponento pokvariti. Precej lazje je, ce graficna podpira sync-on-green (marsikatera ga), a se na to ne mroes zanasati, ce bo tja hodila raja z enimi nakljucinimi laptopi.

aly
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51
Aktiv.: 39.60
Kraj: Kranj - struževo

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

huh, bero, hvala za te info - sploh nisem porajtal, da ne podpira računalniških resolucij...
Citiram:
Analog Video Input Format 480i, 480p, 576i, 576p, 720p/50 Hz, 720p/60 Hz, 1080i/50 Hz, 1080i/60 Hz

Digital Video Input Format
480i, 480p, 576i, 576p, 720p/50 Hz, 720p/60 Hz, 1080i/50 Hz, 1080i/60 Hz,
1080p/24 Hz, 1080p/50 Hz, 1080p/60 Hz, VGA 60Hz

Na domači grafični kartici sem gledal, kakšne resolucije omogoča in je s projektorjem kompatibilno pri slednjih resolucijah:
- 480p (640x480)
- 720p (960x720), (1280x720)
- 1080p (1920x1080)
Slika iz računalnika je itak vedno Progressive scan (p).

Tako da bi lahko uporabil pri prvi zunanji kartici le resolucijo 640x480 (hm, zelo uporabno), pri drugem bi pa šlo, ker podpira nativno resolucijo projektorja (1920x1080). Pa še adapter je treba zraven, kar nanese skupno 135 USD.

Pa še en par sem jih našel...
ena
dva

bero
Član
Član

Pridružen-a: Pet 12 Sep 2008 12:24
Aktiv.: 1.31
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 05, 2009 8:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:
Pa še adapter je treba zraven, kar nanese skupno 135 USD.

Imaš ZS

lp, Gašper

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2009 9:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odločam se za nakup tega vmesnika:

http://www.startech.com/item-specs/USB2DVIE-USB-DVI-VGA-External-Dual-or-Multi-Monitor-Video-Adapter.aspx

Ka je kdo videl v Evropi? Da ne bi iz Amerike naročal..

Na Ebay-u je po 52€ + 30€ poštnine + davek = 100 eur.

aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2009 10:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem iskal na Ebuyer.com, BT, dabs.com - pa ne pošiljajo robe ven iz Anglije. kekci.
Amazon nima.

Any idea?

Sokrat
Član
Član

Pridružen-a: Čet 25 Avg 2005 11:00
Aktiv.: 23.51

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2009 10:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

...
aly
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2009 11:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sokrat je napisal/a:
...

ni primeren.
Ločljivost: 1.440 x 900 pikslov Shame on you

rabim 1080p (1920x1080)
ali 720p
Samo video resolucije pridejo v poštev..

Celo enega sem pri nas našel, pa nikjer ni seznama resolucij... Sanmo z max se hvalijo. Kaj mi to pomaga. Not talking
http://www.mimovrste.com/artikel/2450017120/pretvornik-trendnet-usb-dvi-vga-tu2-dviv

qrc jih gleda, bom prek ebaya naročil za 100 eur. Vsaj vem kaj kupujem. Edino garancija je potem problem..

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.89
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 09, 2009 10:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

aly je napisal/a:

http://www.mimovrste.com/artikel/2450017120/pretvornik-trendnet-usb-dvi-vga-tu2-dviv

Imaš ločljivost !
Piše :Pretvornik TRENDnet USB - DVI/VGA (TU2-DVIV) omogoča povezavo vašega računalnika z HD DVi ali VGA monitorjem prek USB vhoda.

Hiter prenos podatkov preko USB 2.0 vam ponuja ogled slike v visoki HD ločljivosti pri 1600 x 1200 slikovnih pikah. Prav tako omogoča predvajanje v formatu 4:3 ali 16:9 in 32-bit True Color Depth.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni