www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ICE

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 60.02
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 1:41 am    Naslov sporočila:  ICE Odgovori s citatom

Tole sem danes dobil na email: Ker menim, da je stvar vredna pozornosti sem prepisal semle.
Citiram:
ICE številka RESNA ZADEVA - Pametno prebrati

Kaj si mislite o '' ICE '' številki? Ste vi dobli kakšenen '' ICE '' mail?

Za vse, ki ne veste kaj je to '' ICE '' :'' ICE '' = In Case of Emergency (ang. V Primeru Nesreče)

Kaj ni res, da imamo dandanes vsi mobilnike, s stotinami osebnih številk v imeniku? Toda kljub temu nihče, razen nas, ne ve, katere številke pripadajo našim dragim in bližnjim.
Za trenutek si zamislimo situacijo, kjer smo vpleteni v nesreči ali srčni napad. Ljudje, ki nam pomagajo, pa imajo naš mobilnik, vendar ne morejo vedeti, koga naj pokličejo, da bi obvestili naše domače.

Da, v našem imeniku (in med zadnjimi klici) je na stotine imen in številk, toda katera je pravzaprav kontaktna oseba v primeru nesreče? V ta namen imejmo v naših mobilnikih eno ali več telefonskih številk shranjenih ( TUDI ) pod imenom ICE.

V zadnjem času se je koncept " ICE " hitro prijel. Je preprost in je pomembna metoda za kontaktiranje v kritičnih okolišinah. Ker ima mobilne telefone že večina populacije, je vse kar moramo storiti, da ime kontaktne osebe ali osebe, ki naj bo poklicana ob nesreči, shranimo kot " ICE ".

Idejo je dobil zdravnik, ki je opazil, da je v primerih nesreč pogosto prisoten mobilnik ponesrečenca, toda nikoli nihče ni vedel, katero številko naj pokliče. Zato si je zamislil, da bi bila dobra ideja imeti mednarodno razpoznavno ime v ta namen.

Po katastrofi v Londonu, je "East Anglican Ambulance Service" sprožila " ICE " kampanijo. V kritični situaciji bi osebje dežurne službe (zdravniki) zlahka in hitro kontaktirali vaše najbližje sorodnike preko shranjene " ICE " številke. Za vedno preprosto vnesite eno kontakntno ime pod ICE1, drugo pod ICE2, itd. Dobra ideja lahko naredi veliko razliko!

Razširimo koncept ICE s tem, da shranimo ICE telefonsko številko v naš mobilnik ! ! DANES ! !
Prosimo, posredujte to pismo. Ne bo potrebnih veliko " Fwd "- jev, da se akcija hitro razširi. Resnično Vam lahko reši življenje ali pomiri Vaše najbližje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pyr0Beast
Član
Član

Pridružen-a: Pon 16 Jun 2008 14:11
Aktiv.: 23.99

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 6:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimivo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70777.86

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 7:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
dr.1m
Član
Član

Pridružen-a: Sre 16 Jan 2008 15:30
Aktiv.: 2.14
Kraj: Goriška Primorska

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 8:25 am    Naslov sporočila: icon_idea  Odgovori s citatom

Tale ICE mi ni pretirano všeč. Po tej logiki bi moral mojo ženo imeti vpisano pod njenim imeno in še pod imenom ICE? In kaj se zgodi ko te žena pokliče? Ja ker sta v imeniku vpisani številki 2x se ti na prikazovalnku namesto "Draga" napiše le tel številko. In če njene številke ne prepoznaš takoj, boš kdaj nehote prekinil, ker meniš da je spet kakšna sitna stranka (kar pa ne pomeni da ona ni Mr. Green ) in boš zamudil novico da ji zamuja menstruacija Anxious Mr. Green
Sam imam (zaradi lažjega iskanja) pomembne številke označene z zvezdico, katere jih v GSM postavi čisto na konec. Zato jih na ta način hitro najdem Wink

mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.45
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Sre Sep 09, 2009 9:07 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naj se proizvajalci mobilnih telefonov zmenijo in "ICE" dodajo kot "Own numbers". Tako bi bilo veliko bolje.
Nazaj na vrh
gregoral
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Nov 2006 9:42
Aktiv.: 3.04
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 11:49 am    Naslov sporočila: icon_idea ICE Odgovori s citatom

Meni se zdi ta ideja super.

Deluje na vseh mobilnikih. Proizvajalci lahko še vedno dodajo nastavitve za to, ampak uporabniki starejših telefonov pa lahko uporabljajo to metodo.

To bi morali promovirati operaterji, saj jih nič ne stane. Lahko bi vsakemu poslali SMS naj si vpiše ICE številke s pojasnilom zakaj.

dr.1m je napisal/a:
ker sta v imeniku vpisani številki 2x se ti na prikazovalnku namesto "Draga" napiše le tel številko.

Tudi meni to ni všeč, zato imam vnešeno "ICE 1 ImeIzImenika" brez številke. Mislim da bo večini ljudi jasno koga naj kliče. Ni idealno, vendar še vedno bolje kot nič.

LP, Gregor
Nazaj na vrh
aljoš
Član
Član

Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Aktiv.: 13.21
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Drugače je pa tako....ne bom zagovarjal ta "ICE".
Povejte mi, koliko od vas ima v imeniku svojega očeta pod oče, oči, ati, očka..in ne Ludvik, Jože, Franci....

Če se bo komu kaj zgodilo, ko bom odprl imenik mi na kraj pameti v tistem trenutku ne bi prišlo, da ima številko pod "ICE"... pogledal bom pod A..ati, ata,...M...mami, mama, mamica...

NUFAN
Član
Član

Pridružen-a: Pon 05 Apr 2004 21:39
Aktiv.: 4.00
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 12:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Koliko je tudi takšnih ljudi, ki sploh ne znajo (ali pa zelo malo) angleškega jezika, kaj šele, da bi vedeli kaj pomeni ICE Smile
Tudi meni bi najprej padlo na pamet, da bi v imeniku iskal številke pod ati, ate, oče, mama,...

Jule
Član
Član

Pridružen-a: Sob 27 Okt 2007 12:48
Aktiv.: 11.79
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 3:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NUFAN je napisal/a:
Koliko je tudi takšnih ljudi, ki sploh ne znajo (ali pa zelo malo) angleškega jezika, kaj šele, da bi vedeli kaj pomeni ICE Smile
Tudi meni bi najprej padlo na pamet, da bi v imeniku iskal številke pod ati, ate, oče, mama,...

Podpis.

Sicer vsaj v mojem mobitelu lahko isto številko shranim pod dve različni imeni, samo 00386 daš spredaj. Sicer nisem poskušal katero izpiše ko te oseba kliče.

s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.00
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 8:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ko te bo "fršlog" sredi Pariza (Benetk,Dunaja) bo Francoz........, ki bo ob tebi iskal Ati in Mami.........
Saj ni važno, kaj pomeni ICE (vsi vemo, kaj je "software" pa nismo angleži.
Raje naj proizvajalci telefonov dodajo opcijo v imeniku, da označiš določene številke kot ICE 1, 2 itd....

kranjc
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Mar 2004 20:13
Aktiv.: 0.98
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 8:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem eden od tistih, ki se srečujemo z raznimi takšmi nesrečami. In tudi eden od tistih, ki ima v telefonskem imeniku shranjeno ime z začetkom ICE. Zaenkrat še nismo nikoli uporabljali, verjetno pa je res da bo to čez nekaj let postal standard.
Sicer zadevo priporoča tudi Uprava RS za zaščito in reševanje:

http://sos112.si/slo/page.php?src=np10.htm
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
program_er
Član
Član

Pridružen-a: Sob 08 Mar 2008 13:47
Aktiv.: 10.33
Kraj: Maribor (Pohorje)

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 20, 2009 8:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hmm, sam nebi niti pomislil da ICE pomeni kaj v zvezi z tem.

Zakaj pa nebi raje imeli kaj podobnega Help, Emergency, Urgency,... prepričan sem, da bi takšne fraze razumelo več ljudi pa še lažje bi se uveljavile.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 497 dni